... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Autor témy
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Compact e36 316i-vyviera mi voda-VYRIESENE!

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 20:33

Nazdar.Potreboval by som pomoct.Zrovna som prisiel domov,isiel som 50 km po dialnici normalne maximalne 140km/h z Trencina do Piestan,potom chvilku cez mesto zhasnem motor a o chvilku mi vyvrela voda.Mam nedavno meneny chladic,vodnu pumpu.Otazka znie cim to moze byt???
Naposledy upravil/-a 19palec05 v Štvrtok, 22. Decembra 2011, 23:19, upravené celkom 1 krát.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: Compact e36 316i-vyviera mi voda

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 20:35

a nepraskol ti odvzdusnovak? mne sa to raz stalo asi 5minut po vypnuti motora...vymenil som odvzdusnovak a je ok :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

19palec05
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 21:35

johnyfly1 napísal:
a nepraskol ti odvzdusnovak? mne sa to raz stalo asi 5minut po vypnuti motora...vymenil som odvzdusnovak a je ok :D

Nie nie..mne sa to stalo uz raz asi rok do zadu ked som siel k bratovy do Zvolena tiez po dialnici a ten isty scenar...ale potom som musel menit chladic a vodnu pumpu-chladic tiekol a pumpa bola uz pridreta a teraz toto...odvzdusnene to je a vody som mal asi pred tyzdnom tak na spodu nadrzky.Nechapem to.

19palec05
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 21:52

johnyfly1 napísal:

A este tak premyslam vtedy ked sa mi to stalo v tom Zvolene som mal este ten stary chladic a odvzdusnovak je teraz tak ci tak novy.Mam obavy ci to nemoze byt tesnenim pod hlavou.Ale to by asi nemalo ani vykon alebo by sa mi tratila voda alebo cosi podobne nie???Pretoze inak to uz nema cim byt.Ked tak termostatom ale ten mam meneny asi 2 roky dozadu...ale to nepredpokladam.Motor sa zohrieva normalne.

19palec05
Autor témy

Piatok, 16. Decembra 2011, 18:49

Nazdar.Takze dnes som mal dost casu premyslat v robote a napadlo ma musim upresnit ze ta voda mi nevyviera ale iba ju vytlaci tlak von z nadrzky pretoze keby vrela tak mi neukazuje teplotu idealnu prevadzkovu presne v strede.A este ma tak napadlo nemoze to robit vrchnak chladica na nadrzke co je?Viem ze ten zmrd problemy moze robit ale neviem ci aj toto..a pytam sa moze???..ked som rano prisiel k autu a stlacil som hadicu tak som pocul ako vychadza vzduch cez ten vrchnak von...ale neviem ako ma fungovat vlastne.Uz som z toho trosku vysiel.

Nutrilon
Auto: E36 Compact 320i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 17. Decembra 2011, 10:06

vrchnák na nádržke je pretlakový nadbytočný tlak prepustí aby ti neroztrhlo nádržku. Pokial ti po vypnutí motora uniká popod vrchnák vzduch tak funguje správne pokial nie a keď otvoríš nádržku a máš tam vysoký tlak tak funguje zle !
Ak sa bojíš že to je tesnením tak sa pozri na výčko oleja či tam nemáš emulziu.
19palec05 napísal:
Nazdar.Takze dnes som mal dost casu premyslat v robote a napadlo ma musim upresnit ze ta voda mi nevyviera ale iba ju vytlaci tlak von z nadrzky pretoze keby vrela tak mi neukazuje teplotu idealnu prevadzkovu presne v strede.A este ma tak napadlo nemoze to robit vrchnak chladica na nadrzke co je?Viem ze ten zmrd problemy moze robit ale neviem ci aj toto..a pytam sa moze???..ked som rano prisiel k autu a stlacil som hadicu tak som pocul ako vychadza vzduch cez ten vrchnak von...ale neviem ako ma fungovat vlastne.Uz som z toho trosku vysiel.
BMW is my dream and my way.

19palec05
Autor témy

Sobota, 17. Decembra 2011, 12:30

Nutrilon napísal:
vrchnák na nádržke je pretlakový nadbytočný tlak prepustí aby ti neroztrhlo nádržku. Pokial ti po vypnutí motora uniká popod vrchnák vzduch tak funguje správne pokial nie a keď otvoríš nádržku a máš tam vysoký tlak tak funguje zle !
Ak sa bojíš že to je tesnením tak sa pozri na výčko oleja či tam nemáš emulziu.

Emulzia tam nieje,motor ide spravne,vykon OK,spotreba OK,olej cisty,voda nemyzne,ked je motor nastartovany a zohriaty a ked otvorim nadrzku na chladici tak to ani neodfukne ani nic,jedine co to robi je to ze ked ho dlhsie drzim v otackach ked idem napr po dialnici,pridem domov a zhasnem motor tak po chvilke mi vytlaci vodu cez stupel von.Ale robi to iba po dlhsich vzdialenostiach ked idem v kuse asi 50-100 km...ked idem napriklad 20 km a nahanam ho a zhasnem tak nic..uplne normalka...ale preto si myslim ze by to mohlo byt tym stuplom lebo ked mi vytlaci tu vodu tak mi ukazuje na teplomery normalnu teplotu a nie nejak moc vysoku ze by to malo vriet...toto nechapem

Nutrilon
Auto: E36 Compact 320i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 17. Decembra 2011, 22:18

nemáš to preliate ?
BMW is my dream and my way.

19palec05
Autor témy

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 16:10

Nutrilon napísal:
nemáš to preliate ?

Nie urcite.ked mi to urobilo prvy krat tak som mal po maximum a od vtedy nechavam racej iba tak kusok nad minimum

stanco1
Kraj: Žilinský

Pondelok, 19. Decembra 2011, 21:02

Ten vrchnák ale musí udržať tlak ! Teplota vody má mať nad 100°C a keď ti nedrží tlak tak jednoducho začne vrieť . skús či ho naš dobre dotiahnutý (jeden taký som mal čo potreboval dorvať nadoraz) alebo rovno ho skús vymeniť. keď budeš odvzdušnovať tak po jazde si skontroluj hladinu vody pri studenom motore.
E36 2,8i tour,M-paket,svor,kozene fotelky, temp,siber,OBC, LPG stag
E36 1,8i tour,fotelky,svihadla, LPG stag
E30 2,5i 2door,anatom kozka,svor

19palec05
Autor témy

Streda, 21. Decembra 2011, 13:46

stanco1 napísal:
Ten vrchnák ale musí udržať tlak ! Teplota vody má mať nad 100°C a keď ti nedrží tlak tak jednoducho začne vrieť . skús či ho naš dobre dotiahnutý (jeden taký som mal čo potreboval dorvať nadoraz) alebo rovno ho skús vymeniť. keď budeš odvzdušnovať tak po jazde si skontroluj hladinu vody pri studenom motore.

Pri studenom motore mam medzi max. a min....za jazdy to neroby uplne nic...az ked vypnem motor tak vytlaci vodu von.Preto aj ja typujem vrchnak.A nevies ci je taky isty jak na e36 co maju nadrzku mimo chladica???Podla ETK je na mojom 2,0 barovy a na tych co maju mimo je 1,4barovy myslim.Ale neviem ci by to ten udrzal.

19palec05
Autor témy

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 23:17

Konecne problem vyrieseny!!!Huraaa :) Takze bolo to vrchnakom na nadrzke ako som si aj myslel.Identifikoval som to dnes na 100% tak ze ked som mal zatvoreny chladic a stlacil som hadicu na chladici bolo pocut ako to "dycha"-odfukoval cez vrchnak.Kamarat mi dal druhy nastastie a ten ked stlacim hadicu tak je to tichucke.Hned som sa bol aj ponahanat trosku a je to uplne v poriadku uz.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných