Nazdar chlapi, řeším přesně to samé - mám nejvyšší Logic 7 a chci připojit další zesík se subwooferem. Vyřešil jsem to tak, že ze sub. výstupu na origoš zesíku jsem dal Hi-Lo converter a to jsem napojil do zesilovače.
Problém je v tom, že ta originální aparatura nemá hlasitost subwooferů řízenu stejně jako hlasitost ostatních repro.
Např. při nízkých hlasitostech pracují subwoofery na tak 50-60% /plně dostačující basy/ , při vyšší hlasitosti jedou na 100% /basy už trošku chybí / a při hodně vysoké hlasitosti už nepřidají a jedou pořád na 100% /basů už je hodně málo/ .
Takže když při střední hlasitosti nastavím externí sub na požadovaný bas a hodně zesílím tak do ext.zesilovače už nejde o moc víc basů - musím tedy víc vybudit externí zesilovač. Jenže když pak rádio zeslabím tak je zvuk strašně přebasovaný protože rádio zeslabím o hodně moc , přitom origoš výstup subwooferů se zeslabí jen nepatrně.
A z jiných repro vývodů zesilovače vzít zvuk nejde - tam je vše ořezané a chybí basová složka. Když pominu ty subwoofery tak v autě už jsou jen středové /a výškové/ reproduktory takže ze zesíku nejde žádný jiný výstup kde by byly nějaké basy.
Také jsem hledal nějaký převodník a našel jen toto
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=409247To by věc určitě vyřešilo , nastal by ale druhotný problém - když pominu cenu a to že bych musel sehnat a zapojit ještě nějaký 5ch zesilovač tak bych tím zásahem vyřadil i ty 2 origoš subwoofery.
A řídit je stejným zesíkem jako ten externí asi moc nepůjde, mají totiž úplně jinou charakteristiku a výkon. Takže je buď nezapojovat nebo na ně dát další externí zesilovač - to by ale asi také nebylo ideální, protože v originál zapojení tou nestejnou hlasitost hrají při nízkých hlasitostech velmi dobře/ takže ext.subík nezapínám/ a "obyčejným" zesilovačem by se ta výhoda ztratila.
Ideální je teda nechat vše zapojené jak je, jenom někde nabrat správný signál pro krmení ext. zesilovače.
Chtělo by to nějaký průchozí optický převodník který by sice udělal RCA výstupy a dál ještě pokračoval do origoš zesilovače / to ale asi neexistuje/ , nebo někde vevnitř v origoš zesilovači najít
místo odkud jde vzít neořezaný signál ostatních repro vývodů a z něj vzít signál pro externí zesík.
Ještě se zeptám na jednu věc kterou si nejsem jistý -ten optický výstup z autorádia je doufám čistý,neořezaný se všema frekvencema - ořezání a úpravy probíhají až v zesilovači, že?
Kdyby to bylo ořezané a upravené už z autorádia tak ani žádným převodníkem nikde nenajdu požadovaný signál. Myslím že to ale po optice půjde v plném kvalitě a neořezané, jinak by ani např. ten výše zmiňovaný převodním nemohl vzniknout protože by nebyl k ničemu.