... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Wincik
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

325 TDS-rozdielny výkon pri rozdielnej vonkajšej teplote

Sobota, 11. Mája 2013, 04:06

ked mi BC ukazuje teplotu vonkajšiu tak do 15 stupňov cca....tak to ide ako jebnuté...motor ťahá nenormálne..má pekný zvuk...a opiera do sedačky...... ale ked idem cez deň a je teplo....napríklad včera.... tak je to citeľný rozdiel....no nejde to tak dobre...ako v noci...ked je chladnejšie.... čím to je ?

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: 325 TDS-rozdielny výkon pri rozdielnej vonkajšej teplote

Sobota, 11. Mája 2013, 12:43

napr. zanesený intercooler
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Wincik
Autor témy

Sobota, 11. Mája 2013, 13:47

ako sa čistí ? len to čo vidím zvonku nejako vyškrabkať ? vyfúkať kompresorom ? ......btw... pasuje tam aj niečo iné ? nejaký väčší intercooler ? pomohlo by niečomu výmena intercoolera za väčší ? ...resp. výkonnejší ?...nezvyznám sa až tak....poučte ma :)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 11. Mája 2013, 16:15

vybrat von, pristupit na zemi, a vapkou riadne preplachnut rebra, vide z toho tak pol kila prachu-zeme-kamienkov, ked bude cisty, tak donho fukni, aby si nebol prekvapeny ze je ako reseto. Vacsi nikdy neskodi, ale ci je cena hodna vysledku, ktory bude tazko rozoznatelny medzi placebom, a 3PS.. O:)

Wincik
Autor témy

Sobota, 11. Mája 2013, 16:42

ako ho vydolujem vonku ? ako tam drží ? musí ísť klíma vrtuľa dole ? ...určite ho vyčistím a možno dám aj ...sieťku naň enjakú..aby sa do buducnosti ochranilo pred kamienkami......s tým väčším...som sa len tak opýtal....ak to má taký minimálny vplyv tak to riešiť nebudem..dám do poriadku tento...resp. ak bude našrot tak budem zháňať druhý .... pozrel som sa naň len tak letmo...a ..no je to zakurvené dosť... ..ten pokles výkonu cez horúci deň a ked jazdím v noci...ja naozaj extrémne citeľný.... v noci ako keby ten motor ľahšie išiel... trojku do otáčok hned.....ide krásne za plynom.... no cez deň..joj joj....ked bolo včera horúco... tak veru som tú trojku rozťahoval dlhšie

starynovy

Sobota, 11. Mája 2013, 17:33

na E34 je to prichytene zosdpodu vodneho chladica, a musi ist von aj s nim, tj. voda vypustit. Ci je deravy poznas hned>zamrdany od oleja, mozes zhanat novy. Tak na tomto vykone, a tlaku preplnovania to moc efektu mat nebude, aj tak tomu najviac prospeje vybrat ten chladic von, teda FMIC.

Wincik
Autor témy

Sobota, 11. Mája 2013, 17:48

joj do p.... ked už by šiel chladič von...a voda von..tak by som asi vymenil vodnú pumpu......viem že sa dá zohnať pumpa zo železnými lopatkami...tak by som chcel tú....ale neviem kde ju zohnať...a vymeniť vodu...v celom systéme...kedže tá tam bude asi od výroby.....včera mi robil jeden chalan výmenu predných spodných čapov.... a hovoril že tie tu boli ešte asi od výroby....stále sa mi nejak..potvrduje že km su pravé...všetko čo som menil....som kurva menil asi prvý krát...a tak to aj vypadalo... :-k

Wincik
Autor témy

Sobota, 11. Mája 2013, 17:50

a stým výkonom....fakt to ale poznať...či je horúco alebo len tak do 15 stupňov...ešte ma napadlo....váha vzduchu s tým nemôže mať niečo spoločné ?

starynovy

Sobota, 11. Mája 2013, 17:52

to by ti povedala skor diagnostika, je v nej cidlo teploty vzduchu, a z toho sa koriguje davka, potreboval by si vidiet ci to nehadze haluze..

wmax
Auto: e36 325tds

Nedeľa, 12. Mája 2013, 13:34

Pri 325td/s nemusis vyberat vodny chladic,ale kedze ti tam zavadza klima :mrgreen: tak aspon naraznik,aby si sa dostal k srobom (inbus2x),olejovy je zospodu vodneho,ale ani kvoli nemu nemusis davat vodny dole...a k vykonu za tepla-minule som behal sprinty a dopoludnia pohoda,a potom ked pripieklo este viac tak bolo citit take...nechcelo sa,troska lenivejsi,ale nic co by si si vsimol pri normalnej jazde(mam IC 530d)...ak si ho nikdy necistil,tak makej...ja to robim 2x do roka,aspon po zime urcite :thumbup:

Wincik
Autor témy

Nedeľa, 12. Mája 2013, 14:08

no ja som ten IC ešte nečistil...a ani nikto predtým asi :D nárazník dole ? ....ooj....ale s ami nechce :D odkrúcať plasty :D

wmax
Auto: e36 325tds

Nedeľa, 12. Mája 2013, 23:15

...teroticky staci prvy spodny kryt motora,ak vies kde tie sroby hladat-ja to robim tak,lenze ty tam mas tu klimu tak newm

Wincik
Autor témy

Pondelok, 13. Mája 2013, 11:10

hmm klímu mám ešte nenaplnenú... takže ..no uvidím možno zhodím nárazník aj tak...a vyfúkam všetky chladiče...nejako....a asi počkám kým mi prídu strongflex silentbloky a potom to budem všetko naraz robiť...rozhádžem auto znova na nejaký čas :D

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Utorok, 24. Septembra 2013, 14:49

nemate niekto na skusku pozicat vahu vzduchu na TDS ??? potreboval by som surne, diag vyhadzuje vyhu vzduchu a MAPko mam uz nove.

Diky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných