... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

tepes33
Autor témy
Auto: BMW X5
Kraj: Banskobystrický

Automat. prevodovka X5. r.v. 2008

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 13:45

Ahoj,

Je možné aby prevodovka radila pri nižších vonkajších teplotách ako šialená ?
- je povedzme pod +5° a nejako sa to divne správa...ťahá do vyšších otáčok ale nepreradí ... pritlačím na plyn a preradí, no ked uberiem nech to ide pomenej zase podradí ... vyzerá to ako keby šmýkala spojka - nazvem to tak laicky
- po zohriatí to ide už
- je možné nejako nastaviť rozumnejšie radenie prevodovky ? ... zdá sa mi ako keby niekedy už dusilo motor, ale nepodradí sviňa jedna len ked pritlačím na plyn tak áno, ale po ubratí zase preradí vyšší stupeň...všímal som si to v Chorvátsku po dedinách kde bolo mierne stúpanie ... motor si priadol, otáčky klesali, zvuk motora hrubol ale nepodradil

dakujem

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Re: Automat. prevodovka X5. r.v. 2008

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 14:19

Odpoviem ti ako laik laikovi:
Pred E70 som nejazdil dlhodobo s automatom.
Radenie sa aj mne zda niekedy velmi cudne, ale uz to neriesim. Software prevodovky asi bude dost zlozita zalezitost a vstupnych parametrov na vyhodnotenie tiez dost.
A automaticka prevodovka je vo svojej podstate len len o smykani. To tak trochu vyplyva z jej konstrukcie. E70 so starou 6st. automatikou presmykuje stale a aj na mna je to niekedy trochu moc. Nove 8 st. su v tomto ovela lepsie - maju viac utiahnute spojky.
To s tym studenym motorom mi pripada logicke a chybu by som tam nehladal. Mam to podobne.
Nastavenie radenia - moznost je nechat si vyresetovat adaptaciu prevodovky - robi sa obvykle pri jej servise (oprava,vymena oleja,...) - hned (okamzite) potom treba jazdit svojim obvyklym tempom/stylom a software si vytvori novu adaptaciu, podla ktorej bude fungovat nadalej. Ak je prevodovka vadna, tak asi nebude....
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

tepes33
Autor témy

Nedeľa, 25. Októbra 2015, 15:18

ďakujem za radu

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 26. Októbra 2015, 08:34

pri studenom motore má prevodovka radiť až vo vyšších otáčkach, je to tak schválne nastavené, aby sa skôr ohrial motor a aj prevodovka, oi aj kvôli ekológií. Čo sa týka vymazania adaptácií, aktuálne mi to robili po výmene oleja a radí to ako iné auto, výrazná znema. Predtým po pridaní plynu 1,5-2 sekundová pauza, podradenie a potom až zrýchlenie. Teraz pri identickej situácií zrýchlenie takmer okamžite...Určite doporučujem aspoň to vymazanie adaptácií. Totiž, po výmene oleja v prevodovke som urobil asi 2000 km, ale až po tom vymazaní nastala tá drastická zmena k lepšiemu.

tepes33
Autor témy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 12:42

Nepoškodí sa tým prevodovka ?...prípadne niečo iné ?

undy
Auto: Xxxxxx

Pondelok, 26. Októbra 2015, 12:46

práveže jej to pomôže, pri výmene oleja treba adaptáciu určite, nový olej má iné vlastnosti a prevodovka bude fungovať podľa starých adaptácií na pôvodný olej. Taktiež ak vymažeš adaptáciu bez výmeny oleja, prevodovke neublížiš- tým , že bude radiť hladšie, bude menej mechanicky zaťažovaná.

tepes33
Autor témy

Pondelok, 26. Októbra 2015, 14:43

OK...a kde najbližšie k Poltáru mi to vedia urobiť ?

Bruti
Auto: E70 X5 3.0 SD

Pondelok, 26. Októbra 2015, 15:07

najlbližšie asi len ZV

loptos
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Novembra 2015, 11:21

uz si to bol v zv riesit?

tepes33
Autor témy

Sobota, 28. Novembra 2015, 17:42

Nebol som v ZV ale zberám sa, bude teraz troška času...potrebujem dať umyť motor lebo je zakydaný od oleja, kedže predchádzajúcemu majiteľovi debilnému vraj menili olej v servise v Lučenci, akurát ak mu aj olej menili čo pochybujem, tak filtre nemenili vôbec, hlavne že zaplatil ... skoro som odpadol ked som bol meniť olej teraz ja a filtre mi ukázali ... nevymenili dokonca ani tesnenie pod víkom olejového filtra tak stade grcalo po celom motore ... teraz to potieklo dole aj na hadicu intercoolera a takto naoko neviem zistiť či netesní turbo a preto je ogrcaná hadica, alebo to potieklo od toho víka...
- ja nepochopím načo je hovädám luxusné auto ... tu by si každý len riť vyvážal a frajeroval, ale o motore vie úplné hovno ako aj ten debilko čo mi toto predal
- v prevodovke bol dať meniť olej...ani sa ho nejdem pýtať na adaptáciu prevodovky lebo ani netuší čo to je hlupák jeden, hlavne že si teraz kúpil znova luxusné BMW
- nasratý som ako pes, lebo som s cenou za auto súhlasil s tým, že mi garantoval že nebudem behať po servisoch ... viem že toto sú len malichernosti, ale debilovi také auto do rúk nepatrí, lebo ho len zničí

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Sobota, 28. Novembra 2015, 18:59

nahodou ten podla teba debil to ma v hlave dobre zratane, on sa vyvozil bez investicii a predal...a ze nebudes chodit po servisich? co si 12 rocne decko, ze veris takym bachorkam? ](*,)
Je možné aby prevodovka radila pri nižších vonkajších teplotách ako šialená ?

k tvojej pôvodnej otazke len tolko, ze ano ma to tak radiť ako drbnute, presne ako opisujes, je to softverovo takto nastavene kvôli cim najrychlejsiemu zahriatiu prevodovky, teda aby sa cim skôr dosiahla prevadzkova teplota....cize drzi vyssie otacky, neskjorsie radi na dalsi stupeň...je to normalna vec :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

tepes33
Autor témy

Sobota, 28. Novembra 2015, 23:37

díkes za objasnenie...možno moje deti majú viac rokov ako ty...jasne že viem že servis nejaký bude...mám Fiat z.r. 2000...prídi sa pozrieť či na ňom nájdeš také nedostatky ako na tomto BMW
- proste dobre predal, máš pravdu...považoval som ho za seriozneho chlapa, ale je to len hovno
- inak ospravedlňujem sa za slovník

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 30. Novembra 2015, 08:02

Daj skontrolovat poriadne auto,rozvody(ak mas cez 150tis km) hlavne....lebo ked prdnu tak sa budes radsej vozit na Fiate...Taketo auta sa dnes bohuzial nekupuju bez niekoho kto sa vyzna.......K prevodovke si odpoved uz dostal.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Pondelok, 30. Novembra 2015, 08:36

tepes33 napísal:
díkes za objasnenie...možno moje deti majú viac rokov ako ty.

najstarsia dcera ma 21, tak neviem :mrgreen:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Novembra 2015, 11:26

tepes33 napísal:
. . . kedže predchádzajúcemu majiteľovi debilnému . . .

- ja nepochopím načo je hovädám luxusné auto ... . . . ten debilko čo mi toto predal . . .
. . . hlupák jeden . . .
. . . že mi garantoval že nebudem behať po servisoch ... . . . .ale debilovi také auto do rúk nepatrí, lebo ho len zničí . . .

nehnevajte sa ale po prečítaní toho vášho príspevku je mi tak trochu do smiechu

kúpili ste auto kde ste pravdepodobne ani kapotu neotvorili, bezhlavo ste do toho skočili, a teraz tu obviňujete predchádzajúceho majiteľa, však keď ste mu za to zaplatili tak tým ste súhlasili s technickým stavom auta, a že vám garantoval, kupovali ste nové auto s garanciou? nie, tak potom o akej garancii sa bavíme?
hlavne že predchádzajúci majiteľ je hovädo, debilko, hlupák jeden, debil, atď.

chápem tú nahnevanosť, ale tak, pred kúpou jazdenky sa robí dôkladná obhliadka auta
Naposledy upravil/-a ViktorDDD v Pondelok, 30. Novembra 2015, 12:27, upravené celkom 1 krát.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní