... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
miraso
Autor témy
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Voda chladica

Pondelok, 25. Mája 2009, 20:08

Caute bol som si okuknut jednu 318ku E46, vsetko sa zdalo ok, len po jazde, ked sa len pootocilo viecko chladica, voda zacala vytekat..moze to byt naznak nejakej chyby? Ked sme otvorili viecko na peugeote po jazde len vysical vzduch a ziadna voda. nemoze sa jednat o zle tesnenie, alebo aj hlavu? Kolko by stala pripadna oprava?

Diky

Mulder5
Auto: E34, E36
Kraj: Trenčiansky

Re: Voda chladica

Pondelok, 25. Mája 2009, 20:14

miraso napísal:
Caute bol som si okuknut jednu 318ku E46, vsetko sa zdalo ok, len po jazde, ked sa len pootocilo viecko chladica, voda zacala vytekat..moze to byt naznak nejakej chyby? Ked sme otvorili viecko na peugeote po jazde len vysical vzduch a ziadna voda. nemoze sa jednat o zle tesnenie, alebo aj hlavu? Kolko by stala pripadna oprava?

Diky

#-o #-o #-o Ideš kupovať peugeota alebo bmw?????
A toto sú moji krásavci:
Obrázok Obrázok

shadowhand
Auto: E36 E36
Kraj: Košický

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:10

ste otvarali viecko pri teplom motore ? :shock: To je ako co ? neaky test ci sa obaris ci ne ? :lol:

miraso
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:10

Mulder5 napísal:

#-o #-o #-o Ideš kupovať peugeota alebo bmw?????

bmw:)

miraso
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:11

shadowhand napísal:
ste otvarali viecko pri teplom motore ? :shock: To je ako co ? neaky test ci sa obaris ci ne ? :lol:

no bol som s automechanikmi, podla nich nesmie ta voda vytiect, len vysicat vzduch. Len ci sa stym niekto este nestretol alebo co...

shadowhand
Auto: E36 E36
Kraj: Košický

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:20

miraso napísal:
no bol som s automechanikmi, podla nich nesmie ta voda vytiect, len vysicat vzduch. Len ci sa stym niekto este nestretol alebo co...

Aha, v poriadkuuu,.. tak to neviem teda :lol:

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:45

vodu treba otvarat pomalicky, nie prudko, a kludne pri nastartovanom motore.... ale aj vyrazenie von z expanzky nemusi byt este chyba, moze to byt iba zavzdusnene a neznamena to ziaden fatal error...

skor by som sa zameral na stav oleja, farbu oleja, emuzliu na vicku a podobne ked mas podorzrenie na tesnenie v prdeli. Na to ovsem tam boli mechanici co by sa v tom mali vyznat. Ked to nevie, nasrat mu do ruk.

shadowhand: tebe ked furt strieka voda ked otvoris vicko, tak to mas asi nieco na hovno [-X

miraso
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:51

Max-Max napísal:
vodu treba otvarat pomalicky, nie prudko, a kludne pri nastartovanom motore.... ale aj vyrazenie von z expanzky nemusi byt este chyba, moze to byt iba zavzdusnene a neznamena to ziaden fatal error...

skor by som sa zameral na stav oleja, farbu oleja, emuzliu na vicku a podobne ked mas podorzrenie na tesnenie v prdeli. Na to ovsem tam boli mechanici co by sa v tom mali vyznat. Ked to nevie, nasrat mu do ruk.

shadowhand: tebe ked furt strieka voda ked otvoris vicko, tak to mas asi nieco na hovno [-X

on len po jazde otvoril kapotu, pootocil tym vieckom a zacala vytekat voda ( neodsrofoval to uplne, ze by som videl jak to strieka), po sekunde to zavrel a asi po 5 sekundach to zase pootocil a zacala znova vytekat, potom to len zavrel.

slamec

Pondelok, 25. Mája 2009, 21:51

pozdravuj toho automechanika #-o

keď pootvoríš na E46 výčko na expanzke tak ti zákonite bude tiecť voda (nie striekať), lebo prívodná hadica do motora a voda čo tam prúdi ide priamo popod výčko kde je aj odvzdušňovák

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Mája 2009, 22:59

s horucim motorom otvarat expanzku ? [-o< mas to este aj na tom uzaveri napisane ze to nemas otvarat.
prevadzkova teplota je niekde okolo 90 stupnov, ked to otvoris znizis tlak a tym klesne bod varu..
inac to viko je 2 barovy pretlakovy ventil..
olej nechcel mekanyk vymienat nahodou za behu motora ? :lol:
Naposledy upravil/-a BlackMW v Pondelok, 25. Mája 2009, 23:18, upravené celkom 1 krát.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 25. Mája 2009, 23:06

no myslim ze napis je pre uplne tupych, ale ani na jednom mojom aute nemam problem otvorit okruh pri natocenom a teplom motore... samozrejme ze nie naraz ale pomalicky vypustit tlak.... a 2 barove vicko nie je pravidlo, mame aj 1,4 a 1,8.... ale stale tvrdim ze otvorit vicko pri teplom motore sa mzoe...dokonca je to dobry sposob na zistenie ci dakde netlaci vzduch bez rizika ze nieco niekde roztrhne.... je pravda ze hovorim o starsich modeloch, ale netyka sa to len bmw.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Mája 2009, 23:23

Max-Max napísal:
no myslim ze napis je pre uplne tupych, ale ani na jednom mojom aute nemam problem otvorit okruh pri natocenom a teplom motore... samozrejme ze nie naraz ale pomalicky vypustit tlak.... a 2 barove vicko nie je pravidlo, mame aj 1,4 a 1,8.... ale stale tvrdim ze otvorit vicko pri teplom motore sa mzoe...dokonca je to dobry sposob na zistenie ci dakde netlaci vzduch bez rizika ze nieco niekde roztrhne.... je pravda ze hovorim o starsich modeloch, ale netyka sa to len bmw.

moze byt, pri vikach s nizsim ventilom je zrejme v okruhu nizsi tlak a nie je to take haklive na otvorenie..
m52 ma 2 barovy a mne to vzdy vyvrelo ked som to otvaral aj pomaly pri normalne zohriatom motore ako ma byt..
otvorene to mam ked odvzdusnujem kym rucicka teploty nedosiahne tak 1/3..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

slamec

Utorok, 26. Mája 2009, 06:35

hlavne nezabudnite, že E46 má expanzku na chladiči a nie mimo a vyššie od okruhu

miraso
Autor témy

Utorok, 26. Mája 2009, 07:10

ok, Takze ked to mozem zhrnut, tak je to normalne, ze ta voda u E46, benzin, vytekala a nemusim za tym hladat nejaku obzvlast chybu.
Cos a tyka tych mechanikov, oni sa velmi s tymyto typmi auta nestretali, povedal by som skoro vobec ( brali to tak vseobecne na autach, ktore oni opravuju), takze ak to je u tohto typu normalne, tak by nemal byt nikde problem.
Skutocne neviem potvrdit, ci by ta voda striekala, lebo viecko nebolo nadvihnute uplne.

slamec

Utorok, 26. Mája 2009, 07:21

pokiaľ nebude vstupná hadica do chladiča neprimerane tvrdá (že ju nezmačkneš) tak je to OK

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných