... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Robo
Autor témy
Auto: E 36
Kraj: Žilinský

E36 2,5 TDS touring r.v. 96 - skapíňa za jazdy, neštartuje

Štvrtok, 4. Marca 2010, 12:55

Keď mám v nádrži okolo 1/3 nafty a menej (len vtedy), tak sa deju taketo veci:
Za jazdy mi prestane auto ťahať, zasvieti vstrekovanie a skape motor. Potom ho nemôžem naštartovať asi 10-15minút. Po tomto čase ho nakopnem pri 20 sekundovom točení a šliapaní po plyne. Prejdem opäť 10 km a znova.
Tento jav začína keď sa blížim ku 1/3 nádrže, a už za studena neštandartne dlho točím kým chytí. Potom viem, že musím ihneď na pumpu doplna...
Začalo to vtedy, keď som zobral podozrivo lacnú naftu na pumpe v Poľsku.
Skúšal som už toto:
- vybrať plavák pozrieť sitko a nádrž - všetko čisté
- kupoval som asi 3 plné nádrže najkvalitnejšej nafty Shell V-pover, vraj na prečistenie motora...
- samozrejme vymenil palivový filter
- vylúčili sme už aj možnosť podtlaku (vákua) vzduchu v nádrži...
...nepomohlo nič, a nikto mi nevie poradiť...
Najhjoršie je, že mám známych priamo v servise BMW, ktorý sa mi "starajú" o auto, a vôbec si s tým nevedia rady... Ešte sa s tým nestretli...

Nájde sa tu niekto, kto vyrieši tento hlavolam?

Ďakujem veľmi pekne.

Michal Pataj
Auto: BMW E36 318 TDS
Kraj: Žilinský

Re: E36 2,5 TDS touring r.v. 96 - skapíňa za jazdy, neštartu

Štvrtok, 4. Marca 2010, 13:02

TDS je TDS
Už sa to tu riešilo niekoľko krát ale na 100% máš zlé podávacie čerpadlo v nádrži. Mal som presne tie isté príznaky. To čerpadlo je spojené s plavákom ktorý si už čistil ale dá sa to kúpiť len celý komplet, teda plavák + podávacie čerpadlo. Ja som to kupoval cez známeho a stálo to okolo 150,- € (nové nepoužívané). Len nekupuj staršie lebo nevieš v akom bude stave a môžeš sa ojeklamať tak ako ja :lol:
Dúfam že som pomohol :bmwball:
TAXO BMW E36

Užívateľov profilový obrázok
R6 power
Auto: E36 325tds Tour
Kraj: Zahraničie

Re: E36 2,5 TDS touring r.v. 96 - skapíňa za jazdy, neštartu

Štvrtok, 4. Marca 2010, 18:47

no, jen přihodim svoji zkušenost, podávací čerpadlo jsem na TDS měl v háji, ale příznaky byly jiné a to, že právě už při 20l v nádrži to nestartovalo, ale nikdy se mi nestalo, že by to chcíplo, natož aby svítila kontrolka....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných