... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
BouBou napísal:Ja jazdim furt v červenom a zišlo by sa este 1000 otačok naviac.
BMWpositiv napísal:...mozno OT, ale nie je lepsie dosetrit aspon na 323i, 328i, popripade uz M3?
...nezabudaj, ze baworaky nie su vysokootackove "motorove pily" s nizkym zdvihovym objemom ako su napr. japonske auta
...motoru tym urcite nepomozes, ze ho budes tocit do este vyssich otacok, ked tak radsej by som to riesil zdvihnutim krutiaceho momentu ako zvysovanim otacok
...btw celkom by ma zaujimala aj tvoja spotreba, ked to tocis furt do cervena, pretoze mne sa raz davno vtedy na sluzobnej Ibize 1.4i podarilo dosiahnut uctyhodnych 14,5l/100km na useku 450 km len tak pre zaujimavost
dracik.bmw napísal:To ja som robil taku spotrebu pravidelne tiez na sluzobnej Fabii 1.2HTP Graz-Topolcany... A hlavne ked som siel Piatok domov...Spotreba nehrala rolu..
BouBou napísal:akoze ja nebudem točit stale na 7500 ja vacsinou tak do 6200 , potreboval som to skor na šprint lebo by lepšie vychadzali pomery rýchlostí, a jeden kamarat mal 318is ktore krutilo cez 7500 a jazdil furt v obmedzovači a 2 roky sa vozil a motor v pohode, a myslim ze 6 valec znesie viac,
a hydrostely pojdu onedlho nove- pre istotu - prevencia voči KO v otačkach
Lebo co som aj na nete kukal tym ze sa posunie obmedzovač to docela zlepši zrychlenie, nielen na 100 ale co som kukal tak v celom rozsahu lebo by som jednotku potiahol napr do 60 a 2ku do 105 a nemusel by som sa na 3jke od 90ky tahat