... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

daniel.ildza
Autor témy
Kraj: Prešovský

BMW X5 r.v.2004 - dunivý zvuk a slabý ťah v stred.otáčkach

Streda, 29. Mája 2013, 11:50

Zdravím! Mám za sebou takmer 3000km dlhú cestu za 2 dni. Ide o BMW X5 3,0d 160kW, rv2004, automat, nabehaných takmer 240 000km. Auto v stredných otáčkach (cca 1500 - 2500ot) vydáva neskutočne dunivý zvuk do interiéru pri akcelerácii a v týchto otáčkach veľmi slabo akceleruje. Vonku to dunenie nie je tak počuť. Ak chcem zrýchliť napr. pri rýchlosti 80km/h, musím dupnúť plný plyn, aby auto podradilo. Vtedy stúpnu otáčky (niekde k 3000ot) a auto už zrýchľuje ako má. Pri miernom pridaní plynu v tej rýchlosti auto takmer neakceleruje.
Oveľa komfortnejšia jazda po diaľnici (tichšia s normálnym chodom motora bez dunenia) je jazda okolo 150km/h, než jazda v rozmedzí 90 - 120km/h, keď sú otáčky niekde okolo 2000 - 2500. Skúšal som aj jazdu na "manuál" a je to proste nejaký problém, ktorý je cítiť v stredných otáčkach. Keď pri rovnakej rýchlosti idem napr. na 4kvalt pri 2200ot, tak to duní jak blázon. A keď v tej istej rýchlosti podradím na 3 kvalt a otáčky stúpnu niekde k 3000, tak auto stíchne, dunenie nepočuť. Keď idete trebárs medzimesto a chcete držať konštantnú rýchlosť okolo 100km/h, tak spolujazdec si nijako nepospí - je to poriadny randal...
Dunenie (ale nie až tak výrazne) je tiež počuť pri jazde "bez plynu". Napr. keď idem z kopca na automat bez plynu a ot. sú niekde okolo 1500 - 2000, tak to duní. Keď v tom prepnem na manuál, podradím a otáčky stúpnu k 3000, tak je znova tichúčko (samozrejme, počuť, že to má vyššie točky, ale bez dunenia)....
Čo to môže byť? Prevodovka? Turbo?

AlienZV
Kraj: Bratislavský

Re: BMW X5 r.v.2004 - dunivý zvuk a slabý ťah v stred.otáčka

Štvrtok, 30. Mája 2013, 17:50

Nemôže to byť rekuperácia DPF? /teda ak má DPF/

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Júna 2013, 23:32

160kW M57/TU nemá DPF.

daniel.ildza
Autor témy

Utorok, 4. Júna 2013, 08:24

Vraj je to v prevodovke. Povedal jeden mechanik podla pocutia... Co to moze byt? Kto pripadne robi opravy? Viete doporucit?

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 4. Júna 2013, 15:25

ahoj

mas tento problem za studena/za tepla, v hociktory cas, proste aj za studeneho rana aj za obednnajsej palavy?

problem sa prejavuje len ked ides sam, popripade len ked si plne nalozeny?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

daniel.ildza
Autor témy

Utorok, 4. Júna 2013, 16:08

problem pretrvava nonstop. Za tepla, za studena, za rana, cez den, v noci, plny aj prazdny....

gf.no1
Auto: X5 E70
Kraj: Košický

Pondelok, 24. Júna 2013, 12:25

po mojich skusenostiach /prevodovka/ a zacvakal som 2000EURO
Lubomir Eliaš (Košice) špecializuje sa na automaticke prevodovky on ti urcite poradi-zrepasuje.
cislo je tu na fore
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

daniel.ildza
Autor témy

Pondelok, 24. Júna 2013, 21:40

No je to prevodovka. Dnes islo auto do servisu. Cakam na rozborku a "scitanie škôd"...

Saurus
Auto: Konečne nové 🤓
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 12. Júla 2013, 21:08

No čo, máš už rozpočet?

daniel.ildza
Autor témy

Pondelok, 15. Júla 2013, 13:58

už mám zaplatené a vymenené... Výmena v servise v PL za používanú prevodovku a konvertor s predchádzajúcou prehliadkou prevodovky, výmenou oleja, filtra, tesnení na prevodovke, s konfigurovaním prevodovky, s 3-mesačnou zárukou - 1300e. Poliaci vraveli, že sa do týchto áut montovali dva typy prevodoviek (píšem, ako som to počul - neviem, ako sa to spravne volá... ) Ide o prevodovky "džiem" a "zetef". (žeby GM a ZF?). Ja mám tú ZF. Auto už týždeň jazdí a dúfam, že dlho bude spokojne jazdiť. Dunivý zvuk zmizol a auto ide celkovo oveľa tichšie, ako posledných 30 000km...

Saurus
Auto: Konečne nové 🤓
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 15. Júla 2013, 20:43

daniel.ildza napísal:
už mám zaplatené a vymenené... Výmena v servise v PL za používanú prevodovku a konvertor s predchádzajúcou prehliadkou prevodovky, výmenou oleja, filtra, tesnení na prevodovke, s konfigurovaním prevodovky, s 3-mesačnou zárukou - 1300e. Poliaci vraveli, že sa do týchto áut montovali dva typy prevodoviek (píšem, ako som to počul - neviem, ako sa to spravne volá... ) Ide o prevodovky "džiem" a "zetef". (žeby GM a ZF?). Ja mám tú ZF. Auto už týždeň jazdí a dúfam, že dlho bude spokojne jazdiť. Dunivý zvuk zmizol a auto ide celkovo oveľa tichšie, ako posledných 30 000km...

Tak to si ešte veľmi dobre obišiel. Na SK by si za kompletný repas svojej starej prevodovky vykešoval okolo 2.000,- evri a Boh vie, s akým výsledkom. Čítal som totiž už o rôznych skúsenostiach ľudí, čo si to nechávali robiť a zďaleka nie všetky boli pozitívne.

Každopádne si Poliakov dobre pochopil. Najprv sa dávali americké prevodovky od GM, ktoré zvykli robiť problémy (ja ju síce mám, ale zatiaľ radí tip-top) a neskôr prešli na nemecké od ZF, ktoré by už mali byť spoľahlivejšie.

Tak nech Ti to chodí už bez problémov a nech si s výmenou spokojný!

daniel.ildza
Autor témy

Utorok, 16. Júla 2013, 08:25

Ďakujem! Ich prístup sa mi zdal veľmi férový. Najprv rozobrali starú prevodovku. Tú mi repasovať neodporúčali, lebo by to bolo drahšie, ako vymeniť za jazdenú. Ložiská vraj mali vôle a ďalej si presne nepamätám.. Referencie si však ešte nedovolím dať, nakoľko jazdím ešte len týždeň. Starú prevodovku mi ponúkli, aby som si ju zobral, ale nechal som im ju tam... A cena bola dobrá aj vďaka momentálne výhodnému kurzu zlotého... (v zl to bolo 5500 aj komplet s prácou). Auto som dostal krásne vyluxované zvonku aj zvnútra a platil som až po skúšobnej jazde..

bob
Auto: E71 2010 3.0d 180kW
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 16. Júla 2013, 11:02

daniel.ildza napísal:
Ďakujem! Ich prístup sa mi zdal veľmi férový. Najprv rozobrali starú prevodovku. Tú mi repasovať neodporúčali, lebo by to bolo drahšie, ako vymeniť za jazdenú. Ložiská vraj mali vôle a ďalej si presne nepamätám.. Referencie si však ešte nedovolím dať, nakoľko jazdím ešte len týždeň. Starú prevodovku mi ponúkli, aby som si ju zobral, ale nechal som im ju tam... A cena bola dobrá aj vďaka momentálne výhodnému kurzu zlotého... (v zl to bolo 5500 aj komplet s prácou). Auto som dostal krásne vyluxované zvonku aj zvnútra a platil som až po skúšobnej jazde..

Hod sem prosim kontakt na tych Poliakov, vdaka...

daniel.ildza
Autor témy

Utorok, 16. Júla 2013, 12:41

www.autowozniak.pl
Blizko mesta Nowy Sacz

lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 19. Júla 2013, 11:16

Saurus napísal:

Tak to si ešte veľmi dobre obišiel. Na SK by si za kompletný repas svojej starej prevodovky vykešoval okolo 2.000,- evri a Boh vie, s akým výsledkom. Čítal som totiž už o rôznych skúsenostiach ľudí, čo si to nechávali robiť a zďaleka nie všetky boli pozitívne.

Každopádne si Poliakov dobre pochopil. Najprv sa dávali americké prevodovky od GM, ktoré zvykli robiť problémy (ja ju síce mám, ale zatiaľ radí tip-top) a neskôr prešli na nemecké od ZF, ktoré by už mali byť spoľahlivejšie.

Tak nech Ti to chodí už bez problémov a nech si s výmenou spokojný!

Ono trochu to pleties , tj. on hovori o jazdenej prevodovke a Ty o repasovanej ( teda nove diely v nej ). Takze prosim nepliest dve rozdielne veci. Jazdenu prevodovku kupi aj tu na SK za 1000e, mozno aj menej. Do r.2000 sa davali GM prevodovky (okrem benzínu,tam TF) a od r.2004 sa davali ZF na vsetky typy motorov. Tie GM boli 5.st a po r.2OO4 vsetky 6st. az kym sa nezacali davat 8.st. Tie 6.st sa samozrejme kazdym rokom upravovali k lepsiemu.
Kazdopadne ak mu tam dali prevodovku, co ma malo najazdene, tak mu vydrzi dlho a tak to ma byt. =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní