... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

medo29
Autor témy
Auto: Bmw 530xd
Kraj: Košický

X3 E83 2.0d – chyba 0046D1, DPF vrátený

Dnes, 16:22

Ahojte,
potrebujem poradiť/pomôcť s mojím X3 E83 2.0d (M47TU, EDC16), r.v. 2006.
Auto som kúpil s fyzicky odstráneným DPF a DPF-off (delete) softvérom v ECU od predošlého majiteľa. Kvôli STK som DPF vrátil späť – úplne nový filter, najazdených zatiaľ asi 100 km.
Lenže odvtedy mám problém. ISTA-D hlási chybu 0046D1 – DDE: Interná riadiaca jednotka 4 a nedá sa vymazať, vracia sa hneď naspäť. Keď som si pozrel detail, typ chyby je „chyba pri čítaní EEPROM" a hlási prvý chybný blok EEPROM č. 15.
K tomu:
– regenerácia DPF vôbec nenabieha (Request: nie je vyžiadaná, zostatková životnosť filtra: nie je k dispozícii)
– senzor protitlaku ukazuje trvalo 0,00 mbar
Senzor som preveril – hadičku som dal dole a prúdi cez ňu teplý plyn, takže priechodná je, nula nie je od upchatej rúrky ale evidentne softvérová. Keď som odpojil konektor senzora, ISTA nehodila žiadnu novú chybu, takže to vyzerá tak že DDE ten senzor v mape vôbec nesleduje (pozostatok delete tune).
Z toho mi vychádza, že problém je v poškodenej/prepísanej EEPROM (ten blok 15) plus vyradené DPF monitorovanie zo softvéru. Čiže by to chcelo opravu EEPROM a návrat na stock softvér s funkčným DPF.
Mám pár otázok:
  1. Mal niekto rovnakú chybu 0046D1 / chybný EEPROM blok po delete tune? Ako ste to riešili?

2. Dá sa to opraviť, alebo to skončí výmenou/repasom DDE?

3. Viete odporučiť niekoho (ideálne čo robí na diaľku poštou), kto robí EDC16 na úrovni čipu? Jednotku viem sám vymontovať a poslať, som z Košíc ale lokalita mi nevadí.
Nepokojný chod na voľnobehu po nahodení nového DPF. Vopred vďaka za každú radu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní