... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Autor témy
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Ako sa kradne X5(E70)/X6 ?

Štvrtok, 10. Februára 2011, 11:17

Zdravim Vas vsetkych,
Relativne casto sa kradnu nove X5/X6 a rozmyslam nad jej zabezpecenim. Stale vsak neviem na co sa hlavne zamerat okrem mechanickeho zabezpecenia (ponuka pre E70 je prekvapivo biedna).
Tak teda, ako mi vlastne ukradnu profici auto? Do auta sa dostanu lahko. Ale ako ho nastartuju? Musia sa vzdy pripojit na diagnosticku zasuvku pod pristrojovkou s nejakym "gadgetom"? Alebo nie? Musia otvorit kapotu a tam sa pripojit? Musia sa vobec niekde pripojit? Staci pichnut "gadget" len do zapalovania?
Mozno sa tu najde niekto, komu sa to uz stalo. Zaujima ma to, lebo by som rad nieco z toho tiez osetril? A nechcem sachovat s niecim, co je pre zlodejov aj tak irelevantne.
Vopred dakujem za informacie a nazory? Snad diskusia na tuto temu pomoze aj inym majitelom.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Ako sa kradne X5(E70)/X6 ?

Piatok, 11. Februára 2011, 13:26

cital som o celkom trivialnom a pomerne ucinnom rieseni - poprehadzovat kable v diagnostickej zasuvke [za predpokladu, ze sa k nej zlodej potrebuje dostat - ale predpokladam, ze ano]....ale predpokladam, ze si tym oddrbes zaruku...
v kazdom pripade ja mam alarm, 2x immo a havarijnu pre kazdy pripad :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

koki
Auto: 320D Touring
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 13. Februára 2011, 11:57

mitocross na tuto temu sa da dlhe hodiny polemizovat a hovorit co je ucinne a co nie. Minuly rok som bol na motorkarskom zraze na Šírave a ukazovali ako sa kradnu auta! Ani 30sekund netrvalo a auto uz mal podlozene a z rukou ho dvihal na plosinu. Ale celkom dobry clanok bol v novinach sme konkretne 5.2.2011 kde sa hovorilo o zabezpeceniach. Co si osobne myslim tak imobilizer a GPS lokator a tajny prepinac urcite pomoze. Je na povazenie este to GPSko lebo zlodeji zvacsa maju GPS rusicku a zaparkuju auto do podzemneho a tam GPS signal tazko. Este stretol som sa z nazorom ze zederlock je najlepsi lebo ho vymyslel zlodej aut ale nemal som nemozem hovorit. Tak aspon tolko z mojej strany co sa tyka zabezpecenia auta.

PS: Ked zlodej chce ukradnut auto tak ho ukradne!
BMW e36 Coupe 1999 110kW
BMW e32 Sedan 1992 135kW-ex
BMW e30 Coupe 1985 75kW-ex
BMW e46 Touring 2003 110kW
BMW e36 Compact 1995 75kW-ex

KoKi team

mitocross
Autor témy
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 13. Februára 2011, 13:01

koki: vdaka za tvoj nazor, ale to som som sa nepytal. Mam precitane vsetky clanky z poslednej doby na nete ohadom kradezi a zabezpecenia. Urobil som si prehlad a nazor na vec. Viem ake su moznosti zabezpecovacich systemov pre jednotlive modely a ako som spomenul v prvom prispevku konkretne pre E70/71 je problemom, ze ponuka je bohuzial obmedzena (napr. ZEDER sa neda namontovat, atd.). Odtahovka, ked chcu ukradnut ukradnu,atd..... to je vsetko jasne.

Mne nie je jasna jedna vec: AKO niekto NASTARTUJE a ODIDE na mojom aute typu BMW E70/71. Takych pripadov kradeze po vlastnej osi je dost.
Ze prekona zamok, alarm a rozbije mechanicku zamku,atd, to uplne chapem, ale ako auto nastartuje? Uz to asi nie je spojenie dvoch drotikov.
Zaujima ma, ci treba ziskat len kopiu mojho kluca, alebo je treba sa v kazdom pripade pripojit na diagnosticku zasuvku (kde? pod pristrojovkou? v motore?) so svojou riadiacou jednotkou a len tak sa da nastartovat, alebo pichne svoj "pristroj" len tam, kde sa dava kluc a ide...
Z tohto by som si tiez rad urobil zaver a porovnal s niekolkymi mojimi napadmi. Napr. nebudem odstranovat diag. zasuvku (zaruku teraz neriesme), ked je to zbytocne..
Snad to na BMWklubbe niekto bude vediet. Vdaka.

voMacK

Nedeľa, 13. Februára 2011, 20:21

zeder by som si do auta nedal ani keby sa to dalo..
je tu velmi ucinne zabezpecenie proti kradezi, ale ked celne narazis, tak ti to rozmlati kolena na kasu..
nestoji mi to za to...
-- P.R.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 13. Februára 2011, 21:16

niekde som cital ,ze ta budu sledovat par dni ked budes otvarat a zatvarat auto,vtedy si zistia nejake kody cez dialkove.
dalsia vec je VIN kod za celnym sklom ,okopiruju a nechaju nejakemu hackerovi vyrobit kluc aj s immo na tvoje auto.
ci to ale tak funguje ,neviem,nezivim sa s tym a ani nexem

voMacK

Utorok, 15. Februára 2011, 23:34

speedfred napísal:
niekde som cital ,ze ta budu sledovat par dni ked budes otvarat a zatvarat auto,vtedy si zistia nejake kody cez dialkove.
dalsia vec je VIN kod za celnym sklom ,okopiruju a nechaju nejakemu hackerovi vyrobit kluc aj s immo na tvoje auto.
ci to ale tak funguje ,neviem,nezivim sa s tym a ani nexem

prave preto som si do auta dal dorobit non-bmw alarm a immo...podla VINka si zozenu akurat tak hovno :)
-- P.R.

voMacK

Streda, 16. Februára 2011, 10:37

a inak si myslim, najlepsie je mat proste dobru havarijnu poistku...vratane poistenia proti kradezi..
lebo ziadna ochrana neni na 100% ...a ked ti to auto ukradnu uz..aspon ti ho poistovna preplati...v konecnom dosledku je to len auto..a netreba si kvoli nemu robit zbytocne tazku hlavu nie? :)
-- P.R.

nejakymarko
Auto: zatial VW
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 2. Júna 2011, 01:07

v autosalone na tv prima /autosalontv.cz/ v 21. diely kradli jednu X6. celkom zaujimavo to dopadlo :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní