... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Re: Politika a ine sr*cky

Pondelok, 5. Júla 2021, 12:20

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:27, upravené celkom 4 krát.

starynovy

Pondelok, 5. Júla 2021, 12:25

Aspon prvou triedou v emirates, dufam.

pablohablo

Pondelok, 5. Júla 2021, 12:32

Prosim ta tam sa nedostanes zo ziadnej susednej krajiny autom , kdeze lietadlom.

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 5. Júla 2021, 12:52

a to ze si bol v Izreali a Palestine z teba automaticky spravilo odbornika, i ked argumentujes ako clovek, ktory nema ani 300 slovny high level vycuc o probleme spracovany?
Tak fajne, ja som bol vcera vo Valaskej, pytajte sa na recepty, ake psy su najlepsie do klobas,
uz sme presli od argumentov "ja som to nekupil, tak je to napicu" k "ja som tam bol, ja viem vsetko lepsie".

pablohablo

Pondelok, 5. Júla 2021, 13:31

Ano lebo keyboard warrior citajuci rozne dezolatne platky a sharujuci ich dezolatne videa ma isto lepsi cit pre tuto problematiku ako niekto kto si obe tie krajiny zazil na vlastnej kozi a bavil sa s miestnymi na oboch stranach barikad :) Mimo ineho aj s ludmi z KSA, Kuwaitu, Libanonu atd. Ludove piesne o vybijani zidov tiez nehraju v nasich radiach, ani decka u nas nie su od maleho veku vedene k nenavisti voci zidom v skolach, atd. atd. ;) Si to tam predstavujes ako z rozpravky o AliBabovi akurat +kebap do ruky.
Najviac ma dostali tie velke cedule v Palestinkych Bobrovcoch, ze "negarantujeme bezpecnost synom Davidovich", nieco co si nepozsies lebo to neni na google street, ani neuvidis ten neskutocny bordel, vsade.

boborjelotor

Pondelok, 5. Júla 2021, 13:57

a nie je ti kokotno z toho, ze diskutujes na urovni miestnych krugerovcov, ze sa nacrie konkretny problem, ale ty a) podsunies, ze niekto ma nejaky nazor, hoci to nikdy nepovedal b) zacnes argumentovat o niecom uplne inom c) obvinis o trhani kontextu.
Tak este raz, posledna sanca, potom uz len to leporelo
Irsky chuj vytkol Izrealeskemu chujovi, ze porusuju, ROVNAKO AKO PALESTINA, Oslovsky dohovor aj vsetky ostatne rezolucie a dohody blablabla. A povedal mu aj to, ze Hamas, v case ked synovia Davidovi zacali rozdrapvoat, neexistoval, cela opozicia bola v exile, bez penazi, zbrani, bez vsetkeho. Ty do toho vsunies stroj casu a hovoris o tom co sa dialo 10, 20 a 30 rokov neskor a automaticky tu jebes antisemitizmus alebo nebodaj obhajobu jihadov a fatiew. Musi jebat. Fakt, uplne trolia argumentacia, ked sa diskutuje o konkretnej udalosti v Rusku tak pride kruger a povie "ale americania lyncovali cernochov!". Ved ano, ale o tom nie je debata. Rovnaku argumentaciu si mal aj u ovela prizemnejsich diskusiach typu Matovicova a Grohlingova diplomovka - "chcete vladu Fica?" a "toto ma vobec nezaujima, to mi nevadi". Oportunizmus 4000.
Takze naspat k teme.
Izrealu vacsina svetovych mocnosti prehliada flagrantne porusovania ...v podstate vsetkeho... mierovych dohod pocnuc po zakladne ludske prava konciac. Tvrdis, ze to tak nie je?
V konflikte Izrael - Palestina je to Izrael, ktory cely konflikt zacal. Tvrdis, ze to tak nie je? A tvrdis, ze tym ze to tvrdim ja, tak podporujem arabov a antisemitizmus?
Lebo ak ano, tak sa seriozne nad sebou zamysli.
Diskutuj nejakymi argumentami, nie tym, ze "ja som tam bol na vylete s CK BUBO a rozpraval som sa s ludmi, tak ja viem lepsie". Lebo iny argument ako ten, ze si tam bol, co nie je argument, som nepocul. Ale to nie je v diskusii s tebou nic vynimocne.

pablohablo

Pondelok, 5. Júla 2021, 14:42

Cela historia Izrael vs. zvysok blizkeho vyhodu sa da zhrnut takto. Arabi vyskakuju, biju sa do hrude ako daju zidom napicu, nasledne dostanu oni napicu, a chcu aby sa situacia vratila naspat jak to bolo pred tym nez vyskakovali. Lenze takto to nefunguje, obviously. O tom celom je 6-dnova vojna, druhá intifáda, a cela sucasna situacia. Druhy rozmer konfliktu je v tom ze kde Palestincania zivorili, zidia prekvitaju, to nepochopis kym nenavstivis Kibuc kde ti miestny ukazu ako to vyzeralo pred ich prichodom. Militantne palestinske skupiny boli aj pred hamasom, pogoogli si nieco o Fatah, Hamas ich len vystriedal ale agenda a metody rovnake (https://en.wikipedia.org/wiki/Fatah)
Dajme stenu prec, no jasne..
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_P ... de_attacks
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... efore_1967

boborjelotor

Pondelok, 5. Júla 2021, 15:07

Druhy rozmer konfliktu je v tom ze kde Palestincania zivorili, zidia prekvitaju, to nepochopis kym nenavstivis Kibuc kde ti miestny ukazu ako to vyzeralo pred ich prichodom.

Nieco na styl ako ked povodnemu obyvatelstvu v emerike vymenou za koralky, farebne sklicka a alkohol zobrali ich podu a postavili tam zeleznicu, mesta, infrastruktura, nepochopis, kym ti neukazu, ako to tam vyzeralo predtym. Fajne.

Preco by to malo fungovat tak, ze niekomu anektujes uzemie, povodni obyvatelia maju drzat picu a krok? Ak chcu srat do piesku a zit ako v stredoveku, to nie je dovod ich vyjebat z uzemia, lebo pred 1000 rokmi tam vraj ktosi cosi kdesi...napisane v svatej knihe, tak to je prauda. Toz teda ked takto, nech si Erdogan pride vlajku pichnut do Presporku.
Je jedno ci Americania, ci Rusi, Anglicania, Francuzi, Nemci.."mam viac penazi, tak poda je moja" bol trochu napicu uz pred 100 rokmi.

Chcel si zhrnutie, tak tu mas zhrnutie. Od zaciatku celeho konfliktu.

According toBenny Morris, among the first recorded violent incidents between Arabs and the newly immigrated Jews in Palestine was the accidental shooting death of an Arab man inSafed, during a wedding in December 1882, by a Jewish guard of the newly formedRosh Pinna.[color=#0645ad][7][/color]In response, about 200 Arabs descended on the Jewish settlement throwing stones and vandalizing property.[color=#0645ad][8][/color]Another incident happened in Petah Tikva, where in early 1886 the Jewish settlers demanded that their tenants vacate the disputed land and started encroaching on it. On March 28, a Jewish settler crossing this land was attacked and robbed of his horse by Yahudiya Arabs, while the settlers confiscated nine mules found grazing in their fields, though it is not clear which incident came first and which was the retaliation. The Jewish settlers refused to return the mules, a decision viewed as a provocation. The following day, when most of the settlement's men folk were away, fifty or sixty Arab villagers attacked Petach Tikva, vandalizing houses and fields and carrying off much of the livestock. Four Jews were injured and a fifth, an elderly woman with a heart condition, died four days later.[color=#0645ad][9][/color]

pablohablo

Pondelok, 5. Júla 2021, 15:34

Izrael ako taky vznikol ako vysledok tejto vojny https://en.wikipedia.org/wiki/1947%E2%8 ... estine_war
1967, 1973 mas len repete toho iste scenaru - opakovane susedne krajiny s utocnymi zbranamu dostavaju napicu od zidov s obrannymi zbranami, ako vitazna strana Izrael zakazdym anektuje a upevnuje svoju poziciu aby mal (obviously) lepsie sance pri dalsom napadnuti. A mozno ti zrutim svet ale aj Zidia su povodnymi obyvatelmi blizkeho vychodu :) Ze po vojne bol exodus zidov do ich noveho statu je prauda, ale sa tam neocitli jak ked sa spawnes v Minecrafte, uz tam boli.

Len sa mi Bobrik prosim ta vyjadri k tomu ci teda je dobre davat stenu prec ako to chce(odsudzuje) ten Irsky trtko ked v Izraeli o pocte obyvatelov zhruba asi ako Slovensko dnes mavali 2 desatrocia dozadu aj 40 samovrazednych bombovych utokov rocne. Si to predstav u nas, kazdych 9 dni bum niekde, ze ci by bol priestor na nejake "high moral ground" inkluzivne/zvolavackove riesenia tak aby chudakom furt nevybuchovali EGR.

boborjelotor

Pondelok, 5. Júla 2021, 16:25

no len ten irsky trtko nehovoril, ze maju pustat arabov do Izraela ani davat stenu prec. on hovoril o tom, ze v tych murom obohnanych vybehoch maju mat aspon svoje letisko a volny pristup, budovat to co tam budovat chcu.
zakazes im nieco postavit, a potom ukazujes turistom, ze aha, za plotom ziju ako opice.

https://web.archive.org/web/20070210190 ... n/more.asp
76% percent obyvatelov Izrela v roku 2003 suhlasilo s tym, aby sa Izrael vzdal okupovanych uzemi.
76% to aj keby si zaratal, ze z toho tych 20% Arabov zijucich v Izraeli hlasovalo vsetkych, tak polovica Zidov suhlasila s tym planom, ze odjebu sa z west banku. Keby to urobili, tak po prvej rakete, ktoru kokoti z hamasu ujebu cez hranice sa tam budu tlacit fajterdzety z celeho sveta a rozjebu to tam na prach...teda, este jemnejsi prach aky tam je, a v Izraeli by mohli s vylozenymi nohami popijat svoje kysle kosher vino a rehotat sa.
76 fuckin' percent.
ale ne. a s kym westbankujete vy?
tak nech si uzivaju 4 hodinove 5 stupnove kontroly, perimetre a checkpointy pred kazdou cestou na letisko.
15+ rokov mohli mat pokoj. Mohli sa divat na opice za plotom ako 5x denne cvicia jogu na kobercoch.

boborjelotor

Utorok, 6. Júla 2021, 08:34

zidojastermi platene medium hned dve spravy po sebe dnes ;), arabasom sa malilo do mesiaca zaockovat 350000 ludi, kedze zenam to nedovolia, podobne ako na vidieku v Indii "kto sa bude starat o muza, ak bude mat zena po vakcine vedlajsie ucinky?", ale Matovic moze odkazat do Izraela nevestickam, "dobre bude", lebo to, ze nedokazali predlzit zakon zjednocovania rodin sa inak ako protizidovstvom neda nazvat, vsak Pablito ;). to zas bude darwinovych cien, ked na svadbach budu strielat do vzduchu zo samopalov.

8:58
Izrael pošle Južnej Kórei 700-tisíc dávok vakcíny Pfizer, ktoré exspirujú na konci mesiaca. Pôvodne ponúkol milión dávok palestínskej samospráve, ktorá ich však odmietla, pretože lehota využiteľnosti bola podľa nej príliš krátka. (reuters)
https://dennikn.sk/minuta/2457432/?ref=pop
8:53
Izraelský parlament nepredĺžil zákon o zmiešaných manželstvách, na základe ktorého nemôžu Palestínčania ani obyvatelia „nepriateľských krajín“ svadbou získať občianstvo alebo povolenie na pobyt. Hlasovanie je považované za neúspech novej vlády premiéra Naftaliho Bennetta. (timesofisrael)

pablohablo

Utorok, 6. Júla 2021, 08:41

boborjelotor napísal:
zidojastermi platene medium hned dve spravy po sebe dnes ;), arabasom sa malilo do mesiaca zaockovat 350000 ludi, kedze zenam to nedovolia, podobne ako na vidieku v Indii "kto sa bude starat o muza, ak bude mat zena po vakcine vedlajsie ucinky?", ale Matovic moze odkazat do Izraela nevestickam, "dobre bude", lebo to, ze nedokazali predlzit zakon zjednocovania rodin sa inak ako protizidovstvom neda nazvat, vsak Pablito ;). to zas bude darwinovych cien, ked na svadbach budu strielat do vzduchu zo samopalov.

8:58
Izrael pošle Južnej Kórei 700-tisíc dávok vakcíny Pfizer, ktoré exspirujú na konci mesiaca. Pôvodne ponúkol milión dávok palestínskej samospráve, ktorá ich však odmietla, pretože lehota využiteľnosti bola podľa nej príliš krátka. (reuters)
https://dennikn.sk/minuta/2457432/?ref=pop
8:53
Izraelský parlament nepredĺžil zákon o zmiešaných manželstvách, na základe ktorého nemôžu Palestínčania ani obyvatelia „nepriateľských krajín“ svadbou získať občianstvo alebo povolenie na pobyt. Hlasovanie je považované za neúspech novej vlády premiéra Naftaliho Bennetta. (timesofisrael)
Precital som to asi 4x a stale mi unika myslienka, asi ako pozerat na rubikovu kocku a cakat ze sa z 9 pixelov sformuje obrazok :D

boborjelotor

Utorok, 6. Júla 2021, 08:47

treba prelozit na leporelo reading level?
Arabasi odmietli milion davok Pfizeru, lebo vraj malo casu, v skutocnosti nemaju kapacitu a schopnost zaockovat tolko ludi, kedze ludia sa ockovat nechcu a uz vobec to nechcu "ludia" dovolit zenam, ktore na status cloveka este podla kokotranu nedorastli.

Izrael mal roky v platnosti zakon, ktory zakazoval ziskavanie obcianstva palestincanom a inym "nepriatelom", ale neurobili si poriadok v chlieve, takze sa im nepodarilo zahlasovat za predlzenie, teraz bude pravdepodobne par tisic narychlo zorganizovanych svadieb v kibucoch.

starynovy

Utorok, 6. Júla 2021, 08:48

Infiltracia 100.

boborjelotor

Utorok, 6. Júla 2021, 18:18

ale to, ze sa im podarilo minut 12 milionov na BIFO, to akosi prechadza mediami ako nic. to uz sme tak nastaveni, ze pokiak niekto neujebe 100 mega, tak to nestoji za rec?
ako mohli minut 12 milionov na "analyzy" toho ako zmenit rodne cisla za random number generator. keby som kazdemu chujovi co tam bude ako darmozrac sediet a robit nejakeho veduceho utvaru, kupil novu pajtu na lizing od Malcharka za 400% marzu, tak nemozem za 3 roky minut 12 mega.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 243 neregistrovaných