... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

rxe
Autor témy
Auto: E 53 4,4i v8
Kraj: Bratislavský

prepad z nadrže ?

Nedeľa, 3. Októbra 2010, 17:16

caute , vie mi niekto poradit ci takuto situaciu už mal , X 5 ma 2 nadrze. za spolujazdcom je cerpadlo v nadrzi . a v kazdej nadrzi je plavak, no ked mne ukaze rucicka asi okolo 14-18 litrov tak nejde nastartovat ?ze nadrže su nejako prepojene ?ale ked dolejem benzin a ide dalej ? niekto mi hovoril ze to moze byt aj prepadova hadicka? alebo nieco take? ci je upchata alebo fiter , neviem ? dik za postrehy.

dunaj

Re: prepad z nadrže ?

Nedeľa, 3. Októbra 2010, 18:54

rxe napísal:
caute , vie mi niekto poradit ci takuto situaciu už mal , X 5 ma 2 nadrze. za spolujazdcom je cerpadlo v nadrzi . a v kazdej nadrzi je plavak, no ked mne ukaze rucicka asi okolo 14-18 litrov tak nejde nastartovat ?ze nadrže su nejako prepojene ?ale ked dolejem benzin a ide dalej ? niekto mi hovoril ze to moze byt aj prepadova hadicka? alebo nieco take? ci je upchata alebo fiter , neviem ? dik za postrehy.

Prve co treba urobit, je pozriet sa cez BC do tych dvoch nadrzi, kolko je tam paliva. Navod ako sa tam preklikat najdes podla tvojej vybavy napr. na stranke bazziho:

http://bmw.bazzi.biz/

Ja mam iba zakladny BC, takze musim podrzat nulovac tachometra, potom sa preklikat na polozku 19, tam potvrdit OFF, preklikat na menu 6 a som tam. Viem to naspamat, lebo sa tam pozeram aj pocas jazdy, ked svieti rezerva, rucicka je na nule a dialnicny vyjazd v nedohladne...

rxe
Autor témy

Nedeľa, 3. Októbra 2010, 21:45

no ja som to mal rozobrate, plavak funguje aj rucicka funguje, a podla display-a, plavak chodi od 0,0 litr do 27 litr. ale mysli ze to nieje podstatne co ukazuje plavak, ale preco ked tam je benzin /v tej nadrži kde je cerpadlo tak to nejde ? diik

starML
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 4. Októbra 2010, 22:37

BMW má dělenou nádrž, aby se mezi vešla např. rezerva. Ta nádrž má dvě komory viz obrázek na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 . Obě komory jsou nahoře spojené, takže se palivo může přelévat z jedné do druhé poloviny, ale pouze pokud je paliva dost. Z téhož důvodu jsou v obou komorách dva snímače hladiny, které vyhodnocují celkové množství paliva a jejich součet zobrazuje ukazatel na palubní desce. To eliminuje přelití paliva z jedné nádrže do druhé při průjezdu zatáčkou, jak se to stávalo např. u Š105/120. Ale ty dva plováky jsou současně dva sací koše, ale čerpá pouze jedno čerpadlo - viz obrázek na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 .
Obrázok

A teď záleží na tom, jaké tak máš provedení, buď je tam jen jedno čerpadlo, nebo tam už jsou dvě. V případě, že je tam jen jedno, tak to funguje tak, že to čerpadlo čerpá palivo ze svojí poloviny nádrže a současně i z nádrže druhé. Ve skutečnosti se to děje tzv. ejekčním účinkem, ale to je teď vedlejší. Problém je v tom, že :
- buď máš jeden z plováků zaseklý (visí nad hladinou) a proto se nedá palivo z nádrže, kde není čerpadlo vyčerpat
- vypadla jedna z hadic, která ty dva plováky propojuje se stejným efektem

Jak to tam vypadá - obrázek :
http://vs31.sweb.cz/Ejektor_Fuel_Pumpe.jpg
Případně napiš na slovenské fórum členovi BMW 323/525, je ze Žiliny a řešil jsem to s ním u jeho 525tds. Podle mne budeš mít vypadlou některou z těch hadic.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

rxe
Autor témy

Utorok, 5. Októbra 2010, 20:30

diiky moc, takuto odpoved som vobec necakal , a ked to vyriesim tak podam hlášeni. este raz dik

rxe
Autor témy

Sobota, 9. Októbra 2010, 19:22

caute dik za infošky , aaale asi nepomhlo.dneska som po obede nad tym maturoval rozobral jednu stranu a potom druhu. prefukol, vse ok.ale aj tak nejde nastartovat v tej nadrži za šoferom ja asi 16ltr ukazuje rucicka,aj pc. a v tej nadrži za spolujazdcom uz nieje ukazije 0,5ltr. ale vobec to nepreteka do spolujazdcovej nadrže všetko sa drzi len v tej lavej, a nakonec som zistil " ale neviem ci je to ona zavada." ze pod plavakom na šoferovej strane ktora je rozoberatelna je asi nejaky prechodny ventil a potom idu s toho dve hadice. tak medzi tym je O-krúžok gumeny "tesnenie" a je prasknute, neviem ci to ma vplyv na to to zistim asi az zajtra alebo cez tyzden. alebo dalšie rady? diik
ps. toto som nasiel a je to ten o kruzek cislo 4 a do toho sa dava cislo 6
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15

rxe
Autor témy

Nedeľa, 10. Októbra 2010, 11:05

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný