... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
FilipVon napísal:Spolahlivost netusim. Podla toho co clovek cita na nete by si nekupil nicDobre ďakujem a neuvažoval si kúpu GLC oproti X3 ? Ako je na tom Mercedes so spoľahlivosťou ?
Observer napísal:Len pre zaujimavost, kolko Ti ta X3 30d papka nafty?
Mna pri prechode od F10 530d LCI k G30 530d LCI velmi prijemne prekvapil pokles spotreby. V tej G01 X3 by mal byt myslim ten isty motor ako v G30 530d LCI, t.j. MHEV 210 kW.
Observer napísal:Ano to iste mam aj ja...akoze uz mi to vybehlo raz/dva krat na dakych 3800 uplne sa to neda pri automatickej prevodovke odsledovat ale zase vzdy len pri zahriatom motore takze si myslim ze bude v pohode :)) Aspon nebude lenive ako sa kedysi hovorilo :) Ked si kupi clovek ojazdene tak ci tak nevie ako s nim ten prvy clovek jazdil (nedajboze predvadzacie).Myslim si, ze okolo tych 7,2 to bude realne aj pre buducnost... ja mam po cca 45t km 6,9 (uplne ho nesetrim...) a to je X3 o trochu vacsia/vyssia "krabica" nez 5er...
kedze som aut bral uz s nejakymi km, zabeh som neriesil, ale aj ja mam v manuali napisane, ze prvych 2000 km netreba prekrocit 3500 ot / 150 km/h... este chvilu vydrz a potom uz mozes "Sheer driving pleasure"
catchcash napísal:motor urcite nemoze zleniviet tym, ze na nom niekto jazdil pred tebou pomaly......Ano to iste mam aj ja...akoze uz mi to vybehlo raz/dva krat na dakych 3800 uplne sa to neda pri automatickej prevodovke odsledovat ale zase vzdy len pri zahriatom motore takze si myslim ze bude v pohode :)) Aspon nebude lenive ako sa kedysi hovorilo :) Ked si kupi clovek ojazdene tak ci tak nevie ako s nim ten prvy clovek jazdil (nedajboze predvadzacie).
airbone napísal:Dakujem zase som sa nieco nove naucil :)motor urcite nemoze zleniviet tym, ze na nom niekto jazdil pred tebou pomaly......
motor je zabehnuty uz vo vyrobe a to tym, ze ho vytocia na velmi vysoke otacky na par sekund a ked to prezije, tak je zabehnuty..... ty ho nemozes zabehavat, to by si v nom potreboval mat pocas zabehu aj iny olej nez klasicky a robit vymenu pocas zabehu vo velmi kratkom intervale... to sa robilo niekedy v minulosti, ked vyrobne technologie a hlavne tolerancie boli uplne inde ako teraz..... a urcite sa nemusis bat ho vytocit nad 3500 otacok...... nic sa mu nestane...