... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bedo
Autor témy

prihlasenie auta z EU - zmluva

Utorok, 24. Júna 2008, 10:24

caute,

finisujem z pripravou na kupu auta...a teda stoji ma to kopu casu a nervov...fakt zlate MHD:)) ale k veci:
otazka: chcem ist kupit auto do nemecka bud od sukromnej osoby alebo dilera, no chcem ho dat prihlasit na otca v RK. Mam na to svoje osobne dovody preco ho nechcem mat na seba v BA - zvedavcom poviem cez SS;))), kazdopadne nic nekale v tom nehladajte.
A chcem sa teda opytat, lebo neviem o tom absolutne nic, da sa to vobec? Predpokladam,ze ked kupim auto, tak kupna zmluva bude medzi mnou a predajcom, t.j. aj nemecky DI (ci co tam maju) odhlasi technicak na mna...A co potom na SR? Je v tych tlacivach kolonka ze dovozca=1osoba a novy majitel=2osoba? Alebo je to treba riesit uz v nemecku na otca? A to mi dovolia - DI+predajca, ze bude zmluva nie na mna? T.j. ze im nadiktujem udaje len tak?

Pliiiz, surne poradte, vo stvrtok letim do D'dorfu

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Utorok, 24. Júna 2008, 12:34

spravis si zmluvu s otcom, on bude novy majitel a prihlasi si to rovno na seba (alebo ty so splnomocnenim).
vyzaduju doklad o nadobudnuti - on ho nadobudne od teba..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

bedo
Autor témy

Utorok, 24. Júna 2008, 12:41

BlackMW napísal:
spravis si zmluvu s otcom, on bude novy majitel a prihlasi si to rovno na seba (alebo ty so splnomocnenim).
vyzaduju doklad o nadobudnuti - on ho nadobudne od teba..

cize ak to spravne chapem. Ja idem do nemecka, kupim auto na seba, nemecky TP odhlasim na seba-tam budem figurovat ako buduci majitel, potom dojdem na SR, a co...napisem kupno-predajnu zmluvu za 1sk ze auto predavam otcovi napr? a on to moze potom prihlasit tym postupom co je tu dade napisany?? A to uz fizlov nezaujima vobec, ze na starom TP je iny majitel uvedeny ako novy majitel vozidla? Alebo si to myslel tak, ze najprv ho ja prihlasim na DI v BA a potom ho vlastne predam v ramci SR=dalsi prepis?

kokoz, fakt v tom mam dost bordel:(

pepo286

Re: prihlasenie auta z EU - zmluva

Utorok, 24. Júna 2008, 12:47

bedo napísal:
caute,

finisujem z pripravou na kupu auta...a teda stoji ma to kopu casu a nervov...fakt zlate MHD:)) ale k veci:
otazka: chcem ist kupit auto do nemecka bud od sukromnej osoby alebo dilera, no chcem ho dat prihlasit na otca v RK. Mam na to svoje osobne dovody preco ho nechcem mat na seba v BA - zvedavcom poviem cez SS;))), kazdopadne nic nekale v tom nehladajte.
A chcem sa teda opytat, lebo neviem o tom absolutne nic, da sa to vobec? Predpokladam,ze ked kupim auto, tak kupna zmluva bude medzi mnou a predajcom, t.j. aj nemecky DI (ci co tam maju) odhlasi technicak na mna...A co potom na SR? Je v tych tlacivach kolonka ze dovozca=1osoba a novy majitel=2osoba? Alebo je to treba riesit uz v nemecku na otca? A to mi dovolia - DI+predajca, ze bude zmluva nie na mna? T.j. ze im nadiktujem udaje len tak?

Pliiiz, surne poradte, vo stvrtok letim do D'dorfu

ja ked som kupoval auto v NL ... tak som predajcovi hodil kupno predajnu zmluvu .. on tam napisal svoje udaje, hodil tam stempel ... a viac sa nestaral ... svoje udaje som si vyplnal sam na slovensku :)

ale mozno natrafis na paranoika co to takto nebude xiet

tolko co sa tyka kupnopredajnej zmluvy ... ale v NL som ho este musel aj zapisat na svoje meno + docasna poistka a dake haluze ... a tam uz potrebujes obciansky etc ...

BlackMW

Utorok, 24. Júna 2008, 12:51

ja som v DE kupil auto od isteho pana Joachima s ktorym som mal zmluvu
a v odhlasenom velkom TP bol ako posledny majitel zapisany isty pan Armando..
Viezol som ho sem na voziku, tu som ho normalne prihlasil na seba..

Ked chces ist po vlastnej osi, prepisu to v DE na teba na prevozne znacky,
ked prides sem, napises si s otcom zmluvu, predas mu ho a prihlasis priamo na neho..
Obrázok

pepo286

Utorok, 24. Júna 2008, 12:56

myslim ze by sa to dalo riesit aj tak ... ze si vybavis (ak nemas) prechodny pobyt v RK .. a potom nemusis riesit nic .. proste ho prihlasis na seba .. ale v RK (aspon sa mi vidi ze sa to takto da)

jedine ze by ti neslo o to ze potrebujes mat na RK znackach .. ale o to ze to potrebujes mat napisane na otca

yfo

Utorok, 24. Júna 2008, 13:07

Staci mat prechodny pobyt? Kedysi to bolo tak, ze musis mat trvaly. T.j. prihlasujes v mieste trvaleho pobytu
black E39 540i M62
black E38 740iL M62

bedo
Autor témy

Utorok, 24. Júna 2008, 13:08

pepo286 napísal:
jedine ze by ti neslo o to ze potrebujes mat na RK znackach .. ale o to ze to potrebujes mat napisane na otca

njn, ide o to, aby to nebolo na mojom terajsom trvalom bydlisku, pretoze tam uz nebyvam...heh...ako sa hovori, za vsetkym hladaj zenu:))) a tym som asi povedal vsetko;)

pepo286

Utorok, 24. Júna 2008, 13:10

bedo napísal:
njn, ide o to, aby to nebolo na mojom terajsom trvalom bydlisku, pretoze tam uz nebyvam...heh...ako sa hovori, za vsetkym hladaj zenu:))) a tym som asi povedal vsetko;)

ked ide len o to bydlisko ... a nie o osobu ... tak potom to vies poriesit cez ten 'prechodny pobyt' ... auto bude na teba ... ale na RK znackach a na RK adresu (aspon myslim, ale to by ti presne povedali asi na fizlarni)

Pežot

Utorok, 24. Júna 2008, 13:38

Tuším sa chce niečomu vyhnúť keď písal "za všetkým hľadaj ženu" :lol: :lol: :lol:

bedo
Autor témy

Utorok, 24. Júna 2008, 13:39

mno tak kamoska co by pravnicka ma uistuje, ze pri prihlasovani uradnikov trapi len, kto je "ziadatel o typove schvalenie individualne dovezeneho MV" (kokoz, tieto terminy ma raz zabiju) a kto ho kupil v zahranici maju na salame...vraj...no tak uvidim, najhorsi scenar je, ze skonci na ba znackach:)

bedo
Autor témy

Utorok, 24. Júna 2008, 13:41

Pežot napísal:
Tuším sa chce niečomu vyhnúť keď písal "za všetkým hľadaj ženu" :lol: :lol: :lol:

heh:)) no ja som vedel,ze sa to nakoniec aj tak rozmaze;))) ale ok;) vyhnut sa chcem len opatovnemu prepisovaniu auta, ked zmenim trvaly pobyt. Neznasam urady a papierovacky a vybavovacky, inac by som uz bol davno opat obyvatel RK v rodnom dome;)

Pežot

Utorok, 24. Júna 2008, 13:50

bedo napísal:
mno tak kamoska co by pravnicka ma uistuje, ze pri prihlasovani uradnikov trapi len, kto je "ziadatel o typove schvalenie individualne dovezeneho MV" (kokoz, tieto terminy ma raz zabiju) a kto ho kupil v zahranici maju na salame...vraj...no tak uvidim, najhorsi scenar je, ze skonci na ba znackach:)

Však keď to auto predávajú aj tu, tak ho musí mať a už nemusíš žiadať či zas som poplietol pojmi? :lol: :lol: :lol:

A tak vybavovačky sú strašné :roll: :roll: :roll: A tá blbosť niektorých úradníkov nemá hranice :?

BlackMW

Utorok, 24. Júna 2008, 13:52

Pežot napísal:
či zas som poplietol pojmi?

tak tak
Obrázok

bedo
Autor témy

Utorok, 24. Júna 2008, 13:54

ech....nejdem uz zakladat nove vlakno...
pliiz, mate niekto vzor kupno predajnej zmluvy do nemecka? Ci co...meno/adresa a hotovo? Google nasiel nieco ale len po slovensky a tam to zacina podla pragrafu xy ....
:roll: kokoz, to bude story do pribehu nasich aut, ked to ja cele poriesim;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných