... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pka
Autor témy
Auto: E71 35Dx
Kraj: Bratislavský

x6 volant

Utorok, 10. Februára 2015, 17:03

Zdravim, mam otazku na skusenych. V e71 (35d xDrive) mam osadeny sportovy volant s multifunkciou a SMG packami radenia, ale je velmi velky (cca 39,5cm priemer), chcem ho vymenit za mensi a hrubsi. Neviete, ci sa robili pre e71 aj mensie, pripadne lepsie tvarovane? Nepodarilo sa mi dopatrat k ich rozmerom.
Nasiel som jeden M-kovy (cca 37cm), ktory ale vyzera ako z e90-ky, tak nie som si isty, ci bude ok.
Pripadne da sa pouzit napriklad aj z nejakeho ineho modelu - e89 , e90, atd? Idealne ak by pasoval aj s normalnymi radiacimi packami pod volantom..
Dik za radu.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: x6 volant

Streda, 11. Februára 2015, 01:31

mam tento ale asi to pasuje len na F
Prílohy
P1013300 (Small).JPG
P1013300 (Small).JPG (39.42 KiB) 1214 zobrazení

pka
Autor témy

Streda, 11. Februára 2015, 05:32

Tieto F-kove volanty su paradne. Ak by pasovali aj do e71, beriem hned. A ak by sa dalo pouzit aj ovladanie tempomatu, bol by to skvely bonus. Neskusal nahodou niekto?

pka
Autor témy

Štvrtok, 19. Marca 2015, 22:24

Kedze sa mi nepodarilo dopracovat k informacii o zamenitelnosti volantov, dokonca ani v specializovanych servisoch (tam na mna len pozerali a nechapali co vlastne od nich chcem), ani u nadsencov BMW, pripajam vlastnu skusenost, mozno sa niekomu bude hodit. Do E71 som namontoval M-kovy volant z E9x serie a vsetko normalne funguje. Pasoval bez najmensieho problemu, a somozrejme su plne funkcne aj multifunkcne tlacidla, ako aj padla radenia.
Podla toho, co sa mi podarilo vypatrat, tak mechanicky by mali byt zamenitelne volanty serii E87, E89, E9x, E70, E71, rocnikovo podobnych (vynimky a speciality sa ale isto najdu, preto treba dobre skontrolovat a porovnat). Aby boli zachovane vsetky povodne funkcie a vyhli sa pripadnym komplikovanym dorabkam, treba menit za rovnako vybaveny volant - tyka sa multifunkcnych tlacidiel a padiel radenia. Airbagy su samozrejme rovnake len v ramci serii (ale tiez nie vsetky), takze treba komplet volant :-/

Ak by niekto potreboval, zostal mi jeden komplet volant sport z E71, vo vybornom stave, takmer ako novy, komplet osadeny (multifunkcne tlacidla + padla radenia), vratane airbagu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní