Streda, 29. Júna 2011, 18:41
Aligator,
riešil som pred takmer dvoma rokmi to isté čo teraz riešiš ty. Aj keď sú to už skoro 2 roky, nezmenilo sa nič.
Takže, ak máš A do 25 kw, máš ho už 2 roky, môžeš si dať žiadosť do autoškoly o rozšírenie skupiny na neobmedzené A.
Zaplatíš kolok 17 eur myslím. Nejakú kondičnú jazdu zaplatíš (ak sa dohodneš tak nemusíš) + potvrdenie o tvojej praxi od nejakého motorkára, ktorý ti to podpíše že vieš jazdiť (musí mať motorku a na nej výkon o ktorý ty žiadaš).
Proste v skratke, musíš prejsť autoškolou ale len skúškami a skúškovou jazdou pred policajtom. Za to zaplatíš tých cca 17 eur kolok a potom cca 6,50 eur za vydanie nového vodičského.
Môj reálny príklad: v 18-ke som si spravil A do 25 kw, o 2 roky som požiadal o rozšírenie nad 25 kw. Musel som na papieri preukázať prax od motorkára že som jazdil na motorke do 25 kw, dať si žiadosť do autoškoly, spravil som si pár kondičných jázd. Potom už len skúšky kde som klasika písal test a spravil jazdu.
Keď by som ale to A do 25 kw nespravil v 18-ke, A nad 25 kw by som mohol robiť až v 21 roku svojho života.