... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kelso
Autor témy
Auto: BMW E46
Kraj: Bratislavský

Olej kupeny na Ukraine

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 19:45

Opat jedna z Olejovych tem :))

ale toto mi jednoducho neda. Kamos kupuje olej do svojho BMW z Ukrainy, konkretne Castol Edge 5W40 za polovicnu cenu oproti cenne ktora je na slovensku (podla mojho prieskumu to je od u nas od 90EUR po 110 EUR). Flasu od oleja kupeneho na Ukraine som videl na vlastne oci, je to original. Mala vsetko ako ta "slovenska", len cenovku nie :)...samozrejme aj popis produktu bol v EN, RUS, UKR ...

Zaujimalo by ma, ci to sa tam nemoze byt nejaka napodobenina. Maju tam predsa tiez zakony na ochranu obchodneho mena, ze.
Je tu niekto, kto tam tiez nakupuje?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Re: Olej kupeny na Ukraine

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 20:20

v UA tiež jazdia na nových autách, na BMW, MB, AUDI, atď. a keď na tom jazdia BMW v UA tak by slovenské BMW s tým tiež nemalo mať problém, jednoducho pre rovnaký produkt je tam cena trochu iná, je to tak isto ako s benzínom že hovoria že je z UA zlý ale veď tam ten "zlý" benzín tankujú do nových áut, len ti čo s tým u nás kšeftujú tak berú v UA ten najlacnejší aby mali čo najväčší zisk ale majú tam aj kvalitný benzín tak isto aj oleje a iné veci takže by som sa toho vôbec nebál
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

valer750
Kraj: Prešovský

Pondelok, 10. Augusta 2009, 07:18

ViktorDDD napísal:
v UA tiež jazdia na nových autách, na BMW, MB, AUDI, atď. a keď na tom jazdia BMW v UA tak by slovenské BMW s tým tiež nemalo mať problém, jednoducho pre rovnaký produkt je tam cena trochu iná, je to tak isto ako s benzínom že hovoria že je z UA zlý ale veď tam ten "zlý" benzín tankujú do nových áut, len ti čo s tým u nás kšeftujú tak berú v UA ten najlacnejší aby mali čo najväčší zisk ale majú tam aj kvalitný benzín tak isto aj oleje a iné veci takže by som sa toho vôbec nebál

taktiež tam maju "original" tricka lacoste, adidas a podobne.....za 5euri....
ja osobne by som do svojich aut daval olej o ktorom viem odkial pochadza...a co sa benzinu tyka, bol som tankovat aj sam aj som kupoval od inych a bolo to nap..... motor ma vacsiu spotrebu, za studena nepravidelny chod... jasne. ze tam tam jazdia BMW a ine, ale netankuju na pohranicnych bezinkach a olej nekupuju na trhu vedla melonov, ale to je len moja skusenost
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

ViktorDDD

Pondelok, 10. Augusta 2009, 11:20

práveže netreba brať hneď na prvej benzínke za prechodom a olej na trhu, dá sa kúpiť aj kvalitný benzín aj kvalitný olej v obchode a furt je to lacnejšie ako u nás, ale veď každý chce na tom čo najviac zarobiť tak berú hneď prvý lacný shit u nás to predajú a potom každý nadáva že ukrainské je nanič
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kelso
Autor témy

Pondelok, 10. Augusta 2009, 11:28

co taky Castrol Edge? myslis, ze na niektorej z prvych benzinok by to mohol byt fake?

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Pondelok, 10. Augusta 2009, 12:23

valer750 napísal:
ja osobne by som do svojich aut daval olej o ktorom viem odkial pochadza...

a vies odkial pochadza? :-k 8-[
.

joe-lv

Pondelok, 10. Augusta 2009, 17:36

kludne si ho kup,,,raz som si tam spravil vylet, a doniesol stade aj olej, bez problemov vydržal do dalšej vymeny.

Kelso
Autor témy

Pondelok, 10. Augusta 2009, 17:52

joe-lv napísal:
kludne si ho kup,,,raz som si tam spravil vylet, a doniesol stade aj olej, bez problemov vydržal do dalšej vymeny.

ozaj, ako by som zistil ze s olejom nieco nie je v poriadku, pokial by som s nim jazdil... ma e46 nejaky kontrolny system, alebo by som rovno zadrel motor :)

valer750

Pondelok, 10. Augusta 2009, 18:38

xtreme napísal:
a vies odkial pochadza? :-k 8-[

nooo, viem, vypisem objednavku do castrolu a castrol dodavka mi ho privezie....nie je na tom nic komplikovane :D ....ale nie, jasne ze aj na slovensku je kopu obchodov, kde sa tvaria ze maju origo castrol a vsetko ine, ale su to fejky...ved sa falsuje vsetko....ale fakt by som kupoval ten olej tam kde to dobre poznam...ja osobne svoje auta dost nicim, takze ten olej si radsej kupim drahy, ale mam istotu, ze je origo. no a ked sa ma este niekto opyta, ci si mozem byt taky isty, tak ano, som, objednavam tovar do nasho servisu v castrole...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

reli33
Auto: E46 325i M-packet

Pondelok, 10. Augusta 2009, 19:43

tak som rozmýšlal či sa ako predajca ND i olejov k tomu vyjadrím,aby to zase nebolo brané že si chránim niečo svoje...ja by som olej osobne bez hologramu nekupoval..hologram...ochranná etiketa s vodoznakom striebornej farby,ako na éčkach ten tenký pásik :-) neverím že ho tie ukrajinské oleje majú...to že tam nie je neznamená že to nie je castrol...castrol to môže byť ale nie z rafinérky kde sa prekupuje olej prvej triedy (nakoľko castrol svoju rafinérku nemá,ale prekupuje od valvoline a BP,pokiaľ som dobre informovaný) ale z rafinérky zo slovinska napríklad...je to buď alebo...mám rád svoje auto a radšej mu doprajem olej v ktorom mám istotu a síce zaplatím viac,ale nemusím prípadne hladať druhý motor :-)
http://www.autokapo.sk

E46 316i 2000
E46 318i facelift LPG 2001
E46 touring 325i M-packet 2003

reli33

Pondelok, 10. Augusta 2009, 19:45

a kelso tých 90 je za koľko litrov podľa tvojho prieskumu u nás? :-)

E46 316i 2000

Kelso
Autor témy

Pondelok, 10. Augusta 2009, 19:50

reli33 napísal:
a kelso tých 90 je za koľko litrov podľa tvojho prieskumu u nás? :-)

6L, sorry zabudol som napisat....

ViktorDDD

Pondelok, 10. Augusta 2009, 21:30

porovnávali sme 2fľaše oleja jeden od nás a jeden z ukrainy oba boli rovnaké, vlastne na 90% lebo na oleji z UA bolo vzadu písané aj po ukrainsky, ale aj na tom bol strieborný pásik ako na našom
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

barabas
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Augusta 2009, 08:29

ma znamku? ci ako sa vola ta leskla reflexna hologramova nalepka, podla toho zistis povod, kupujem len sk, lebo o poliakoch viem ze tam casto naleju hocico. a ak ti normalne kupeny olej pokazi daco na motore, tak sa mozes so spolocnostou sudit, ale ak oni zistia ze islo o bucoru, tak smola.
este som o tom nepocul ze to dakto riesil, len mam info od kamarata co ich predava.

reli33

Utorok, 11. Augusta 2009, 11:10

ViktorDDD napísal:
porovnávali sme 2fľaše oleja jeden od nás a jeden z ukrainy oba boli rovnaké, vlastne na 90% lebo na oleji z UA bolo vzadu písané aj po ukrainsky, ale aj na tom bol strieborný pásik ako na našom

naše nemajú pásik :-D hologram je okrúhly vo veľkosti euromince [-X

E46 316i 2000

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 214 neregistrovaných