... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Politika a ine sr*cky

Nedeľa, 25. Mája 2014, 20:47

Aj medzi slovenskymi kandidatmi do EU sa dalo vybrat - stacilo si dat trosku namahy.
Sice moze byt pravda ze zo Slovenska kandidovalo viac fuserov a zasivacov nez z inych krajin.
Ale to ze prislo volit 13% volicov je ukazka hluposti a zaostalosti ludi v SR.

V takom Rakusku bola ucast 46 % !!

BranoMW:

Euro urcite Slovensku pomohlo a nie poskodilo - Koruna bola podla mna slaba mena a neviem ci by obstala napr. pocas krizy.

K zakonom EU - velmi vela robi ako tieto zakony implementuje NR SR do slovenskych zakonov - pamatam si ze Cesi to zvladli bezproblemov, zatialco Slovaci prijali nejaky ultrabyrokraticky zakon (a takych pripadov bolo viac).

BranoMW
Kraj: Košický

Nedeľa, 25. Mája 2014, 21:26

auto111 napísal:
Ale to ze prislo volit 13% volicov je ukazka hluposti a zaostalosti ludi v SR.

ale nie, nenahovarajme si :-)
Navyse zeby som mal povazovat seba za hlupeho a zaostaleho cloveka? :-)))))))) jooooj....

auto111 napísal:
V takom Rakusku bola ucast 46 % !!

Ma to svoj dovod :-)

auto111 napísal:
Euro urcite Slovensku pomohlo a nie poskodilo - Koruna bola podla mna slaba mena a neviem ci by obstala napr. pocas krizy.

Velky omyl, ale to je na dlhu debatu (do ktorej nechcem ist).
Ak len vytrhnem z kontextu, zakladne pravidlo: silna mena = znizena konkuriencie schopnost

BranoMW

Nedeľa, 25. Mája 2014, 21:41

auto111 napísal:
K zakonom EU - velmi vela robi ako tieto zakony implementuje NR SR do slovenskych zakonov - pamatam si ze Cesi to zvladli bezproblemov, zatialco Slovaci prijali nejaky ultrabyrokraticky zakon (a takych pripadov bolo viac).

Ale ja nehovorim o tom ako prebyrokratizovane zakonodarstvo EU implementuje v SK nechopna tlupa diletantov. Z tejto tvojej vseobecnej vety vidim ze hovorime rozdielnymi jazykmi, Ja hovorim o legislative danovej, colnej, DPH, zamestnanost etc. etc.... a taktiez este etc a iste aj etc. a samozrejme o nespocetnom mnozstve vykazov ktore treba pri cinnosti vypisovat, dokladovat a viest....
ja hovorim o realnom pracovnom zivote nie o tom co vidim v spravach...
...nespominajuc nezmyselne EU nariadenia ako napr bezolovnate spajovanie.... etc...etc...

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 25. Mája 2014, 21:50

auto111 napísal:

Cesi par tyzdnov dozadu umyselne oslabili korunu - zamysli sa nad tym preco.
"Silne" euro voci polskemu zlotemu - Co myslis, pre koho je to vyhoda ?

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6

Nedeľa, 25. Mája 2014, 22:17

nesledujem stale kurz cz ale to vyrazne oslabenie ceskej koruny bolo z dvovodu ceskeho podnikatela ktory kupil o2 a neskutocne sa na tom kurze nabalil a aj z narodnej banke ceska sa nabalili z uplatkov od neho.

RTG
Auto: BMW F900XR

Nedeľa, 25. Mája 2014, 23:25

Kellner kupil O2 skor, nez ceska koruna oslabila, vymysli si nieco lepsie.

auto111

Pondelok, 26. Mája 2014, 05:03

BranoMW napísal:
ale nie, nenahovarajme si :-)
Navyse zeby som mal povazovat seba za hlupeho a zaostaleho cloveka? :-)))))))) jooooj....

Ak som sa niekoho dotkol takymto vyrokom to je mi luto - v kazdom pripade je nevolit nemudre rozhodnutie.

BranoMW napísal:
Ma to svoj dovod :-)

Ano ma to dovod vid moj bod vyssie (v pripade AT plati opak mojho tvrdenia).

BranoMW napísal:
Velky omyl, ale to je na dlhu debatu (do ktorej nechcem ist).
Ak len vytrhnem z kontextu, zakladne pravidlo: silna mena = znizena konkuriencie schopnost

Ale aj prilis slaba mena (co by bolo pomerne realne v pripade SK) voci Euru nie je dobry stav.

Užívateľov profilový obrázok
sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535

Pondelok, 26. Mája 2014, 05:29

Preco je nevolit nedobre riesenie?

BranoMW

Pondelok, 26. Mája 2014, 10:55

sysell napísal:

Osobne si myslim ze nevolit je tiez vyjadrenie postaja a teda nesuhlasu, ak ponukana volba nieje volbou. A ma to byt indikatorom pre tych co sa ich to tyka a co maju nacuvat hlasu ludu ze daco riadne hnoja (13% ucast zanamena ze teda hnoija riadne a volby nesu povazovane drvivou VACSINOU za option).

Je to to iste ako ked dostanam na vypisanie formular kde bude napisane:

Zadajte svoju orientaciu, vyberte jednu z moznosti:
(a) - buzerant
(b) - pedofil

Co si vyberie normalny clovek? To je predsa jasne, nepojde volit poslancov do europarlamentu! :D

BranoMW

Pondelok, 26. Mája 2014, 11:00

auto111 napísal:

Ak som sa niekoho dotkol takymto vyrokom to je mi luto - v kazdom pripade je nevolit nemudre rozhodnutie.

Ano ma to dovod vid moj bod vyssie (v pripade AT plati opak mojho tvrdenia).

Nedotkol si sa nikoho, prave naopak, potvrddzuje to, ze vyrok nieje platny (teda vyrok ze nevolit je nemudre) :D .

auto111 napísal:
Ale aj prilis slaba mena (co by bolo pomerne realne v pripade SK) voci Euru nie je dobry stav.

Niesi ekonom, vsakze nie. Ani nebezis v biznise tak, ze ta prefackava realny trh, vsak. Tak to nechjame. OK? :D

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Pondelok, 26. Mája 2014, 12:25

Ked prides do obchodu, kde ti ponukaju shity, mas pravo nekupit a odist. Predavajuci nezarobi a mozno sa pouci.
Ale ked ti stat ponukne shity vo volbach a ty nevolis, nikoho to nepouci a nikomu to neznizi zisky. Jediny rozdiel bude v tom, ze volit pojde mensia vzorka ludi, ale vyhraju to tie shity, ktore si nechcel volit.
Ja pouzivam taktiku volit takych, ktori este v politike neboli. Ty lepsie vyjadrim, ze nechcem volit tych, ktori v politike uz su (a tobia to, co robia).
Kludne budem volit hoci aj tych najvecsich amaterov, aby som mal istotu, ze nevolim zabehane financne retazce.

auto111

Pondelok, 26. Mája 2014, 14:17

sysell napísal:

Lebo zjednodusene napisane sused voli za teba.

Napr. ak by ludia v 1998 kaslali na volby (tak ako v sobotu 24.5.) Meciar by ostal pri moci a Slovensko by padlo ozaj hlboko - asi by sme boli velmi blizko Ukrajine.

A nefunguje to tak ze ked 80/90% ludi nepojde volit politici sa umudria. K moci sa praveze dostanu este vacsie prasiatka resp. tym co tam kradnu/povaluju sa taky nezaujem obcanov vyhovuje.

BranoMW: ano ekonom nie som ale chapem ako to funguje a vsetko ma negativa (aj slaba koruna). Ale asi tu temu budeme zbytocne rozvadzat - tak radsej nie. :wink:

revenge
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 26. Mája 2014, 14:28

Potom sa naskytne otazka odkial maju ludia cerpat pravdive informacie o kandidátoch kedze vieme ake media na slovensku mame a vsetko je to o peniazoch,vid kampan miliardara v cechách a to iste u nás v prezidentských volbách.

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535

Pondelok, 26. Mája 2014, 21:38

auto111 napísal:

Lebo zjednodusene napisane sused voli za teba.

Napr. ak by ludia v 1998 kaslali na volby (tak ako v sobotu 24.5.) Meciar by ostal pri moci a Slovensko by padlo ozaj hlboko - asi by sme boli velmi blizko Ukrajine.

A nefunguje to tak ze ked 80/90% ludi nepojde volit politici sa umudria. K moci sa praveze dostanu este vacsie prasiatka resp. tym co tam kradnu/povaluju sa taky nezaujem obcanov vyhovuje.

BranoMW: ano ekonom nie som ale chapem ako to funguje a vsetko ma negativa (aj slaba koruna). Ale asi tu temu budeme zbytocne rozvadzat - tak radsej nie. :wink:

A co ked mi je jedno ze sused voli za mna? Nasi poslanci su tam absolutne bezvyznamny, zvolia sa raz a 5 rokov o nich nepocut ani slovo, nikto nevie ani co tam robia a tak isto aky maju vlastne program a nazory. Myslim ze je uplne u p.ci koho tam mame.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 26. Mája 2014, 22:21

Keď zrátaš všetkých bezvýznamných poslancov dokopy (napr. za všetky menšie krajiny), tak ti zrazu vyjde číslo, ktoré až také bezvýznamné nie je.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných