... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Žiarovky s tzv. xenon efektom

Pondelok, 13. Augusta 2012, 10:58

ano, vsetky ziarovky su vlaknove... prave preto sa volaju ziarovky ale su v banke ktora ma obal farbeny do urcej farby a tak isto ten plyn co je vo vnutri nejako meni farebnu teplotu... nepytajte sa ma ako ale naozaj to svieti bielo... chcel by som vidiet este paraboly ako to vyzera ked to svieti na aute... rad by som si kupil ziarovky H7 presne rovnakej farby ako 6000k xenony, na cestu nemusia svietit tak moc bielomodro ale ked sa pozrie clovek do paraboly aby bol farebny ton rovnaky aj xenon aj dialkove

keby nemala H7 modry obal okolo banky vid toto foto bolo by to ovela krajsie

pre porovnanie ako svietia olympie pridavam vsetky obrazky co fotil bezny uzivatel ktory si ich zakupil

Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok

Obrázok
Obrázok

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 13. Augusta 2012, 11:15

áno vyzerá to super aj to svieti super ale všetky fotky sú na suchom povrchu. Rád by som videl fotky na vode
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Augusta 2012, 11:22

na vode bude vsetko nad 4300k na hovno... tzn len zltooranzove svetlo je dobre a preto nikomu kto chce vidiet perfektne na vode neodporucam ist do bieleho svetla :D

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 13. Augusta 2012, 11:50

Asi kazdy vie, co pri fotografovani znamena nastavenie "white balance". Fotka s tym istym osvetlenim moze byt raz biela a raz zlta, takze porovnanie ziaroviek na dvoch roznych fotkach je casto nedoveryhodne. Ale to je jedno, dolezite je:

Vsetky ziarovky svietia rozzeravenym vlaknom. Cim je vyssia teplota vlakna, tym belsie svetlo, ale vecsinou kratsia zivotnost.
Aj Phillips a Osram vedia vyrobit bielo-svietiace ziarovky, ale odporucaju ich len ako nocny doplnok pri osobitnom zdroji denneho svietenia, pretoze maju zivotnost len "par hodin".

Plyn v ziarovke ma funkciu iba redukovat prenos tepla z vlakna, takze ziarovka moze byt mensia a nezcernie jej vnutro pri "hrdzaveni" vlakna. Plyn nezafarbuje svetlo.

Ako je pisane vyssie, farbu svetlu dava vlakno a jeho teplota. Niektore ziarovky maju navyse modre sklicko, aby odfiltrovali cervenu (zltu) zlozku svetla a tym vytvorili svetlo s bielym dojmom. Tieto ziarovky vsak zachytavaju znacnu cast svojej energie v tom modrom sklicku, takze vlakna sa viac zahrievaju a skor koncia. Jedina revolucia v ziarovkach by mohla nastat vtedy, ak by nejaky vyrobca vynasiel este odolnejsi material na vyrobu vlakna.

Pri vybojkach je plyn podstatny. Zalezi na usporiadani jeho elektronov, ako bude svietit. Ak vsak nejaky plyn pekne svieti vo vybojke, v ziarovke moze mat uplne ine vlastnosti. Pouzitie xenonu v ziarovkach je len marketing...

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 13. Augusta 2012, 13:10

mne sa podla tych foto zda ze tie klasicke zlte svietia lepsie ako tie modre :D :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA

Pondelok, 13. Augusta 2012, 15:06

le gend.. takže myslíš že takéto biele svetlo je len prehriatím vlákna ako u nightbreakerov a vydrž je tak 3 mesiace?

www.tonpy.eu/product.php?id_product=336

tento produkt je s teplotou farby 4700k - nie je to tak moc.. Ale ľudia ich maju aj dva roky.. Takže keby sa u tejto vlakno prehrievalo aby malo biele svetlo.. Nemali by asi označenie long life nie?
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

PetoK

Pondelok, 13. Augusta 2012, 17:22

100% suhlas s Legendom... krasne tu vidno ako sa nechaju odrbavat ludia reklamnymi tahakmi... ziarovka nikdy nebude svietit ako xenon ale to tu deti nepochopia. Ale vsak si kupujte taketo cinske sracky, ked chcete...

Mi_t_is
Autor témy

Pondelok, 13. Augusta 2012, 17:35

petok, však tak mi to vysvetli.. nestačí tu hovoriť že niekto sa nechal oklamať.. Len mi daj dôvod.. prečo ked tá žiarovky vytvára podľa vás biele svetlo vyšším nažhavením vlákna a teda menšiou životnosťou.. Vydrží toľko a je označovana ako long life..

Potom klamú samých seba ked predávajú žiarovky čo vydržia 2 mesiace ako long life?:)

ja nechcem nič viac len vysvetlenie, prečo pri podľavás nažhavení vlákna na vyššiu teplotu a teda nižšou životnosť.. je ta žiarovka označovaná ako longlife.. a eufab žiadna noname sračka nie je. takže to nie je len preto že papier znesie veľa..
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 13. Augusta 2012, 19:35

Mi_t_is: ked veris ze nejako totalne noname ziarovka ma dlhsiu zivotnost nech sa paci.

Zakerna otazka oproti akej hodnote ma ta ziarovka (z tvojho odkazu) predlzenu zivotnost ?

Mi_t_is
Autor témy

Utorok, 14. Augusta 2012, 10:09

auto111 napísal:
Mi_t_is: ked veris ze nejako totalne noname ziarovka ma dlhsiu zivotnost nech sa paci.

Zakerna otazka oproti akej hodnote ma ta ziarovka (z tvojho odkazu) predlzenu zivotnost ?

-eufab nie je noname firma, je to nemecká firma

- na predlženu životnosť oproti klasickej halogenovej žiarovke ktorá ma svietivosť približne 400hodín, čiže tato ma okolo 800 hodín.. pre porovnanie nightbreaker ma okolo 250-300
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 14. Augusta 2012, 10:24

no neviem, ja som mal klasicku ziarovku a vypalovala sa kazde 3mesiace a teraz mam nightbrakery a drzia uz od decembra :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mi_t_is
Autor témy

Utorok, 14. Augusta 2012, 10:37

Ja poznám jedného čo mal klasickú 97tisic km od kupy nového auta.. čo je pri priemernej rýchlosti 50km/h 2000 hodín :D
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

PetoK

Utorok, 14. Augusta 2012, 10:58

Hoši, to nemáte tolko inteligencie, aby ste pochopili že žiadna neznáma firma, tobôž nie nejaká z Číny, nemôže ani zďaleka konkurovať špičkovým svetovým výrobcom ako Philips,Osram,GE,Bosch a pod. ? Pochopte, že zázraky sa nedejú, tieto firmy investujú do vývoja svetelných zdrojov také peniaze, o ktorých sa nejakej noname firme z Číny ani nesníva... :lol: :lol: :lol:

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 14. Augusta 2012, 12:42

Mitis: Ta znacka eufab vyzera, ze je to nemecka znacka, predavajuca pod svojim menom dost roznorody tovar, co by mohlo naznacovat, ze prebaluju rozne cinske veci.

Halogenky su vecsinou plnene plynom pod nizkym tlakom (podobne ako plastove okna), aby sa teplo drzalo vovnutri. Tieto xenonove halogenky tam vraj maju 5 bar, co sa mi zda dost vela. Teplo sa pravdepodobne lahsie dostava do okolia, cim ti moze znicit reflektor. Tymto sa moze nejako chladit aj to vlakno, ale neverim, ze ma vecsiu svietivost.

Mozno vdaka modremu sklicku odrezu zltu farbu a zostane biele svetlo, mozno maju dlhsiu vydrz, ale potom urcite nesvietia silnejsie nez znackove.

Mi_t_is
Autor témy

Utorok, 14. Augusta 2012, 16:18

prebaluje aj QH, Starline, Bosch ;) takže s tým by som si hlavu nelámal a nešpekuloval.. aj tak sa všetko vyrába v číne.. takmer všetko takéto elektronické hračičky dokonca dvojnasobne :)

áno myslím že ten plyn tam je kvoli životnosti toho vlákna.. A určite ked je baňka zafarbená namodro tak to produkuje menej svetla.. to je jasné ;).. Ja som chcel len skúsenosti s nejakymi takymito žiarovkami.. Nie osram cool blue.. čo su vlastne cool žlté.. Alebo nightbreaker čo maju 1/2 životnosť s normalnou a 1/3 s tou eufab.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných