... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

storal
Autor témy
Auto: BMW e46 320d 110kW
Kraj: Bratislavský

Polícia - doťahovačky so zákonmi

Streda, 20. Marca 2013, 16:01

Ahojte páni.

Bývam na Mietičovej ulici v BA. Dnes som mal zaujímavú skúsenosť s našou perfektnou mestskou políciou.

Problematika:
Stál som za tou oktáviou kombi ("A" viď. photo 1), a nejaký expert v passate, ktorý bol skúpi zaplatit 50centov za parkovanie na trhovisku, si to šupol k stene za kontajnery ("B").
Mestská polícia mi zrazu volá, že mám prísť k autu.
Podľa nich som blokoval výjazdu auta (neviem či vlastne taký zákon existuje), ale bývam tam roky a vždy, keď už tam niekto zaparkoval, tak išiel tam aj späť popri kontajnerom. Nie pomedzi tie stĺpy preboha! V predu pred ním stáli vedľa seba tri autá. Keďže som za tento "priestupok" odmietol zaplatiť 60eur, posunuli to na dopravný inšpektorát.

otázka č.1:
Podľa čoho zistili, že práve ja blokujem to auto ?

otázka č.2:
Ako sa môžem na DI brániť a aké mám šance ?

otázka č.3:
Treba na podnet pre DI môj podpis ?

Ďakujem !!
Prílohy
mil.jpg
mil2.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: Polícia - doťahovačky so zákonmi

Streda, 20. Marca 2013, 16:10

ked niekoho zablokujes, a zablokovany zavcola policiu, tak ta ta vyzve, aby si preparkoval... ked ta nezastihne, tak ta moze nechat odtiahnut (videl som to live na sidlisku jednom) a ked ti pri odtahu auto poskodia, mozes si narokovat za servis.
k dokazovaniu pani si to urcite nafotili, tak ti proste ukazes, ze to je hlupost, mozno ta DI ani nebude riesit. mna uz malo velakrat riesit DI za obdobne priestupky, ale predvolanka prisla len zoparkrat.
A podpisovat nic nemusis, staci, ked da niekto podnet na DI s nejakou dokumentaciou (fotkou, videom, listom) vtedy ta DI moze predvolat, ako to nezmietne zo stola este predtym

Užívateľov profilový obrázok
Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Marca 2013, 16:28

druhemu autu nesmieš blokovať vyjazd minuly rok som zaparkoval na reserve potreboval som vybehnuť do panelaku po notebbok a s5 cca 5 minut len majitel reserve sa postavil kolmo predo mna a zablokoval ma a zavolal meskačov ja som to mal za 20e on za 50e :lol:
no ale v tvojom pripade si nekupil ani listok na parkovanie a tebe by mali dať pokutu tak to je prinajmenšom zaujimavé :? ty si ho nemusel blokovať blokovali ho ty pred tebou a basta :mrgreen:
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

storal
Autor témy

Streda, 20. Marca 2013, 16:31

Jannci napísal:
ked niekoho zablokujes, a zablokovany zavcola policiu, tak ta ta vyzve, aby si preparkoval... ked ta nezastihne, tak ta moze nechat odtiahnut (videl som to live na sidlisku jednom) a ked ti pri odtahu auto poskodia, mozes si narokovat za servis.
k dokazovaniu pani si to urcite nafotili, tak ti proste ukazes, ze to je hlupost, mozno ta DI ani nebude riesit. mna uz malo velakrat riesit DI za obdobne priestupky, ale predvolanka prisla len zoparkrat.
A podpisovat nic nemusis, staci, ked da niekto podnet na DI s nejakou dokumentaciou (fotkou, videom, listom) vtedy ta DI moze predvolat, ako to nezmietne zo stola este predtym

Tak to presne bolo. Mestský mi volali, ze mam prist preparkovat, lebo passat nevie vyjst. Preparkoval som, a potom že obciansky a 60eur. Pýtal som sa začo, a jedine, na co sa zmohli, ze branim vyjazdu vozidla. Pritom passat stal naprd, bránila mu oktavia (mohol by vyjst stredom) aj vpredu tri auta mu "branili". Keď som zbehol, po občiansky a zavolať si, povedal som teda, nech mi vypíšu pokutu, a oni že nie, vypíšu mi podnet na DI, lebo som povedal, že som si neni vedomí vini. Povedal som im, že s tým nesúhlasím, nepodpíšem, a oni mi ukázali zadnú stranu toho podnetu, že sa tam môžem vyjadriť. Tak som tam nenapísal nič a poslal ich do hája zeleného.... ostáva mi len čakať [-o< [-o<

Pežot

Streda, 20. Marca 2013, 16:32

V podstate je to diskutabilná pičovina :D ...

Zavolajú Ťa, ak možno a povieš, že si tam zaparkoval a nikto tam nebol ... je to tvrdenie proti tvrdeniu, keďže je to miesto dostupné z oboch strán.

Nemusíš sa báť a samozrejme, že si nič neplatil. Bol by si kkt :)

storal
Autor témy

Streda, 20. Marca 2013, 16:37

Asvo41 napísal:
druhemu autu nesmieš blokovať vyjazd minuly rok som zaparkoval na reserve potreboval som vybehnuť do panelaku po notebbok a s5 cca 5 minut len majitel reserve sa postavil kolmo predo mna a zablokoval ma a zavolal meskačov ja som to mal za 20e on za 50e :lol:
no ale v tvojom pripade si nekupil ani listok na parkovanie a tebe by mali dať pokutu tak to je prinajmenšom zaujimavé :? ty si ho nemusel blokovať blokovali ho ty pred tebou a basta :mrgreen:

Ono to nie je platené parkovisko. Trhovisko miletička má svoje parkovisko, ale platí sa tam. Tak frajeri parkujú pri našom dome takto všelijako.
Ak príde na lámanie chleba, presne tento argument plánujem obhájiť. Blokovali ho tí pred ním :D
Aj tá oktávia. Pod ňou bola dokonca čiara.
Prílohy
mil3.jpg

Pežot

Streda, 20. Marca 2013, 16:43

Poriadne si si to mal nafotiť :) celú situáciu. Ak to máš, tak si v kľude ... akože je to fakt slovo proti slovu a hlavne keď je to miesto dostupné z druhej strany, tak si ich mal poslať do faka, že Ty si tam parkoval od rána a on sa tam dostal z druhej strany ... vybavené

storal
Autor témy

Streda, 20. Marca 2013, 16:52

Pežot napísal:
Poriadne si si to mal nafotiť :) celú situáciu. Ak to máš, tak si v kľude ... akože je to fakt slovo proti slovu a hlavne keď je to miesto dostupné z druhej strany, tak si ich mal poslať do faka, že Ty si tam parkoval od rána a on sa tam dostal z druhej strany ... vybavené

Ten kaktus s tým pasatom sa asi ponahlal, preto som hned jak mi volali preparkoval auto. Nestihol som auta vyfotit. Este som netusil, co za strazcov zakona poslali...
Ale myslim si, že ak ma aj predvolaju, tak tam budu mat tie iste fotky aj s autami co fotili mestskí...

Pežot

Streda, 20. Marca 2013, 17:11

Určite áno :) ale ja si myslím, že to hodia do koša ...

Mňa len raz predvolali a to som im to vysvetlil ... totiž tu v baráku býva jeden meskáč a mi vysvetloval, že mám parkovať pred lídlom, tak mu vravím, že teda jeho auto chcem vidieť pred lídlom ale nie pred barákom. Stíchol a odvtedy som tam nebol už ani raz :mrgreen:

Len proste sa nesmieš nechať ububukať :wink:

storal
Autor témy

Streda, 20. Marca 2013, 17:23

Mám pocit, že ma skúšali bububu. Možno keby chceli 20e by som im dal, ale 60e v blokových pokutách za toto ani za svet....

Každopádne díky za rady a postrehy, hneď mi je lepšie :thumbup:

Pežot napísal:
Určite áno :) ale ja si myslím, že to hodia do koša ...

Mňa len raz predvolali a to som im to vysvetlil ... totiž tu v baráku býva jeden meskáč a mi vysvetloval, že mám parkovať pred lídlom, tak mu vravím, že teda jeho auto chcem vidieť pred lídlom ale nie pred barákom. Stíchol a odvtedy som tam nebol už ani raz :mrgreen:

Len proste sa nesmieš nechať ububukať :wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 226 neregistrovaných