... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
johnyfly1 napísal:a nepraskol ti odvzdusnovak? mne sa to raz stalo asi 5minut po vypnuti motora...vymenil som odvzdusnovak a je ok
johnyfly1 napísal:a nepraskol ti odvzdusnovak? mne sa to raz stalo asi 5minut po vypnuti motora...vymenil som odvzdusnovak a je ok
19palec05 napísal:Nazdar.Takze dnes som mal dost casu premyslat v robote a napadlo ma musim upresnit ze ta voda mi nevyviera ale iba ju vytlaci tlak von z nadrzky pretoze keby vrela tak mi neukazuje teplotu idealnu prevadzkovu presne v strede.A este ma tak napadlo nemoze to robit vrchnak chladica na nadrzke co je?Viem ze ten zmrd problemy moze robit ale neviem ci aj toto..a pytam sa moze???..ked som rano prisiel k autu a stlacil som hadicu tak som pocul ako vychadza vzduch cez ten vrchnak von...ale neviem ako ma fungovat vlastne.Uz som z toho trosku vysiel.
Nutrilon napísal:vrchnák na nádržke je pretlakový nadbytočný tlak prepustí aby ti neroztrhlo nádržku. Pokial ti po vypnutí motora uniká popod vrchnák vzduch tak funguje správne pokial nie a keď otvoríš nádržku a máš tam vysoký tlak tak funguje zle !
Ak sa bojíš že to je tesnením tak sa pozri na výčko oleja či tam nemáš emulziu.
Nutrilon napísal:nemáš to preliate ?
stanco1 napísal:Ten vrchnák ale musí udržať tlak ! Teplota vody má mať nad 100°C a keď ti nedrží tlak tak jednoducho začne vrieť . skús či ho naš dobre dotiahnutý (jeden taký som mal čo potreboval dorvať nadoraz) alebo rovno ho skús vymeniť. keď budeš odvzdušnovať tak po jazde si skontroluj hladinu vody pri studenom motore.