... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

mirec.dudo
Autor témy
Auto: BMW 116I
Kraj: Nitriansky

preradovanie rýchlostic

Utorok, 20. Septembra 2011, 17:42

ciao
mam taku asi blbu otazku. kupil som si BMW1 rok výroby 2006, 1,6 cm a 89 kw. jazdil som asi mesiac a začal mi svietiť check motora. išiel som na diagnostiku a kde mi povedli že vraj sa upchava lamda sonda a že neviem jazdiť na BMW pretože ho dusim. no možno to je pravda. nikdy som predtým nemal takéto auto takže to beriem. neboli ale nejako ochotný mi teda nejako bližšie vysvetliť ako by som jazdiť mal. je to blba otázka ale viete mi poradiť ako na BMWčka? preradovať pri 3000 až 4000 otáčok alebo ako? aké rýchlosti radiť pri akej rýchlosti? potrebujem poradiť. je to 6 rýchlostné auto. šestku by som mal dávať asi až pri vysokých rýchlostiach nad 100 km? alebo ako? a hlavne 50ka v meste... 3 alebo 4 rýchlosť??? dakujem
Miro

Užívateľov profilový obrázok
po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Re: preradovanie rýchlostic

Utorok, 20. Septembra 2011, 21:38

Niesom nejaky expert do motorov tak neviem posudit ak dusis auto tak sa zanasa lambda sonda. No mas 85 kw ked to je 2006 pred faceliftom. Mas asi N43 moj je uz vyhoveny N45N. Kazdopadne je to jedno. Styl jazdenia ma kazdy iny. Ak ti motor taha a nedusi sa zbytocne velkou rychlostou tak je to ok. Ja osobne na rovine mam bezne 5 pri 50-60 km. Samozrejme mozem mat aj 3 ale su to zbytocne vysoke otacky. No bolo by dobre ten motor po 15min ak sa zohreje pekne vytocit, bude sviznejsi a ked mu das aspon 98 -100 oktanovy benzin, pocitis rozdiel. Ja som zastanca, ze motor musis vytacat lebo zleniveje. Takze po dialnici zvyknem bezne tocit 6500 otacky pri 4 stupni, samozrejme len pri zrychlovani. V meste chodim zas na vysokej rychlosti kvoli spotrebe a motor nema problemy.
Ak je zohriaty motor otacky mu nemozu uskodit. Toc ho na 3-4 aspon 5000 otacok.
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

Kallon
Auto: VW Passat Variant

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 12:24

mirec.dudo napísal:
ciao
mam taku asi blbu otazku. kupil som si BMW1 rok výroby 2006, 1,6 cm a 89 kw. jazdil som asi mesiac a začal mi svietiť check motora. išiel som na diagnostiku a kde mi povedli že vraj sa upchava lamda sonda a že neviem jazdiť na BMW pretože ho dusim. no možno to je pravda. nikdy som predtým nemal takéto auto takže to beriem. neboli ale nejako ochotný mi teda nejako bližšie vysvetliť ako by som jazdiť mal. je to blba otázka ale viete mi poradiť ako na BMWčka? preradovať pri 3000 až 4000 otáčok alebo ako? aké rýchlosti radiť pri akej rýchlosti? potrebujem poradiť. je to 6 rýchlostné auto. šestku by som mal dávať asi až pri vysokých rýchlostiach nad 100 km? alebo ako? a hlavne 50ka v meste... 3 alebo 4 rýchlosť??? dakujem
Miro

myslim, ze so znackou to nesuvisi. ani jednemu autu neprospieva ked ho sofer dusi. rovnako sa musi sem-tam nalozit aj dizlu, inak autu co sa nenaklada zlenivie.

podla mna by sofer mal citit ked uz auto nema tah, dusi sa. skus sa pohrat, ked ides napr. na 4 podradit do 3 (z kopca, do kopca, na rovine) ak vyletia otacky tak jazdis OK, ak nie tak znamena ze si mal uz davno podradit. skus sa takto pohrat a zoznamit s autom. :-k
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

ramon
Auto: BMW e90 facelift

Streda, 28. Septembra 2011, 21:13

mirec.dudo napísal:
ciao
Miro

Ja mam tiez 1.6 a v meste ked idem rychlostou 50km/h, tak mam zaradenu 4-ku, no už len pri 45km/h určite 3-ku. Motor som zatial pri zrychlovani vytocil asi len do max. 4800 ot. viac nie (pri 200-tovke som na otacky ani nepozeral...) 5-ku radim bud pri 70 alebo 80 alebo niekedy 90, pokial sa nenahanam, ale už pri 65km/h určite radim 4-ku. A tu 6-ku by som radil zhruba od 110km/h hore, pri normalnej jazde...
P.S. neviem ako vam, ale mne to auto zahrabe aj v 2-ke ked mu dam kotol... :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní