Zdravím chalani, potreboval by som poradiť,
Mám BMW e30 r.v. 1990 plasťak 316i motor M40. Odišiel mi rozvodový remeň resp. neroztrhol sa ale zodrali sa tie výbežky (všetko je na foto nižšie). Keď sa to stalo šiel som cca 50 km/h, keď mi zhasol motor a už som ho nemohol naštartovať, takže som bol odtiahnutý.

- Tak sa to vyzeralo keď som dal dole kryt.

- Po demontáži krytu
Takže som vymenil remeň, podľa manuálu ktorý je uvedený v knižke.
Pretočil som vačku v smere hodinových ručičiek, aby to sedelo podľa návodu.
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f00625.htm

- Takto som natočil vačku keď som dával nový remen.
Mal som povoľiť ten šrob ktorý je na telese rozdeľovača a vačky na obrázku P1150553 žltou farbou, ale nemal som taký kľuč tak som to nechal tak

dúfam že som tým nič nepo.... Kľuku som otočil tak aby 1 piest od chladiča bol v HU. Tak som zaaretoval zotrvačnik a dal nový remeň. Pretočil som kľukouviac x ale nič nebúchalo. Dal som aj dole kryt od ventilov a pretačal som ručne kľukov, všetky pekne pracovali (teda podľa mňa). Tak som všetko poskladal a šiel naštartovať.
Nho a motor síce točí, sviečky dávaju iskru, je tam palivo ale nenaskoči. Baterka je ok, štartér tiež nechápem.
PS: niesom mechanik, chcel som si to spraviť sám kedže je to už staršie auto a chalan mechanik, ktorý bol pri mne keď sa to po.... mi povedal že môžu byť pokrivené ventily a kopec iných vecí, takže som nevedel či ešte vôbec s tým budem niečo robiť preto som sa do toho pustil sam. Pár x mi už v servise do... auto, odvtedy si všetko robim sam.

- čo je to za kábel??? pripevnený na prstene na jednom z káblov, ktoré idú do rozdeľovača, a odtrhol sa mi z toho