... všetko o BMW ...
Moderátor: jkk
lukki123 napísal:No kludne aj Hardy spojka...ak je uz nacata, ze sa teplom zdeformuje, moze to byt ono...skontroluj si ju, vidno ju dpohode aj bez oddeklovavania.
Dufaj len, ze to nie je sposobene elektronikou - vaha vzduchu, aj ked ta nezavislost sklbania na stlaceni plynu mi tam nesedi...
odpoj konektor vahy vzduchu a skus, ci to bude robit tiez...ak ano, mozno to bude problem prave tej hardy spojky
FreeMaroStyle napísal:Zdravím Vás,
Nemám asi problém, spíš jen pro informaci - jelikož se to děje jen někdy, ale už od doby co jsem auto koupil [5o oookm].
Nyní [115 ooo km] když je motor chladný tak je vše OK, někdy to neudělá vůbec, někdy jo, asi záleží na stylu jízdy, že když jedu jak prase, vypnu motor, po chvilce zase chci odjet, tak při rozjezdech to strašně škube, jakobych se neuměl rozjet, plynu můžu dát kolik chci, škube/trhá to při rozjezdu pořád.... i když se snažím rozjet bez plynu, pouze přes spojku, škube, plynu až gumuju, taky škube... druhý den ráno zase vše OK, jako by se nic nestalo a auto se rozjíždí krásně plynule... opravdu to dělá jen někdy, asi podle toho jak je venku vlhko, nebo já nevím...
Dějě se Vám to taky?? Nějak křivě sjetá spojka nebo třeba silentbloky nebo Hardy Spojka načlá to může být?
pajdos1 napísal:Akurát mi to tiež začalo robiť na mojej e87 118d , síce už má 280k km , ale je v super stave . Akurát od výmeny komplet ručnej, rotorov a plechu krycieho sem tam, keď auto stojí dlhšie rozjazd je cukanie, ako keby chcelo zdochnúť ( keď držím v zábere pomaly tak cuká a musím pomaly na plyne ) po pár metroch sa to stratí úplne a ide krásneTakže CDV jsem dal pryč a občas to zakucká. Jen při rozjezdu za studena a na dvojku to nedělá. A taky jen když jde zatáhnout ruční brzda cca o polovinu svojí normální dráhy. Dothánu ji jen do půlky, a auto to zabrzdí !!! Vůbec netuším, kde je chyba, možná na pakně ruční brzdy pod zadním kotoučem? Někde jsem četl, že by mohla blbnout ABS, ale přitom DTC nebliká? Diagnostika je bez chyby. Poradí někdo?
EDIT: Příčina je v zasekávající se pakně ruční brzdy. Opraveno promazáním pohyblivých částí.