... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

plavcik26
Autor témy

dovod zlyhania palivoveho cerpadla-palivovy filter??

Piatok, 31. Októbra 2008, 14:28

:? siel som na mojom bmw 316, E36 na dialku kludne asi 90km-h a v tom mi prestalo tahat ako keby mi dosiel benzin, doma som chvala bohu mal reservne palivove cerpadlo tak som ho hned vymenil a auto slape ako ma.. len mudri poulicny mechanici ma dali do smutku, ked mi tvrdeli, ze mi odislo preto, lebo mam zapchaty palivovy filter a sa utrapilo a zhorelo, ze pridem aj o toto cerpadlo ked nevyriesim ten palivovy filter.... co si o tom myslite mam sa nad tym zamyslet??? :?
Prílohy
Snímka020.jpg
Snímka020.jpg (321.45 KiB) 1728 zobrazení

alfi666

Piatok, 31. Októbra 2008, 14:36

No ked nevies v akom je stave ten filter a sa zamyslas nadtym, ze ci ho vymenit za 300Sk alebo riskovat, ze sa ti vypali cerpadlo, tak ti mozem len gratulovat a odporucit aby si predal BMW ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Piatok, 31. Októbra 2008, 14:39

Ono čerpadlo odýde aj vtedy keĎ sa jazdí často na rezervu,lebo vtedy ťahá z nádre bordel a proste umre.Vlastná skúsenosť(ale nie u BMW) :lol:

alfi666

Piatok, 31. Októbra 2008, 14:42

popo napísal:
Ono čerpadlo odýde aj vtedy keĎ sa jazdí často na rezervu,lebo vtedy ťahá z nádre bordel a proste umre.Vlastná skúsenosť(ale nie u BMW) :lol:

Toto znie ako riadna blbost ;) lebo kazde cerpadlo ma vstup s nasavaci filtrom az na spodku nadrze... cize logicky z toho vyplyva, ze stale nasava zo spodku nadrze ;)...
Myslis, ze cerpadlo sa ponori hlbsie ked je menej benzinu? :lol:

popo
Auto: šíp s krídlom

Piatok, 31. Októbra 2008, 14:45

alfi666 napísal:
Toto znie ako riadna blbost ;) lebo kazde cerpadlo ma vstup s nasavaci filtrom az na spodku nadrze... cize logicky z toho vyplyva, ze stale nasava zo spodku nadrze ;)...

BMW má vlastne čerpadlo v nádrži,ja som mal vtedy mimo nádrže

alfi666

Piatok, 31. Októbra 2008, 15:31

popo napísal:
BMW má vlastne čerpadlo v nádrži,ja som mal vtedy mimo nádrže

To je jedno, ze ci je cerpadlo v nadrzi alebo mimo nej... nasavanie je stale z jedneho miesta v nadrzi... a to miesto je na spodku.. keby nebolo, tak v nadrzi by ti stale zostal benzin a nedostal by si ho nijako von... jedine, ze by sa nasavanie dokazalo ponorit hlbsie... 8) a to by som si pozrel, ze ktore auto to ma takto riesene ;)

Ak ti odislo cerpadlo kvoli necistote, tak to nebolo preto, lebo si siel na rezervu ;)

Jannci
Auto: MB

Piatok, 31. Októbra 2008, 15:38

Cisto z fiziky. Necistoty, ktore plavaju sa vacsinou drzia pri okraji nadrze (ked sa hladina hyba) To mas ako s pivom, ked ti tam padne muska a s poharom hybes, tak vzdy ta muska ostane pri kraji pohara. Tak aj v nadrzi sa ti plavajuci bordel drzi pri stenach. A ked ti hladina klesne na neaku nizku uroven, tak ju cerpadlo moze vcucnut (kedze prietok sustavy u aut je od 2000-3000 l/hod) tak tam vznika pekny vir.

ale ako som povedal, je to cista teoria a postreh

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 31. Októbra 2008, 15:43

To čerpadlo sa môže pokazit ak sa jazdí často na rezervu a to preto lebo nieje cele ponorené a nechladí sa tak ako by sa malo.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

alfi666

Piatok, 31. Októbra 2008, 15:45

Jannci napísal:
Necistoty, ktore plavaju sa vacsinou drzia pri okraji nadrze (ked sa hladina hyba) To mas ako s pivom, ked ti tam padne muska a s poharom hybes, tak vzdy ta muska ostane pri kraji pohara. Tak aj v nadrzi sa ti plavajuci bordel drzi pri stenach. A ked ti hladina klesne na neaku nizku uroven, tak ju cerpadlo moze vcucnut (kedze prietok sustavy u aut je od 2000-3000 l/hod) tak tam vznika pekny vir.

ok... dava to trochu logiky.. v pripade, ze je spina na hladine ;)
Skus si to iste zo spinou ktora klesne na spodok pohara.. a pohyb snim.. ze ci zostane na boku, alebo sa spina zoskupi v strede ;)

Samozrejme, sanie nieje presne v strede nadrze.... ale myslim, ze to nic nemeni na veci, ze ci je tam vela/malo benzinu, stale je rovnaka pravdepodobnost, ze sa ta spina nasaje ;)
Naposledy upravil/-a alfi666 v Piatok, 31. Októbra 2008, 15:49, upravené celkom 1 krát.

alfi666

Piatok, 31. Októbra 2008, 15:48

Peped napísal:
To čerpadlo sa môže pokazit ak sa jazdí často na rezervu a to preto lebo nieje cele ponorené a nechladí sa tak ako by sa malo.

Prva vec ktora dava rozum ;).. stymto sa neda nesuhlasit... ovsem vylucuje sa tym povodny problem a tym je spina ;)

VLADKY242

Piatok, 31. Októbra 2008, 19:04

Peped napísal:
No čerpadlo chladi predsa benzin čo ide cez neho :wink: . Ked je filter ucpany tak čerpadlo trpi. Filter sa ma meniť pravidelne :wink:

britva

Sobota, 1. Novembra 2008, 14:37

Jannci napísal:
Cisto z fiziky. Necistoty, ktore plavaju sa vacsinou drzia pri okraji nadrze (ked sa hladina hyba) To mas ako s pivom, ked ti tam padne muska a s poharom hybes, tak vzdy ta muska ostane pri kraji pohara. Tak aj v nadrzi sa ti plavajuci bordel drzi pri stenach. A ked ti hladina klesne na neaku nizku uroven, tak ju cerpadlo moze vcucnut (kedze prietok sustavy u aut je od 2000-3000 l/hod) tak tam vznika pekny vir.

ale ako som povedal, je to cista teoria a postreh

ze 2000-3000 l/hod kamo neblazni to co mas za cerpadlo :lol: :lol: :lol:
minimalne o nulu si sa sekol, seriove benz. cerpadla davaju do 200 l/hod

miesto toho aby vymenil dotycny palivovy filter tak sa tu budu splietat konspiracne teorie, ked niekto nema 2-3 kila na filter nech jebe na to a radsej nech preda auto
na nikoho neutocim, ani si nerobim srandu, ale niekedy sa neda nereagovat :wink:

plavcik26
Autor témy

Sobota, 1. Novembra 2008, 14:53

alfi666 napísal:

myslim, ze je na tom trocha pravdy. ked je viac benzinu cerpadlo je v nom ponorene a sa chladi viac a nezhori asi :? ten spodny palivovy filter sa nikdy nezanese. aspon u mna bol vzdy cisty

plavcik26
Autor témy

Sobota, 1. Novembra 2008, 15:06

[quote="britva"]ze 2000-3000 l/hod kamo neblazni to co mas za cerpadlo :lol: :lol: :lol:
minimalne o nulu si sa sekol, seriove benz. cerpadla davaju do 200 l/hod

miesto toho aby vymenil dotycny palivovy filter tak sa tu budu splietat konspiracne teorie, ked niekto nema 2-3 kila na filter nech jebe na to a radsej nech preda auto
na nikoho neutocim, ani si nerobim srandu, ale niekedy sa neda nereagovat :wink:[/quote
tu nejde o dve kila na filter, skor som chcel zistit dovod zlyhania cerpadla, snad to bolo len opotrebovanie :wink: lebo palivovy filter som mal novy, ale aj tak som ho vymenil :wink:

alfi666

Sobota, 1. Novembra 2008, 15:34

plavcik26 napísal:
tu nejde o dve kila na filter, skor som chcel zistit dovod zlyhania cerpadla, snad to bolo len opotrebovanie :wink: lebo palivovy filter som mal novy, ale aj tak som ho vymenil :wink:

Treba hned povedat, ze filter je uz vymeneny ;) kludne to moze byt aj obycajnym opotrebovanim... takze uz ti to funguje, filter vymeneny, tak neries ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní