... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
LOKI napísal:a) CHIP co ti prida 30-40 koni
b) kup si 35d/40d
Inak mas E70 ci uz F15 ?
kubo666 napísal:Dakujem za tipy.. je to F15, upne nove... a hlavne nechcem na to stratit zaruku....
kubo666 napísal:AHojte, Takže pre všetkýck ktorý uvažujú o zvýšení výkonu.
Mam novu X5 30d, predtým som mal 530 D limužínu 2011 a pri kúpe novej X5 som očakával že aj napriek vyššej hmotnosti bude mať podobnú akceleráciu lebo má pár koníkov nyvyše...Ale proste je to velke a ťažké auto a možno to aj bolo tým že ten motor bol ešte surový, ale proste sa mi to zdalo nedostatočné a lenivé.
Rozhodol som sa že nechcem stratiť záruku a objednal som Power Kitt priamo od bmw (autopalace bratislava ) a nechal som si to tam aj namotovať ..... Bol som prekvapený, lebo okrem novej riadiacej jednotky prisiel aj nový vačší intercooler, aj kompletné nové predné vyčšie brzdy. Celá sranda aj s robotou stála 2000 eur..
Auto má teraz namiesto pôvodných 258 koní a 560 Nm po úprave 277 koní a 585 Nm....žiadna sláva podla čísiel je to zvýšenie o 19 koní za tie peniaze nič moc...
Ale pri jazde je to už iná káva..žiadne trhanie asfaltu sa nekoná, ale zvýšenie výkonu je citelné, auto podstatne lepšie zrýchluje už aj v komfortnom režime a hlavne pri vyšších rýchlostiach je to naozaj rozdiel. Pri špotrovom režime je to naozaj citelné. A hlavne pri predbiehaní vo vyšších rýchlostiach je to cítiť. Takisto brzdy sú o poznanie účinnejšie..... radosť jazdiť...takto mali to auto už predávať od novoty za tie peniaze to tam mohli montovať sériovo. A objavil som este jeden bonus...auto má lepší zvuk....
Navyše mi všetky súčiastky ktoré vymontovali vrátili, takže ich teraz mám na predaj, takže ak má miekto záujem o veci na novú X5 30d, urcite sa dohodneme. Ostal mi Intercooler, radiaca jednotka, predné brzdy kotúče, obloženie.