... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Konva
Autor témy
Auto: 530d e39
Kraj: Banskobystrický

miznuca voda e30

Piatok, 7. Decembra 2012, 19:34

asi mam mierny problem, nejak mi kustik zacala asi miznut voda, nie velmo, nejaky ten liter na 100km , celkovy objem chladica je 12l, ... zacala miznut iba teraz ako zacali tieto mrazi, tak to moze byt tym, zeby sa viacej odparovala ??? mam dat radsej karton pred chladic ?? alebo si mozem rovno zhanat tesnenie pod hlavu alebo druhu hlavu ? :(

Užívateľov profilový obrázok
BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Re: miznuca voda e30

Sobota, 8. Decembra 2012, 10:38

mozno mas tesnenie no najprv samozrejme kukni setky hadice vsade ci neprimrzla a neroztrhlo ju kusok alebo ci zo stupla na chladic neuteka mne to robilo, vymenil som stupel a uz drzal tlak bolo ok stoji max 5 euro
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 20:58

popripade ti netecie kurenie?

koumak
Auto: Audi A8 4,2tdi
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 21:29

liter na 100 km by si snad pod nohami vsimol. Mne ked praskol radiator kurenia, stacilo viac pridat a mal som plne boty vrelej kvapaliny :D

Okrem toho je to dost citit a okna sa rosia takou mastnou srackou.

Konva
Autor témy

Pondelok, 10. Decembra 2012, 12:22

noo kurenie ide vsetko v pohode, nerosi sa, netecie mi nic na nohy :D mam zatial takuto teoriu, vrchnak nadrzky na kvapalinu neni original ale z e46, a tam je inak rieseny odparnik, cize si myslim, ze ked sa viacej zohreje motor tak sa viacej odparuje, a najmä teraz v zime, len je este otazka , preco sa viacej hreje ??? hreje sa iba pri jazde do kopca, neni to nic kriticke, ze by mi vyvrela voda alebo co, len stupne teplota cca na 100-120, no neskorsou plynulou jazdou sa ochladi na prevadzkovu teplotu, viacej sa mi zohreje aj ked ide auto na volnobeh, ale ked napr idem dole kopcom na rychlosti tak sa ochladi kus viac (co je logicke) len nelogicke je ze sa hreje na volnobeh , .... kamarat mi povedal, ze on mal podobny problem na fiate bravo 1.9td a ze vymenit termostat, a problem zmyzol, .... moze to byt podla vas naozaj tym termostatom ??? mam doma jeden sice pouzity, ale mal by byt funkcny ..

Konva
Autor témy

Pondelok, 10. Decembra 2012, 12:25

a inak este, ze nemizne vzdy rovnaky objem vody, vsimol som si, ze ked viacej idem do kopcou, cize sa mi viacej zohreje motor, tak vtedy mizne viac, ale napr, ked idem aj 100 km po rovine, cize motor si udrziava prevadzkovu teplotu, tak nezmizne ani deci .. z toho som usudil, ze to bude tym vekom nadrzky :)

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Decembra 2012, 16:58

na volnobeh sa hreje lebo ma asi chudobnejsiu zmes alebo je tam mozno kusocek vzdzduchu alebo ti nejde poriadne viskospojka no to s tymy strataminema nic s termostatom, bude sa ti trati cez stupel alebo cez cerpadlo cez loziska aj kvoli tomu som musel kedysi dat ine cerpadlo, najprv skus stupel taky ako ma byt hlavne novy nie pouzivany stary sit, a ak nepomoze kukni prepad cerpadla
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

Konva
Autor témy

Pondelok, 10. Decembra 2012, 17:33

takze , prave som zistil, ze veko tam je origos, pretoze tazsie sa vybera veko z nadrzky, a brat ma e46 a povedal mi, ze to je take ako ma on, tak som si myslel, ze predchadzajuci majitel asi stratil a dal tam prve co nasiel, a ten stred z veka som vybral, a ostal mi len ten vrchnacik, tak som dal ten stred naspät a od vtedy mi voda miznut prestala , ... a teraz som kukal nove veko a zistil som , ze e30 a e46 maju take iste veko , takze veko riesit netreba , ... vcera pred tym ako som siel na vlak (chodim este do skoly) som len tak pre istotu vymeni poistky na pridavny ventilator ( aj od 91° aj od 99°- aj ked po pravde velmo netusim na co su tam poistky na pridavny ventilator, ked to ma visco spojku ) a ked som siel na vlak, behal som po meste a auto sa zohrialo na prevadzkovu teplotu a drzalo si ju dokonca aj ked som stal pred vlakovou stanicou na parkovisku asi 10 minut, ... momentalne (kym som v skole) chodi priatelka na aute do roboty, ale jej sa ani nestihne velmo zohriat motor na prevadzkovu teplotu , lebo do roboty to ma asi 5 km , takze momentalne nevie ako to funguje , blizsie info budem vedet podat , az ked sadnem ja do neho a kus sa preveziem na vacsiu vzdialenost a do kopca ... :) ale dakujem zatial vsetkym za nazor :wink:

Konva
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 15:40

Takze , vymenil som termostat, tak uvidime to uz bude ok [-o< skusal som stary termostat, zalial som vrecou vodou , ale otvaralo ho pomali, a ked som skusil novy termostat , tak ho otvorilo minimalne raz tak rychlo .. isiel som sa previest a zhruba na 4 km (aj do kopcou) sa mi so starim termostatom voda zohriala zhruba na 95° a s novym sa mi ani na prevadzkovu nezohriala poriadne :wink: tak hadam uz bude vsetko ok :thumbup:

rosky
Auto: 250T D,944,993
Kraj: Prešovský

Piatok, 21. Decembra 2012, 06:37

Nič v zlom ale asi bude prasknuta hlava. U Bmw ti tesnenie vydrží no hlava nie.
PORSCHE

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní