... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
PetoK napísal:Nemožné, ziadne aditivum nezníži spotrebu...
airbone napísal:netreba tam liat ziadne aditivum. To vsetko su len reklamne tahy na primitivnych ludi, ktori tomu vobec nerozumeju.......
starynovy napísal:uplnou nahodou sa do toho rozumiem..... Moj motor ziadne additiva nikdy nedostal a je zvnutra rozhodne nalesteny ako psie gule. asi mam stastie len na dobre pumpy....Nam tu uz vyrasta sub-klub starych frflosov s petok ako prezident..Drz sa toho comu rozumies, nebud suveren v tom do coho vidis len povrchne. Aditiva funguju, ktore? Neviem, niesom uleteny na taketo jeble pokusy a vazim si svoj cas. Odskusany mam VIF. Znizuje spotrebu? Neviem o tom. Meni chod a zvuk motora v doporucenej koncetracii? Neviem o tom. Udrzuje system z vnutra nalesteny ako psie gule? Rozhodne. Takze ak chces nejako pomoct palivovemu systemu k dlhsiemu zivotu, nech sa paci. Su paliva u ktorych to nema zmysel, opat nemam cas a mam to v pici skumat. Slovnaft v DK smerom na rozumberok ziadne aditivum nepotrebuje. Ostatne nevie nik. Ludia ktorym som nieco robil s cerpadlami ktore boli zasrate zivicami a prachom ktory cez filter prejde netankovali na jurki ani tesco. Obvykle shell/slovnaft. Ja si teda tu minutku na pumpe naliatim tej smradlavej zbrndy kludne ukdradnem a mam istotu nech tankujem kdekolvek, kedze sa nevozim len okolo komina. Ten disclaimer na vicku nadrze je snad kazdemu jasny. Vyrobca ti neschvali tam liat nic ine okrem schvaleneho paliva pokial BMW nevyraba svoje aditivum. Na starsich ale ne uplne starych autach tam je este aj BIODIESEL , cize teraz si mam doma destilovat vlastnu ropnu naftu?
starynovy napísal:Rozumiem tomu do urcitej miery teoreticky a aj prakticky... napisem ti o tom obsirnejsie, ked budem pri kompe, ale som teraz mimo len na fone.Ja som o motore nic nehovoril. A rozumies sa tomu odkial, ak smiem vediet?
TT-SIMIK napísal:Zvysuje ale nevysledoval som dosledky, ked motor bezi na cisty VIF tak to pocut, ze neklepe ale v odporucanej koncentracii.. to je skor na hranici placeba.Opravuje letecke motory,ktore su na trosku vyssej urovni....👍Ako VIF aj podla mna funguje,lebo zvysuje cetanove cislo nie?