Štvrtok, 19. Marca 2015, 22:24
Kedze sa mi nepodarilo dopracovat k informacii o zamenitelnosti volantov, dokonca ani v specializovanych servisoch (tam na mna len pozerali a nechapali co vlastne od nich chcem), ani u nadsencov BMW, pripajam vlastnu skusenost, mozno sa niekomu bude hodit. Do E71 som namontoval M-kovy volant z E9x serie a vsetko normalne funguje. Pasoval bez najmensieho problemu, a somozrejme su plne funkcne aj multifunkcne tlacidla, ako aj padla radenia.
Podla toho, co sa mi podarilo vypatrat, tak mechanicky by mali byt zamenitelne volanty serii E87, E89, E9x, E70, E71, rocnikovo podobnych (vynimky a speciality sa ale isto najdu, preto treba dobre skontrolovat a porovnat). Aby boli zachovane vsetky povodne funkcie a vyhli sa pripadnym komplikovanym dorabkam, treba menit za rovnako vybaveny volant - tyka sa multifunkcnych tlacidiel a padiel radenia. Airbagy su samozrejme rovnake len v ramci serii (ale tiez nie vsetky), takze treba komplet volant :-/
Ak by niekto potreboval, zostal mi jeden komplet volant sport z E71, vo vybornom stave, takmer ako novy, komplet osadeny (multifunkcne tlacidla + padla radenia), vratane airbagu.