... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

popi24
Autor témy
Auto: 320i cabrio E36
Kraj: Košický

X5 e53 3,0d r.v.04 --- neznámy problém nevedno s čím.

Utorok, 27. Decembra 2011, 13:07

Zdravím kolegovia,

stalo sa už niekomu z Vás, alebo mi viete poradiť čo môže byť chybné keď som nechal auto zaparkované, potom som potreboval niekde ísť, odomkol som, chcel som naštartovať, v celom aute cvakalo, otočil som kľúčom a dvakrát blikli svetlá, naštartovať nechcelo, púštalo aj alarm. skúšal som to štartovať s káblami od baterky druhého auta - nič, skúšal som štartovať že som odpojil kontakty z mojej baterky, dal som svorky z káblov na kontakty a štartoval som z ,,externej,, baterky - nič. čiže jasne baterka nie je zlá (tá čo mám v aute).

tak som sa na to vysral keďže bola jedna hodina ráno :D ale odpojil som pre istotu baterku aby náhodou nenastal nejaký skrat alebo čo...
na druhý deň som k autu prišiel cca o 15tej poobede, napojil kontakty na baterku a auto krásne chytilo (zabudol som spomenúť že predtým v noci som ešte skúsil odpojiť kontakty, chvilku som počkal zase napojil ale auto robilo to isté)
taktiež som spravil pár krát to že som zamkol auto, odomkol a tak skúšal lebo mi bolo poradené že to môže byť imobilizér aj tak to nešlo.

Moja otázka znie ako na začiatku, stretol sa s podobným problémom niekto z Vás? alebo viete o čo ide a viete mi poradiť?

Ďakujem.

petertamo
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Re: X5 e53 3,0d r.v.04 --- neznámy problém nevedno s čím.

Utorok, 27. Decembra 2011, 15:01

môže to byť imobilizér v kľúči nabudúce vyskúšaj druhy kľuč .

rxe
Auto: E 53 4,4i v8
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Decembra 2011, 22:08

ale aj svina starter , aaalebo kostrovy kabel !!

popi24
Autor témy

Sobota, 31. Decembra 2011, 09:51

no štartér je v pohode, imobilizér si nemyslím lebo keby blbol imobilizér tak štartér ani neťukne si myslím, a v tomto prípade sa troška pohol a koniec. auto doteraz ide v pohode, nemá problém, ale aj tak mi nejde do hlavy čo to mohlo spôsobiť...

nie je tu niekto, kto robil v BMW alebo sa vyzná v takých veciach že keď je problém s elektronikou alebo niečo sa zablokuje, ja odpojím baterku a po akom čase môžem baterku napojiť aby auto išlo. viem že divná otázka ale určite existujú nejaké návody alebo nejaký postup k tomu.

popi24
Autor témy

Streda, 25. Januára 2012, 11:25

nové fakty ohľadom tohto problému sú nasledovné:

- najprv to spravilo dva krát ako som písal vyššie, náhodne čiže napríklad spravilo by to dnes, potom dajme tomu dva týždne pokoj a potom zase vtedy, keď auto dlhšie stálo (dlhšie znamená 12 hodín +)

- posledný týždeň možno aj dva, štartujem denno-denne auto so štartovacími káblami z externej baterky pretože už neviem naštartovať vôbec, čiže večer auto zaparkujem, a po cca 10- 12 hodinách je baterka natolko vybitá že už nechce točiť. túto baterku som vybral, dal som ju na tester bateriek a nameral som niečo tesne pod 10V čiže baterka je dobrá.

- vymenil som tú baterku na kt. mi auto nechcelo štartovať za inú, nie novú ale vyskúšanú a dobrú, odvtedy štartujem bez problémov aj keď auto postojí 24h.

po otestovaní starej baterky namerám rovnakú hodnotu ako keď som ju vybral pred časom z auta a keby bola zlá tak by som taký istý údaj nenameral.

toľko k tomuto problému

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 25. Januára 2012, 17:41

nema to auto vadny IBS (inteligent battery sensor?) ??

didi
Auto: BMW X5 3,0d E53
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:24

Niečo tesne pod 10 V?Šak to je málo.Nemá mať náhodou okolo 13v?
Mne toto isté sa stalo na E60,vyhodil som origo aku, kúpil nový a auto chytalo na brnk. :-({|=

popi24
Autor témy

Štvrtok, 26. Januára 2012, 10:34

IBS? o tom som nikdy nepočul kde sa to nachádza? chybu IBS vie odhaliť diag? a 13V ti ukáže keď zapojíš + a - ale keď ju zaťažíš tak ukáže tesne pod 10, na stupnici asi o milimeter pod 10 (bavime sa keď baterku dáš na tester)

edit: ešte doplním že podľa mojich vedomostí je baterka dobrá a schopná pokiaľ pri zaťažení neklesne pod 10V (prípadne keď klesne trochu pod 10 ako v mojom prípade tak by mala byť ešte OK)

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 26. Januára 2012, 11:25

Kup si novu baterku 100AH 900A a budes mat po probleme.
Aku tam mas teraz? Diesel potrebuje velky startovaci prud, ak ti cvaka a preblikava tak tvoja stara baterka uz je hodna do kybla aj ked nameras neviem kolko V

popi24
Autor témy

Pondelok, 30. Januára 2012, 12:27

ja len preto som vytvoril tému pretože som vymenil dve baterky a spravilo mi to s oboma, teraz tam mám tretiu, zatial to nerobí tak uvidím, lenže nemyslím si že to bolo kvôli baterke... alebo taká náhoda že dve dobré baterky by skaralo? no nič keby dačo nové napíšem prípadne keby niekto mal podobný problém tak nech napíše. uvidíme či to bolo len baterkou alebo je v tom niečo iné.

kikro86
Auto: 545i E60
Kraj: Bratislavský

Streda, 1. Februára 2012, 17:34

tento problem mam aj ja s 545i ... novy alternator, nova baterka, stale ten isty problem ... predpokladam a aj statisticky mi zo zahranicnych for vychadza, ze chyba bude v IBS ... podarilo sa to niekomu tu vyriesit dokonca ? kde bola chyba ? dakujem za odpoved, aj ked sem uz nikto dlhsie nenapisal ...

tonoX5
Auto: bmw X5
Kraj: Prešovský

Streda, 1. Februára 2012, 23:25

Ahojte tak na E53 som mal podobny problem ze som rano dosiel a nenatocil len vsedko blikalo a cvakalo a nic no prisiel som na to ze som mal vadneho jezka na kureni a aj ked bolo auto odstavene uzamknute tak si roztacalo ventilator ,no po vymene vsedko OK az po roku a pol odstavil som auto sedel v nom kecal a ked som chcel nastartovat tak zas len blikalo nastartoval som cez kable lahunko a zas vsedko ok no este zeby som dodal tak na ten druhykrat mi signalizovalo zadne svetlo ziarovka,a este som si montoval cuvaciu kameru a zapinal kluc v spinacej skrinke a vypinal no a pri poslednom napojeni kabla malicky skrt a vybilo poistku po chvili asi tak 10min, piplo v aute a uz som nemohol natocit tak zas kable start a fachci zas a to som ani nedobyjal bateriu aj ja si myslim ze to moze byt ten IBS ak poklesne prud tak nenatocis ale kde to je to netusim ale zatial ani neriesim kedze to fachci bez problemou.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní