... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Re: Sporteba - papiere vs realita

Utorok, 13. Júla 2010, 23:11

neslo tu povodne o to ze kolko ma kto napisane v papieroch a kolko je to v realite? lebo este porovnavat spotrebu s benzinmi... a tiez na tom istom aute sa da ist aj za dvojnasobok, zalezi predsa na vela veciach (ake mesto a aka premavka; ked mimomesto ci rovna cesta ci kopceky ci dialnica atd atd; styl jazdy; pneu; nalozenie auta...). ja mam v papieroch na E46 320d 110kW 5st manual 6.0, realne dlhodobo je to okolo tych 6. po meste (zvycajne kazdy den 17km krizom cez BA nie obchvat, dlhe diely - raca a spat) sa to hybe od pod 6 v tychto horucavach ked sa motor rychlo zohreje, v zime aj nad 8 ked sa zohrieva asi dvakrat tak dlho. mimo mesta sa da ist aj sviznou jazdou pod 6, dialnica pri 130km/h 5.5-6, s vyssou rychlostou samozrejme stupa, ale stale su to velmi prijatelne hodnoty. je to dane aj tym ze nechodim casto velmi nalozeny (ked idem plny tak papa aj o liter viac), podiel jazd v meste je asi tretina, keby som mal odhadnut podiel kilometrov najazdenych so studenym motorom (kedy zerie viac) tak by to bola tak maximalne jedna desatina. merane podla tankovani lebo samozrejme mojmu BC asi ujebalo hlavu :)
nejak som sa rozpisal... skus kolko ti to zerie na dialnici ked pojdes dlhsi kus najlepsie po rovine - do plna, tempomat na konstantnu rychlost (napriklad tych 130), a potom znovu doplna, a ze kolko to zhltlo.

dilong
Autor témy
Auto: BMW 320d touring
Kraj: Košický

Streda, 14. Júla 2010, 01:48

franzkiller napísal:
neslo tu povodne o to ze kolko ma kto napisane v papieroch a kolko je to v realite? lebo este porovnavat spotrebu s benzinmi... a tiez na tom istom aute sa da ist aj za dvojnasobok, zalezi predsa na vela veciach (ake mesto a aka premavka; ked mimomesto ci rovna cesta ci kopceky ci dialnica atd atd; styl jazdy; pneu; nalozenie auta...
nejak som sa rozpisal... skus kolko ti to zerie na dialnici ked pojdes dlhsi kus najlepsie po rovine - do plna, tempomat na konstantnu rychlost (napriklad tych 130), a potom znovu doplna, a ze kolko to zhltlo.

BC mi pri 140 na dialnici (PO - KE) pise 5,5-6 ale to je BC. V piatok idem na dovolenku tak si to tam aj prelitrujem (s nadrzou). Dufam, ze ten BC neukazuje hovadiny ...

dufus
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Prešovský

Piatok, 16. Júla 2010, 11:21

inak k tomu tvojmu motoru. Do E91 320d sa daval aj ten 110 kw,ale mal oznacenie Fleet a nebolo to velmi vydarene.bol tam priskrteny vykon,ale inak horsie ako klasika 320d 120kw. O tom motore bol pokec aj v Casopise autoojetiny kde testovali E91.A inak ja mam E46 320d 6-st manual a realne sa pohybujem tak okolo 6 - 6,3 litra podla tankovania.Na bc mi to ukazuje 5,2,ale nepocita to ked ides pomalsie ako 20 a tiez ked volnobeh,takze to moze byt vcelku realne...

durike

Piatok, 16. Júla 2010, 11:43

dufus napísal:
Na bc mi to ukazuje 5,2,ale nepocita to ked ides pomalsie ako 20 a tiez ked volnobeh,takze to moze byt vcelku realne...

toto je blbost, uz sa to tu parkrat riesilo. neukazuje len aktualnu spotrebu pri nizkych rychlostiach. skus vynulovat priemernu spotrebu na bc a ist kusok na jednotke tak rychlostou chodze a aj ked aktualnu nebude ukazovat, priemerna nejaka bude. alebo vynuluj priemer, prejdi kusok a potom zastav a nechaj motor bezat, a uvidis ze priemer bude stupat. takto to je aspon na E46, pochybujem ze v dalsej generacii spravili krok spat...

dilong
Autor témy

Piatok, 16. Júla 2010, 14:04

jj, priemernu spotrebu pocita ja ked stojim na volnobehu. Ked nechas 5 min bezat motor na mieste tak ti tam dokaze naskocit primerna spotreba aj 39l/100km :)

Ale vcera som konecne prelitroval motor. BC mi ukazoval 7l (ponahlal som sa tak som isiel dynamickou jazdou a nesetril som) a natankoval som 7,3. Dotankovaval som vsak na inej benzinke. Takze to moze v celku sediet. Tych 0,3l je odchylka ktora moze byt sposobena aj inym tlakom v tankovacich hadiciach.

dufus

Nedeľa, 18. Júla 2010, 13:55

tak potom neviem,lebo mne priemernu ukazuje stale 5,2 ale podla tankovania mam stale 6 - 6,3. teda rozdiel je zhruba ten liter na 100km.

durike

Nedeľa, 18. Júla 2010, 19:34

dufus napísal:
tak potom neviem,lebo mne priemernu ukazuje stale 5,2 ale podla tankovania mam stale 6 - 6,3. teda rozdiel je zhruba ten liter na 100km.

a nulujes ju pri tankovani? :)

dufus

Nedeľa, 18. Júla 2010, 20:29

jj to je uplne jedno ci som to vynuloval alebo nie.Stale to je uplne rovnake.Skusal som aj tak aj tak,ale za celu nadrz spravim podla BC spotrebu 5,2 az 5,3 ale podla natankovania to je tak 6 az 6,3 takze ten liter je rozdiel

durike

Nedeľa, 18. Júla 2010, 21:09

tak zjavne aj niektore E9X maju optimisticke BC ako vela E46 :)
ale zas stale by nemala byt priemerna spotreba rovnaka - po vynulovani sa hybe viac, podla tej aktualnej spotreby, s viac km sa to ustali...

120dA
Auto: bmw 120dA

Sobota, 24. Júla 2010, 20:10

120dA cize automat rok 2008 25000km gumy 18tky a spotreba v meste 9.2litra.V tempuse povedali ze to je v poho,ze tak to byva...

wino
Kraj: Bratislavský

Sobota, 24. Júla 2010, 21:24

chalani jak sa nuluje BCcko(spotreba) na E46ke. dik

durike

Pondelok, 26. Júla 2010, 10:26

wino napísal:
chalani jak sa nuluje BCcko(spotreba) na E46ke. dik

ked ti ukazuje priemernu spotrebu na displeji, tak podrzis zatlacene to tlacitko na packe ktorym to prepinas (asi 3 sekundy)

wino
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Júla 2010, 14:11

franzkiller napísal:
ked ti ukazuje priemernu spotrebu na displeji, tak podrzis zatlacene to tlacitko na packe ktorym to prepinas (asi 3 sekundy)

dik moc :smile:

dilong
Autor témy

Streda, 4. Augusta 2010, 09:09

Tak mam za sebou 4tis km (na dovolenke) a kombinovana spotreba 6litrov/100 km - bez tempomatu. Raz sa mi dokonca podarilo ist pri vzdialenosti 60km na 4,8 - ale to prvy a posledny krat.

Overil som si aj vela zalezi od kvality nafty. Pri tankovani na slovensku a rakusku mi spotreba isla na tych 6l ale ked som natankoval v chorvatku tak 6,6 (znizil sa mi aj vykon)

... este co sa tyka tempomatu: nabral som pocit, ze tempomat zozerie na dialnici asi o 0,6litra viac nez ja

durike

Streda, 4. Augusta 2010, 09:49

ja mam tiez skusenost s naftou, teraz cez vikend som bol v nemecku, dal som tam plnu na aral (tato tam chodi skoro 20 rokov a na jeho hladkom diesli renault 19 bolo dost citit rozdiely v nafte, vyskusal hadam vsetky pumpy a aral ze najlepsie). a cestou spat plne nalozeny (4 ludia, v priemere kazdy tak skoro 100kg :), kufor plny ze viac sa nedalo - aj tazke veci ako 60 flasiek piva a podobne), stali sme asi 2 hodiny v kolonach (zacali im prazdniny tak vsetci zdrhali k moru), inak po dialnici 130, a priemerka 5.7 az sa mi nechcelo verit (samozrejme podla tankovania, podla bc tusim 4.2 :) ). na slovensku a v rakusku tankujem skoro vyhradne na omv - tam nevidim rozdiel v kvalite nafty (cize asi bude pravda ze omv dovaza na sk naftu z rakuska), ale tento aral ma prekvapil, skoda ze som ich pumpu videl najblizsie v tom nemecku...
s tym tempomatom sa mi to ale nezda, cize keby som nesiel na tempomate ze by som mohol mat priemerku okolo 5? :D mam skor pocit ze za istych podmienok prave na tempomate zerie menej, inak je to asi to iste ako ked ja ovladam plyn.
ja mam iny pocit, ze na slovenskych dialniciach mi to zerie viac :) v rakusku nie je problem ist pod 6, na slovensku sa mi to hadam este ani nepodarilo aj ked idem prazdny :) neviem cim to moze byt, ci maju lepsi asfalt alebo co :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 213 neregistrovaných