... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 10:07

Jo a mimochodom nemate lekarnicku?

Je tam gaza, dezinfekcia a hlavne TLAKOVY OBVAZ. Keby ste mu to osetrili tak by to v pohode vydrzal aj niekolko hodin - alebo by to stacilo na odvoz taxikom.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

spec
Auto: E39 540i 6speed
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 10:27

Matka dostala zlcnikovy zachvat foter preletel cez krizovatku na cervenu,samozrejme nie uplne bezhlavo ale hned sa za nim pustili policajti zastavili ho a ked im vysvetlil o co ide,urobili mu doprovod az do nemocnice.

Samozrejme nepil a nechcel sa im schovat do ulicky:-).

pepo286

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 13:12

Asi tak ... lekarnicka v aute je a porezana noha nie je srdcovy infarkt alebo mozgova prihoda ...

... viem ze si chcel pomoct a je to pekne, ale opity sa na aute proste nechodi (1 promile je si myslim dost ... )

... a uvaha typu 'sak mozno sa nic nestane a ja pomozem' ma aj druhu stranu 'mozno sa daco stane a zabijem zopar ludi' (nedajboze)
E46 320D Touring 100kW (2001)

mayo333

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 14:19

...ako napad to nie je zly, odviest kamosa, ale s 1 promile?
...ze odmietla prist sanitka? hmm mozne je vsetko, ale nezda sa mi. ak odmietne moze mat z toho problem, v pripade staznosti alebo nebodaj niecoho vaznejsieho.

jani
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 19:13

ked je naliehavy pripad ze ide mozna o zivot tak by nemali brat vodicky preukaz,to este nam v autoskole vysvetlovali ze ak je to naliehave a nikto naookolo nevie soferovat respektivne nema vodicak tak ten v podnapitom stave moze soferovat.....ani sofer nekonal dobre podla mna a ani policajt ....dufam ze napises ze ako sa to doriesilo a ake su s toho nasledky....nemal si zastat vobec a rovno do nemocnice ist kebyze pridu za tebou tak potom to riesit tam lebo nikdy nevies ze co sa moze prihodit zranenemu vykrvaca a podobne....ale jasne pit a soferovat to nikdy....

BMino
Auto: modre

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 19:32

belowzero, mas vodicak este v zaruke? ak hej tak dlho ho neuvidis, aspon v to dufam
ozraty do auta, uz len tem mozgovy pochod ze ides autom a chlastas ked vies ze s nim pojdes zas, ci ho chces nechat tam?
Myslim si, ze policajt dobre urobil, ako vodic mas predvidat a nie sa nadrbat

ak nemas znameho a mas vodicat v skusobnej lehote, tak ti pekne precistia mandle, zacni zhanat elektricenku
a ze sanitka odmietla prist? isto si im vysvetlil vsetko a nadiktoval co sa pytali a ako sa patri? urcite by zachranna sluzba neriskovala stratu licencie len tak
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

starML
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 21:08

Zkus to uhrát na situaci, kdy jsi jednal v "krajní nouzi". Krajní nouze znamená v právu takový stav, který představuje přímé ohrožení zákonem chráněného zájmu (zde zdraví kamaráda). Odvrácení krajní nouze není trestným činem ani přestupkem, přestože toto jednání jejich zákonné znaky jinak naplňuje. V civilním právu jednání v krajní nouzi vylučuje odpovědnost za způsobenou škodu (podmínkou je, že osoba jednající v krajní nouzi sama nevyvolala nebezpečí, které svým jednáním odvrací).
Dalšími zákonnými podmínkami je nemožnost odvrátit nebezpečí jinak a přiměřenost použitých prostředků, tzn. následek, který byl odvrácením krajní nouze způsoben, nesmí být stejně závažný nebo ještě závažnější než nebezpečí, které původně hrozilo. Dané nebezpečí musí hrozit bezprostředně.

Takže "v krajní nouzi" řídit pod vlivem alkoholu z důvodu přepravy zraněného je možné, ale zpátky z nemocnice už musí řídit někdo jiný. Slovenské paragrafy neznám, ale vzhledem k historicky společné legislativě to bude podobné. Zkus zajít za právníkem a pověř ho zastupováním v této záležitosti. Pokud vše bylo jak popisuješ, mohl by vhodným způsobem alespoň zmírnit následky Tvého jednání.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Markoo1
Auto: E46 318d

Štvrtok, 4. Septembra 2008, 23:34

Podľa toho čo si na začiatku napísal moc na výber nemáš. Veľká chyba bola to že si zastavil keď si ich zbadal, to ťažko im už vysvetlíš že si naliehavo išiel s kamošom do nemocnice. To že si priznal že si pil by sa dala brať ako poľahčujúca okolnosť, ale len vtedy ak to bolo na mieste v zápise. Teraz ti už pomôže jedine právnik, pretože pre nich budeš jeden zo sto prípadov ktorý riešia denne ako na bežiacom páse, takže moc sa tam nebudú s tebou baviť. Chcem vidieť tú dispečerku na záchranke ktorá by odmietla poslať sanitku, najmä keď sú všetky hovory nahrávané a ukazuje im miesto odkiaľ voláš. A najväčšia chyba bola že si vôbec sadol za volant. No coment. Ale hold, človek sa najlepšie naučí na vlastných chybách.
ex E36 325td

eko.fresh
Auto: bmw

Piatok, 5. Septembra 2008, 06:17

Ziadna "poľahčujúca okolnosť" - on nejde na sud. Ide na prejdnanie pred spravny organ. Zatial je to len priestupok, uvalia ti pokutu = zakaz jadit do dvoch rokov. Ako som pisal da sa casom odpustit.

A to s tou sanitkou snad neuveri nikto. Riesenie bolo pouzit autolekarnicku a ist taxikom.

BMino
Auto: modre

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:43

odpustia max polku trestu
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 5. Septembra 2008, 15:55

mozno o polroka poziadat o vratenie vodickeho preukazu ked mas znamych na policii :)
Jack Daniels + Coca Cola :)

belowzero
Autor témy
Auto: e30 328i kupe

Piatok, 5. Septembra 2008, 18:15

zas vsetci ste mudry chalanisko den na to ako som ho viezol dostal infekciu a vyzeravali mu nookolo maso.. a na taxik neboli uz love a nebol som na disco z autom ale bol som v starom meste a aj tam byvam mal som barak o dve ulice dalej tak nebol problem zbehnut.. a nebol som ozraty keby ze som nafukam minimalne 2promile.. ani som sa netackal ani nist bol som uplne normalny len som to mal v krvy sam policaj to povedal.. ale hol bol tam bohuzial.. a isiel som presne podla predpisou 40.. a to bolo prvy krat co som viedol vozidlo ze som pil.. !!!
http://m.youtube.com/watch?v=kp23Us2wSU ... out=mobile

BMW e30 320i sedan EX
BMW e36 328i sedan tobagoblau EX
BMW e30 328i mtechII
BMW e46 330d touring silwer
BMW e46 330d touring 265PS 630NM

BMWpositiv

Sobota, 6. Septembra 2008, 01:37

belowzero napísal:
a isiel som presne podla predpisou 40..

...tak to je dobrééé, to ti možno uznajú ako poľahčujúcu okolnosť... :lol:
...to ja keď som pár rokov dozadu musel s mangelkou ísť v ráno o druhej na pohotovosť, bo to s ňou bolo dosť akútne, tak som akurát tak z vysoka sral na predpísanú rýchlosť, a tak som si to yebal 140 po meste so zapnutými výstražnými a nezastavili by ma ani policajti... [-(
...no pravdou je, že som predtým nepil... :wink:

Max-Max
Auto: niekoľko...

Sobota, 6. Septembra 2008, 01:58

belowzero napísal:
zas vsetci ste mudry chalanisko den na to ako som ho viezol dostal infekciu a vyzeravali mu nookolo maso.. a na taxik neboli uz love a nebol som na disco z autom ale bol som v starom meste a aj tam byvam mal som barak o dve ulice dalej tak nebol problem zbehnut.. a nebol som ozraty keby ze som nafukam minimalne 2promile.. ani som sa netackal ani nist bol som uplne normalny len som to mal v krvy sam policaj to povedal.. ale hol bol tam bohuzial.. a isiel som presne podla predpisou 40.. a to bolo prvy krat co som viedol vozidlo ze som pil.. !!!

na taxik neboli love? v BA je pokial viem cca 300 bankomatov... nebol si ozraty? 1 promile je v podstate to iste ako ked si das ovocnu kompot, ne? nic, zobrat papiere na dva roky a nazdar, stavim sa ze sanitka neprisla preto, lebo mali podozrenie ze ozrate deti si robia prdel a teba nenapadlo nic lepsie len najebany sadat za volant.... az budes mat vlastne deti, potom pochopis, teraz si majster sveta a my tu mame debilne reci. Tak ti treba, bez skusenosti, s velkym egom a s 1 v zile sa svet zda krasny.

Minule v 112 bola fajn reportaz, jak 18 rocny najebany viezol brata so svagrinou a malym deckom, lebo z nich mal najmenej vypite. Iba jedno promile. Skoncili na streche.
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

belowzero
Autor témy
Auto: e30 328i kupe

Sobota, 6. Septembra 2008, 21:11

Max-Max napísal:
na taxik neboli love? v BA je pokial viem cca 300 bankomatov... nebol si ozraty? 1 promile je v podstate to iste ako ked si das ovocnu kompot, ne? nic, zobrat papiere na dva roky a nazdar, stavim sa ze sanitka neprisla preto, lebo mali podozrenie ze ozrate deti si robia prdel a teba nenapadlo nic lepsie len najebany sadat za volant.... az budes mat vlastne deti, potom pochopis, teraz si majster sveta a my tu mame debilne reci. Tak ti treba, bez skusenosti, s velkym egom a s 1 v zile sa svet zda krasny.

Minule v 112 bola fajn reportaz, jak 18 rocny najebany viezol brata so svagrinou a malym deckom, lebo z nich mal najmenej vypite. Iba jedno promile. Skoncili na streche.

tak ty6 si uplne najchytrejsi si myslis ze som mlady tak musim byt kokot? a robit picoviny?ako poprosil som o radu a ne o tvoje picoviny
http://m.youtube.com/watch?v=kp23Us2wSU ... out=mobile

BMW e30 320i sedan EX
BMW e36 328i sedan tobagoblau EX
BMW e30 328i mtechII
BMW e46 330d touring silwer
BMW e46 330d touring 265PS 630NM

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných