... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Petzo
Autor témy
Auto: E65 730d
Kraj: Bratislavský

BMW E36 325TDS po repase cerpadla dlhe teple starty

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 22:55

Nevie mi niekto poradit mam nabehane 478000 km dal som zrepasovat cerpadlo za 300€ vela veci sa zmenilo k lepsiemu len stale startuje za studena na brnk a za tepla straaasne dlho a niekedy ked je fakt horucava neni sanca bojim sa ze by to mohlo byt stratou tlaku vo valcoch a tj viac investicii ale po tom repase ide ako z vyrobnej linky krasne drzi volnobeh a je tichy a pri pridavani ide ako za mlada len tie starty...

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Re: BMW E36 325TDS po repase cerpadla dlhe teple starty

Piatok, 10. Augusta 2012, 22:09

uz sa tu vela riesilo o nastavení rozvodovej reťaze, je to aj v návodoch a manuáloch, skús pohľadať...
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Sobota, 11. Augusta 2012, 09:33

keď sa zrepasovalo čerpadlo a sice sa aj nastavilo na stolici tak nastavenie nemusí byť presné (myslím dávka paliva), a neviem kto ti zakladal čerpadlo naspäť do motoru ale keď sa potom nenastavil presne predvstrek, a k tomu aj vačka tak to ani nebude dobre štartovať za tepla. rozvodová reťaz sa po čase vyťahá - predĺži preto sa posunie poloha vačky voči kľuke a aj predvstrek na čerpadle sa zmenší, takže nestačí čerpadlo založiť tak ako bolo ale treba celé časovanie znova nastaviť, potom to bude štartovať ako nové a aj výkonom budeš prekvapený

keby nebola kompresia tak to sa prejaví hlavne za studena zlými štartami, za tepla sa zvyčajne kompresia vo valcoch ešte malinko zvýši, a keď dízlák nemá kompresiu tak môže mať hociaké zázračné žhaviče studené štarty budú otrasné
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 12:11

..presne ako pise viktor daj si to skontrolovat niekomu takemi kto sa tomu fakt rozumie..

ps: kde ti repasovali cerpadlo mas od toho aj nejaky papier co konkretne ti urobili.?..a nepredavas nahodou auto na autobazri

Petzo
Autor témy
Auto: E65 730d

Pondelok, 13. Augusta 2012, 13:46

No čerpadlo som si daval sam do auta a predvstrek je nastaveny podla tabuliek nedymi neklepe je omnoho tichsie ale asi to bude tym rozvodom co som moc nechcel pocut. A mam ho na bazare.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných