... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

Bruti
Autor témy
Auto: E70 X5 3.0 SD
Kraj: Banskobystrický

E53 audio

Utorok, 9. Júna 2015, 09:12

ahojte,

má s tým niekto skúsenost?

kam sa zapája origo subwoofer v kufri tohto auta? ci to komunikuje cez I-bus alebo ako? alebo je tam konektor ktory ma je pripraveny na to? (predavalo sa to aj ako retrofit)

myslim tento: http://bmwfans.info/parts-catalog/E53/E ... subwoofer/

ccel by som si dať do kufra box, a neviem z kadial brat signál, keďže v kufri nie sú žiadne repráky ako to zvykne byť v kombíkoch...

som si myslel že si z spravim nizkourovnove linky z zo zadnych reprakov pre zosik a mam pokoj, ale kedze repraky su iba vo dverach, tak sa mi to rozoberat nechce...

chcel by som to riesit tak ze hocikedy by som to mohol vybrat z tadial bez toho aby to niekto vedel, ze tam niečo take bolo...

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: E53 audio

Utorok, 9. Júna 2015, 09:29

no asi to mas take socialnejsie ked tam kabelaz nemas, ja mam uplne kompletnu kabelaz v aute, mozem si retrofitnut co chcem, len nacvakavam do auta

ak mas aspon hifi tak pod lavou zadnou kapsou mas zosik, odtial si vies vytiahnut nejake pazvuky

edit:

ak mas S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional - mas radio bm54 - to mas dole pri baterke - priamo na radio si vies urobit aux out na zosik/aktivny subak (len pre boha nezapajaj line na biely kabel)
S676A HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system - zosik tam mas
Obrázok
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Bruti
Autor témy

Utorok, 9. Júna 2015, 09:34

ja som to este nesledoval co tam mam :D som si myslel ze to ma kazde ale ako pises tak asi nie :D

http://www.caraudio.com/forums/car-audi ... block.html

ale som nasiel hore ten link, tam to robi tak ako ja chcem :D tiez tam nemal od vyroby sub, tak snad ten konentor na to mam aj ja tam :D

som na PN a nechce sa mi ist tam dole teraz hrabat sa.. pri mojom stasti dojde kontrola hned ako vykrocim z bytu

edit:

podla vin decoderu mam vsetko co pises...

takze ako na to, ked chcem 2x Line out? pre zosik ktore ma nizkourovnove vstupy - pre stereo zosik, ktory ked s apremosti, ma 225W RMS, ale potrebuje 2x vstup

Bruti
Autor témy

Utorok, 9. Júna 2015, 10:09

nasiel som toto:

podla vsetkeho takto ide o nizkourovnove vstupy:

Obrázok

edit:
vie mi niekto povedať, na ktoru minisuciastku to mam pripajkovať, ak chcem "oslabiť" len zadne repraky?

nasiel som toto:

Obrázok :D

takze, dalšia otazka... z tohto pohladu to pajkovat na horne končeky, alebo dolne končeky tych tehličiek, neviem či je to odpor, kondenzator alebo čo :D - niekde to maju tam, niekde na spodku...pred/za

pajkovať viem, ale učil som sa ešte na klasickych dielikoch nie na SMD :D

Bruti
Autor témy

Utorok, 9. Júna 2015, 20:06

tak, cinchce mám :D spravil som to podla fotky...

jediny problem ktory nastal, ze aj po nastaveni najvyssej citlivosti na zosiku, radio hra tak hlasno, ze uz mi vadi...a sub az tak nepocut, pritom dokaze viac..

ma 225w RMS v mostíku

Obrázok

podrobnosti: http://www.monacor.co.uk/products/carfi ... nr/142480/

tu vidno, ze vstup ma az 4V - odmeral som vystupy na cincoch z bm54 a to dáva 2,4V - existuje nejaka krabička, nejaky predzosilňovač, ktorý dokáže z 2V spraviť do 4V? proste to zosilniť, ale aby to ešte nebola vysoká úroveň....?

sub: Obrázok - 275w RMS

teraz to hrá tak, že doplna seriove audio :) take decentné...ale ja chcem bomby v rámci možností toho woofera

Bruti
Autor témy

Štvrtok, 11. Júna 2015, 11:37

ahoj,

ked pri startovani to pukne do subwoofra, tak je nahovno baterka?

zosik sa zapina pri otoceni kluciku do polohy kde sa zapne uz aj radio...

pri startovani mi vsak zhasne aj display niekedy ale radio hra dalej...

vyzera to byt celkom nova baterka blue dynamic 95Ah...

ma s tym niekto skusenost?

zosik ma v sebe ochranu proti takemuto pukaniu...za normalnych okolnosti ked sa zapne zosik, koncaky zapne az po sekunde zhruba aby nepuklo... ale ked pri startovani ak vypne, udeje sa to velmi rychlo a tak puka...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní