... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Wincik
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

325 TDS - po výmene spojky niečo klepe na neutráli

Piatok, 13. Decembra 2013, 19:41

Dva dni som sa jebal s autom u kamaráta na jame, kým som urobil všetko čo som chcel a ono to pri neutráli klepe...ked stlačím spojku ..je to ticho..
robilo mi to aj predtým ale mene.. teraz to jebe riadne.... menil som zotrvák za zachovalejší ( ked som ho skúsil pokývať do strán tak išiel tak pekne ztuha a na dorazoch bol ticho....ked som vybral moj a skusil to isté tak ten lietal ľahko a na dorazoch klepne )...dával som nový prítlačný tanier,nový lamelu , nové spojkové ložisko a menil som aj olej ( na prevodovke je oranžová nálepka...čiže som tam nalial olej do automatických prevodoviek ...btw. aj na nálepke je napísané ATF oil )
čo to je ? poradte prosím niekto lebo tú prevodovku roztrieskam sekerou a dám tam na miesto nej prehadzovačku z bicykla...
ked sa menilo spojkové ložisko...staré som vytiahol rukou nič som neodisťoval..nič len som vytiahol ložisko z hriadeľky ....takisto nové som tam len nasunul... nemá to byť nejako istené ? ( aj ked mám doma celé auto na diely ktoré som z časti rozobral a tam je to spojkové ložisko tiež tak...že ho stiahnem rukou )

msakac33

Re: 325 TDS - po výmene spojky niečo klepe na neutráli

Piatok, 13. Decembra 2013, 20:05

skontroluj si ci si dodrzal pri vymene postup:
Prílohy
spojka 1.jpg
spojka 2.jpg
spojka 3.jpg
spojka 4.jpg
spojka 5.jpg

Wincik
Autor témy

Piatok, 13. Decembra 2013, 20:13

aj ja mám knihu a jediné čo som našiel je že na strane 128 ten prvý obrázok... ten třmen 7 som tam nemal ...resp aspon som ho nevidel... ale pozeral som sa teraz doma do tej prevodovky čo som vytiahol z 325 TD čo mám na diely a tam ten třmen 7 taktiež nie je.... resp. ho tam nevidím...a ložisko som aj tam v pohode stiahol rukou a naložil späť

Užívateľov profilový obrázok
lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti

Piatok, 13. Decembra 2013, 21:35

ten diel č.7 je pruzinka ktora drzi vysuvaciu paku..na koliku a z druhej strany ju tlaci kolik spojkoveho valceka....je to podla mna velmi dolezity diel ktory ti tam chyba.... vzdy pri vymene spojky by som vymenil aj ten trmen + aj kolik pod tym ak to je vydrate... ja ked som kupil druhu prevodovku tiez to bolo odlomene lebo to je len tenky drotik ktory casom praskne...a na mojej prevodovke co som vybral z auta to ledva drzalo... a to by aj vysvetlovalo co ti tam klepe ... ked sa kolik spojkoveho valceka opre do paky ta sa opre o ten kolik na druhej strane a je ticho... ... ked vymacknes spojku tak je tam len na volno a klepe
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

Wincik
Autor témy

Piatok, 13. Decembra 2013, 22:02

hmm... kde tie vecičky zoženiem ? a trošku som googlil a našiel som toto
bmw5-e39/e39-525tds-sporadicky-klepotavy-hluk-spojky-prevodovky-t13643.html

názory ?

msakac33

Piatok, 13. Decembra 2013, 22:33

Wincik napísal:
hmm... kde tie vecičky zoženiem ?

v BMW diel cislo 21 51 7 570 284, cena cca 3 Eura :shock:

Wincik
Autor témy

Sobota, 14. Decembra 2013, 01:21

okej...hádam to budú mať aj v normálnych autodieloch...pretože najbližšie BMW mám 100 km daleko ... urobil som aj video.....ak nikto neotvoril a nečítal link čo som pridal vyššie....tak tam sa píše takto...

je to prevodovka, tu volu ma na tds kazdy druhy, niekomu to hrkoce viac, niekomu menej. Vymena spojky ti nepomoze. Oprava prevodovky. Ja som to mal tiez. Ale zohnal som druhu prevodovku, co bol lacnejsi variant a potom uz nic nehrkotalo.

Mam 525 tds a robi mi to tiež je to vola nejakeho loziska v prevodovke,tiez som vymenil komplet spojku a robi to stale.Na ceskom fore som zistil ze je to v tej prevodovke.

pani to je v prevodovke jednoducho to zistite staci mjerne pritlacit na radjacu paku smerom do predu ku trojke pocas nastartovaneho motoru bez spojky..radialne zodrata vidlicka a zapich v sukoli vic.tel 0908 405555 brano.bn

kvoli tomu som urobil video a ked posuniem trošku páku tak to prestane ...otázka... robí niečo spojkové ložisko alebo hocjaká časť spojky ked urobím taký pohyb rýchlostnou pákou ?
http://www.youtube.com/watch?v=WpZ4V0Lm ... e=youtu.be

msakac33

Sobota, 14. Decembra 2013, 10:11

Wincik napísal:
okej...hádam to budú mať aj v normálnych autodieloch

o tom silne pochybujem :(

Wincik
Autor témy

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:09

urobil som fotku prevodovky ( prevodovka z 325 TD čo mám na diely )
a tá pružinka tam je... na ľavej strane páky ( aspon si teda myslím že to je ona...vyzerá rovnako ako podľa nákresu v ETK ) a takisto to vyzeralo aj v prevodovke čo mám na aute.....
takže....chýba tam niečo ?
Prílohy
141220131255.jpg

msakac33

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:31

ako tak pozeram, tak tam mas vsetko v poriadku, mrkni este na toto video, bud si to pozri cele alebo od 0:32 min. :idea: :idea:

Wincik
Autor témy

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:47

tak ložisko som tak isto stiahol dole .....páku som dole ani nedával..kamarát pomazal niečím hriadeľku a nové ložisko som tam nasunul....
vidím to teda na prevodovku a to radialne zodrata vidlicka a zapich v sukoli ako písal jedne klubák z toho linku čo som pridával vyššie....
na mojom videu je aj vidieť ako som radiacou pákou pohol asi o jeden centimeter dopredu a prestalo to... myslím že ked pohnem radiacou pákou o taký kúsok tak sa v spojke nič nepohne...ani ložisko...ani páka ....pohne sa iba niečo vo vnútri prevodovky mám pravdu ?
predtým mi to tiež robilo....ale menej a to o dosť...myslím že mi to teraz klepe viac lebo som vymenil olej ...v prevodovke...starý hustejší olej možno vymedzoval viac tú vôľu a nový olej to celé dobabral akurát

čo myslíš ty ?

msakac33

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:51

no vyzera to tak ze to bude v tej prevodovke, takze ti neostava nic ine len zohnat druhu :|

Wincik
Autor témy

Sobota, 14. Decembra 2013, 12:59

mám druhú :) mám doma celú 36-tku na diely.... 325 TD s pravými 150 000 km najazdenými ( napr. interiér k tomu aj adekvátne vyzerá) na SK to bolo dovezené 3-4 roky do zadu.... no stratili od toho TP..takže je to bez papierov...na SK to nebolo ani prihlásené nikdy...ako to doviezli tak to stálo a za tú dobu to bolo naštartované asi raz za pol roka...aj to len na chviľu .. takže tam by mala byť tá prevodovka úplne v poriadku
no ..teraz otázka...meniť v nej olej...alebo to radšej nehať tak... ? ( kedže mojej prevodovke tá výmena veľmi nepomohla :D )

msakac33

Sobota, 14. Decembra 2013, 13:04

no ja by som to spravil takto:
1. vymen tu prevodovku, tzn. namontuj ju do svojho auta
2. pojazdi na tom par km, pozaradzuj vsetky rychlosti, takych 50 km bude stacit
3. vypusti stary olej a nalej novy
4. po nejakych 1000 km olej opätovne vymen

novym olejom nic nepokazis, to zr trbr zacala ta prevodovka hrkotat akurat po vymene oleja mohla byt kludne zhoda nahod :wink:

Wincik
Autor témy

Sobota, 14. Decembra 2013, 13:15

moja prevodovka hrkotala už aj predtým :) no ako som vymenil olej tak sa to zhoršilo o dosť ...
pfuuuu ako sa mi nechce znova vyberať tú prevodovku ](*,) ... a kamarát má nízku jamu ( musím byť pod autom stále zohnutý...alebo pokrčený v kolenách a pokrútený :D ) ale z toho klepotu ma asi trafí šľak ... klepe to ako stará kurva :mrgreen:
takže to prehádžem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných