... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Helldiver napísal:Taketo veci skusat nebudem:))). Ale keby sa v tej nasej pridrbanej krajine zacal predavat E85 (bioethanol s 15% podielom benzinu), tak pre istotou vymenim vsetky este nevymenene kusy gumovych hadic palivoveho potrubia (E85 je na toto trochu agresivny) a tankujem len to, M30 to v pohode spapa, ma to cez 100 oktanov a nema to ako ublizit motoru... V nemecku uz na tom fici dost ludi, stoji to asi 3/4 ceny benzinu, lebo vyroba je zatial velmi draha, ale neni to zatazene ani zdaleka takou danou ako klasicke PHM a emisie ma s tym motor skoro nulove... Ako vravim, hned by som do toho isiel, kebyze sa to tu da dakde capnut.
Helldiver napísal:S emisiami horsie ako benzin?:))) vies co vznika pri spalovani alkoholu?
Helldiver napísal:V pohode, aspon je plodna diskusia:)) no no je to diskutabilne, ale moj nazor je ze najhorsie co pri spalovani vznika su oxidy dusika...
Peped napísal:Pocul som nieco ale nezdá sa mi to, že vraj to v pohode nalejes do nádrze a hotovo, že najlepsie je 1:1 s naftou. Nechcem byt pokusný králik ale 30sk za liter sa mi zdá dost atraktivna, este k tomu može byt aj použitý.![]()
Má s tým niekto skusenosti alebo vedomosti?
Max-Max napísal:ja neviem.... mne to pripada ako osranie sameho seba... predpokladam ze nie si nejaka totalna socka, co si odtrha od ust aby mal na palivo... bmw je podla mna aj urcity zivotny styl, urcite "predanie" sameho seba .. a preto si myslim ze liat tam olej len tak je nie ze blbost, lebo technicky to ide, ale skor ako oplutie vlastneho ksichtu v zrkadle.... a navyse, liat iba olej nie je cela uprava, je tam toho dost na zmeny.
len moj nazor
Helldiver napísal:V pohode, aspon je plodna diskusia:)) no no je to diskutabilne, ale moj nazor je ze najhorsie co pri spalovani vznika su oxidy dusika...
svisto napísal:No niečo by som o tom mohol vedieť, pred dvoma týždňami som mal z toho štátnicu , aj keď potvrdzujem, že niesom vševed a môžem sa pomýliť :-)
Na množstvo NOx to má priaznivý vplyv, uznávam, ale čo s COx , CHx. Ono , keď ti poklesne podiel NOx tak stúpne podiel CO2, čo je dané priebehom a teplotou spaľovania. Ďalej dosť blbo je na tom s aldehydmi (štiplavý nepríjemný zápach), ktoré sa v poslednej dobe ozývajú.
Ďalšie negatívum ne jeho agresivita a toxickosť voči všetkému :-)