... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
323/525 napísal:Zdravim vsetkych - ja Vam napisem moju verziu na E39 tds, lebo mi tiez nieco "vrzgalo" a len za tepla... Ked som vysiel z garaze, tak nic a ked sa zohrial motor, tak to bolo pocut a bol to nepekny zvuk, ci vrzganie, alebo praskanie - neviem, ako to nazvat.
Najprv som zistil, ze mam uplne roztrhnutu lavu manzetu na hrebeni riadenia... Potom som robil upratovanie po zime - vystriekal som prednu a zadnu napravu vapkou a po dokladnom vysuseni som kazdy otocny spoj (a tych tam je na napravach neurekom) vystriekal jemne teflonovym sprejom. Potom som demontoval tu roztrhanu manzetu, premazal som vazelinou hreben riadenia, pootacal volantom niekolkokrat z jednej krajnej polohy do druhej a zalozil som novu manzetu.
A spominane zvuky sa stratili - odvtedy je ticho. Popisal som Vam to dost obsirne, ale sam neviem, co tomu pomohlo. Ci premazanie hrebena riadenia, alebo vystriekanie všetkych klbov olejom, alebo oboje... Podstatne je, ze je ticho a z hornymi ulozeniami som nerobil nic, len z vrchu som do kazdeho trochu nastriekal ten isty tefl. olej.