Sobota, 7. Decembra 2013, 12:54
Zdravim.
Vcera som bol s autom na diagnostike, a vyhodilo mi chybu ventilatora chladenia motora. Nedal sa prostrednictvom diagnostiky zapnut. Neviem ako dlho tuto chybu mam, ale je pravda, ze auto sa mi zatial nikdy neprehrialo az na jeden krat, kedy som stal v kolone asi pred dvoma rokmi, a hodilo mi zltu kontrolku chladenia. Vtedy som auto na chvilu odstavil a po 10 minutach, ked som ho dal do pohybu bolo vsetko ok. Toto bol jediny problem s chladenim, ktory sa objavil. Inokedy ci v kolone ci nie problemy neboli. Auto je v pohybe chladene dobre. Kazdopadne ventilator je nefunkcny.
Auto si davam robit u jedneho sikovneho mechanika. Jeho opravy su vzdy stopercentne. Este sa mi ani raz nestalo, aby povedal, ze problem je tam a tam a bol by inde. Teraz, ale z urcitych dovodov nema cas moje auto spravit az do jari. Mne to ale neda spavat.
Zaujima ma kde by mohol byt problem? Moze to byt poistka? Podla planiku som nasiel, ze by to mohla byt poistka 67 - ta ale vyzera byt v poriadku a neviem identifikovat, ktora dalsia by to mohla byt. Je ventilator kontrolovany prostrednictvom nejakeho rele, ktore by mohlo byt poskodene? Ak ano, kde sa nachadza? Alebo je ventilator na 118d kontrolovany priamo riadiacou jednotkou? Ak ano - je tam priestor medzi riadiacou jednotkou a ventilatorom, kde by mohla byt chyba? V pripade, ze je ventilator vadny - aka je cena?
Co sa tyka poistiek... Diagnostika, ukazala aj jeden obrazok poistiek umiestnenych niekde pod kapotou, ktore by mali byt zodpovedne aj za ventilator (nemyslim poistkovu skrinu, ktora je za odkladacim priestorom). Nebolo nakreslene, kde presne sa tie poistky nachadzaju. Obrazok len ukazoval sipku na zatvorenu kapotu pri celnom skle spolujazdca na kraji kapoty. Snazil som sa tieto poistky lokalizovat, ale neuspesne. Intenzivne som googlil, ale nenasiel som ziadne zmienky o poistkach v priestore motora. Su tam nejake poistky? Ak ano kde? Alebo sa jedna len o nejaku dezinterpretaciu diagnostiky?
Za cenne rady vopred dakujem.