Tak ak niesi asfalt pirat tak iSo ti bude stacit
iSko sa robilo v dvoch motorizaciach:
M42 1.8 16V 103kw /6000rpm 175Nm /4500rpm
M44 1.9 16V 103kw /6000rpm 180Nm /4300rpm
Prvy z nich je motor z predoslej generacie E30 318is (od roku 1990)
Tak ak hovorime o Coupe tak neviem ci za 120tis najdes ten 1.9 bo tie prisli az zaciatkom roku 1996 (compact za tu cenu podlamna najdes) pod oznacenim M44B19 a oproti M42 mali zvacasny vrt a zdvih + extra 99cm3. Oproti M42 je tichsi, menej vibruje ale ma stale rovnaky vykon 103kw. Maximalny krutak sa zvysil o 5Nm a moj subjektivny pocit je ze odozva na plyn pri M44 je rychlejsia a krutak ma lepsi priebeh ako u M42. Taktiez vraj papa menej.. Neviem zalezi od jazdy
Samozrejme origo veci su drahe. Ale ako vidis tu sa da zohnat v platenej inzercii vela dielov ak si teda nepotrpis na novost a originalitu.
Celkove naklady zalezia od toho aky kus dostanes. Co snim predchadzajuci majtiel stvaral jak sa k nemu choval. Ci sa s nim kolotocoval a drzal ho stale pri cervenom poli alebo s nim jazdil normalne.
Samozrejme naklady sa nejadu porovnavat s Favoritom alebo Feliciou.. Su podstatne vacsie... Za to iS je na pohodovu jazdu dobra volba a netrpi ziadnimi velkymi problemami.
M42 vraj ma problemi s tesnenim hlavy valcov (zevaj v m44 opravene)
Taktiez som cital o viacerych M42 ktorym jebla rozvodova retaz... (v m44 opravene priadanim samonapinacieho systemu) Vraj M42 aj M40 mava problem s vetnilom co sleduje volnobezne otacky a lubil sa kazit...
...inac bez problemov