... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Romica
Autor témy
Kraj: Bratislavský

e36 2.5 vanos - ojničné ložiská, poradte pls...

Utorok, 19. Januára 2010, 09:48

Zdravím Vás, som tu dosť krátko aj keď pritom dosť dlho sledujem BMWKlub... ale to je jedno... :bmwball: pred 2 týždňami som zakúpil E36 325i vanos coupe, 10/1992. nechcem sa moc rozpisovať čo sa mu stalo - aj ja by som rád vedel kto mu ublížil. nechal som na STK a KO večer auto a ráno som si prišiel pre vrak. všetci mi samozrejme tvrdili, že to bolo OK a asi sa to same dojebabralo. Skrátka svietil olej a klepalo a klepalo. V servise u kamoša to rozobrali a zistili ojničné ložiská...
Chcem sa spýtať či by ste mi neporadili niekoho kto sa vyzná na čo dať bacha, prípadne aké a kde kúpiť, alebo kto má fakt skúsenosti. Mám na to dosť málo času a budem fakt vďačný za každé info. kontakt po fóre prípadne 0911 30 40 40 alebo roman.horecny@auto-alba.sk

Dejkundupjekne

Užívateľov profilový obrázok
iste

Re: e36 2.5 vanos - ojničné ložiská, poradte pls...

Utorok, 19. Januára 2010, 10:12

ahoj. za peniaze co das za opravu si radsej kup nejaky pouzity motor a stary si nechaj na ND..ked sa jazdilo bez oleja, tak nebudu len ojnicne salky v haji.. aj merali tlaky?

Romica
Autor témy

Utorok, 19. Januára 2010, 10:20

Kurník, na tlaky je už neskoro má to rozobrané... ale hádam z večera do rána to úplne neutratili... chalan čo to rozoberá nie je jelito :lol: je to šikovný mechanik, ja len či si treba dať fakt na niečo bacha alebo či to nejaké špecialitky nechce... síce keď má len vaňu a spodok dole, tak by tlaky odmeral nie?

iste

Utorok, 19. Januára 2010, 10:30

ako zistil ze su zle salky ked to nemal dole? co hybal ojnicami a malo to volu alebo ako? no ked je dole iba vana tak to odmera.. co vsetko ale dal dole? podlamna bude fialova kluka jak prasa..kokso to je strasne ked ti niekto takto jazdi za chrbtom na aute a este ho aj posere:(

Romica
Autor témy

Utorok, 19. Januára 2010, 10:54

ani mi nehovor... sú traja čo to teoreticky mohli dodrbať. keby som vedel, ktorý tak ver, že už by v živote nesadol do cudzieho auta, buď by nevládal alebo by ho to už nikdy nenapadlo. to mi ale ojničné ložiská nevráti... akurát som mu volal ( mechošovi ) kluka fialová nie je vraj je všetko ok, treba tie ložiská pomeniť.

iste

Utorok, 19. Januára 2010, 11:01

tak kukni etk online a podla cisla objednaj.. ale nech najprv mechanik premera mikrometrom kluku! su totiz 3 druhy tusim tych lozisiek. vsak on bude vediet

Romica
Autor témy

Utorok, 19. Januára 2010, 11:11

jasneeeéé ETK... už som aj obvolal nejaké predajne, nie je to taká katastrofa ako sa zdá 30 - 50 E, tak mi odlahlo. teraz fakt už len zistiť aké kúpiť či origo alebo výbrusové... akurát že je problém s mikrometrom - požičal ho. inak to asi nezistím, že?

iste

Utorok, 19. Januára 2010, 11:16

inak ee. to treba urobit presne,inak sa ti prehreje a mozes skoncit zo zlomenou ojnicou,najhorsie klukou... proste ked sa to dotiahne a nebude tam presna medz medzi materialom tak sa to okamzite posere:( to su fakt opravy pre odborny servis.. ale tak drzim palce nech to je ok..

Romica
Autor témy

Utorok, 19. Januára 2010, 11:26

diki človeče O:) odmerám to cólštokom ... idem to riešiť a OK to bude musieť byť...

Romica
Autor témy

Streda, 20. Januára 2010, 07:34

takže dávam druhý motor akurát hlavu budem musieť použiť svoju ( myslím tým hlavu valcov :-) ) - hlavu som mal použiť keď som išiel na STK... takže ostanú aj nejaké diely zo starého motora keby niekto potreboval...

wolvik

Pondelok, 25. Januára 2010, 18:54

takze nakoniec co tomu bolo ?

Romica
Autor témy

Streda, 27. Januára 2010, 10:42

nakoniec boli chytené aj ložiská na kluke a to už som nechcel nechať robiť. zohnal som druhý spodok z auta čo malo pár km a použijem hlavu z môjho. chcel som auto na zábavu tak ju mám :D síce to nie je zábava z riadenia ale... nevadí do jari sa mám v čom vŕtať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných