... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pegass325
Autor témy
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

E30 - blbne centrál

Pondelok, 21. Júna 2010, 21:56

Zdar pani :smile: . Dnes mi začal blbnúť centrál. Klasika idem odomknúť, odomkne a hneď zamkne a keď zamkne počuť také vrčanie, bzučanie akoby sa motorčeky centrálu snažili ešte niečo spraviť. Nemohol som sa dostať do auta kôli tomu, tak hneď ako mi to odomklo som rýchlo otvoril dvere, zamklo, no kedže boli dvere otvorené tak zas odomklo a tak dokola asi 3x až to prestalo a potom to už vôbec nefungovalo ani z dverí ani od kufra. Po nejakom čase som to zas skúsil, zamkol som a zamklo ok. Odomknem a zas odomklo a hneď zamklo.
Čo sa mohlo podrbkať? Čo mi poradíte? Mám v pláne prekontrolovať motorčeky (skúsiť po jednom odpájať), prípadne vymeniť, kedže mám náhradné, prečistiť kontakty RJ centrálu, prípadne mám ešte jednu RJ centrálu.
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Re: E30 - blbne centrál

Streda, 23. Júna 2010, 17:54

Je to centrál orginál alebo dorobený. Má aj diaľkové alebo nie. To čo popisuješ je podľa mňa posunuté servo. Alebo skončili kontakty v motorčeku. Vždy je jeden alebo dva riadiace podľa počtu zámkov. Skús dať tapac. dole a nastaviť. Podľa mňa sa v tom lepšom prípade len jeden z nich posunul spravidla vodičov, lebo je najviac vyťažený. No a nabudúce radšej rýchlo vyber poistku ináč sa spália.
No a napadla ma ešte jedna vec ako to zistíš. Niekedy v minulosti som si zabudoval centrál do E30 a viem, že na zámku je tiahlo, ktoré vedie k motorčeku. Takže tiahla zhodiť a skúsiť rukou zatiahnúť za tiahlo smerom hore na doraz. Ak sú O.K. tak všetky urobia to čo riadiaci motor na dverách vodiča. To isté plati ak to zatlačíš do dorazu dole. Pokiaľ to bude blbnúť aj pri zložených tiahlách máš istotu, že kontakty riad. serva sú v háji. V každom prípade by som išiel jednoduchšou cestou a najprv namazal WD-čkom zámok. Pokiaľ píšem motorček alebo servo je to jedno a to isté. Taký 10-cm válec s piestom, spravidla čierny a vedie k nemu zelený a modrý drát.

pegass325
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 19:09

:arrow: už som to vyriešil :smile: . Najprv trošku mimo problému: je tam originál centrál BMW s nejakým dorábaným alarmom s DO (asi tiež bmw), ktorý však nikdy nehúkal, DO fungovalo, no neskôr prestalo, potom som stratil aj ovládač :smile: takže celé je to teraz vypnuté, funguje len centrál.
:arrow: Tým, že to začalo teraz blbnúť, tak som sa na to trošku kukol. Kedže to už nefunguje, idem to odtial vyhodiť a namontujem nové DO, nechávam tam iba modul na doťahovanie otvorených okien pri zamknutí (užitočná to vec), ktorý napojím na nové DO.
:arrow: Neviem ako v zadných dverách, ale v predných vodičových aj spolujazdcových sú motorčeky s 5 káblami, 3 sú vždy na napájanie a dva sú na riadenie (zamknutie, odomknutie). Ono ta začalo robiť bordel keď som zamkol až do druhej (bezpečnostnej) polohy (kľúčik vodorovne), vtedy to už nešlo centrálom odomknúť, alebo to odomklo a hneď zamklo. Musel som sadnúť, zavreť dvere, zapnúť zapaľovanie a manuálne zatlačiť ten "čuplík" na dverách a zas ho vyťuahnuť a centrál sa rozbehol. Niekde som čítal, že pre tú druhú polohu je vo dverách ešte jeden mikrospínač. Od neho viedli 2 káble a v mieste kde sa spájali v takom gumovom tesnení bolo trošku vody a špiny. Netuším ako sa to tam dostalo cez tú gumu, no každopádne som to prečistil, zámok strekol WDčkom a od včera večera to ide bez problémov.

Inak keď už tu píšem ohľadom centrálu. V predných dverách je motorček uchytený dvoma šrobkami zvonku, teda, hneď za tapacirom. No v zadných je uchytený tiež dvoma šrobkami, no zvnútra o nejakú časť mechanizmu dverového zámku. Ako to tam kua dostali. Ak by som to chcel meniť tak musím mať buď nejaký pidi šrobovák, alebo nejaký zalomený násadec abo čo :smile: .

Každopádne dik za odpoveď.
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Streda, 23. Júna 2010, 21:48

No mať v Bavorovi elektráreň nie je žiadná výhra.
Naposledy upravil/-a janest v Nedeľa, 6. Februára 2011, 06:59, upravené celkom 1 krát.

pegass325
Autor témy

Streda, 23. Júna 2010, 22:48

trocha OT: a prečo na vrakovisko, už doslúžilo? Predaj na ND?
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní