... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Re: Novinky vo svete automobilizmu, testy automobilov!

Piatok, 8. Augusta 2014, 07:11

mne sa zda byt X4 brutalne draha, na to co to je. ked si das motor 3,0d a standardnu vybavu (cize aspon Mpaket, navi professional, LED svetla, koza, nejake asistenty, doplnky...) tak das za nu okolo 60 tisic, co je podla mna absolutne nehorazne.

BranoMW napísal:

tak potom si dajaky nadrozmerny....

ja, prve co skusam je priestor...a teda nastavim sedadlo vodica na seba a potom si sadnem za vodica.... v zadu potrebujem/pozadujem aspon 10 cm na kolena a aspon 5-7 na hlavu od stropu a pohodlne miesto na strany... toto vsetko X4 dava, dava navyse este o par cm viac priestoru ako F10 ... mam 178cm vysky a 90kg vahy... nechcem sa pri soferovani citit ako sofer autobusu, chcem sikovne obratne SUVko ktore ma dostatok priestoru...
BTW X6 nema ovela viac priestoru... presadni z jedneho do druheho hned za sebou (to som dnes robil). Je vsak pravda ze F15 viac priestoru dnu ma. ale ta mi pripada uz akoby som soferoval Aviu furgon... je to priestor ktory nepotrebujem, nieesom klastrofobik, ak by som bol, mal by som auto so stresnym otvorom...

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Augusta 2014, 09:19

Nechcem flameovat, ale ma cenu davat do X-modelom M-paket? Ved je to iba o plastoch zvonku a zopar drobnostiach vovnutri...
U 5er, 6er, 3er, 4er je to samozrejme ine, ale u X by som za to tie prachy nedal.

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 8. Augusta 2014, 09:22

U X-modelov by som ako zakladnu vec povazoval adaptive drive [resp jeho evkivalent podla modelu]. Aby to aj na ceste sa nejako spravalo a nie kolisalo ako jebnute.
Plus samozrejme este kopu dalsich nutnosti, ako HUD, adaptive lights, ohrev sedaciek, automat atd atd.. :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

BranoMW
Kraj: Košický

Piatok, 8. Augusta 2014, 09:54

miso_525d napísal:
mne sa zda byt X4 brutalne draha, na to co to je. ked si das motor 3,0d a standardnu vybavu (cize aspon Mpaket, navi professional, LED svetla, koza, nejake asistenty, doplnky...) tak das za nu okolo 60 tisic, co je podla mna absolutne nehorazne.

Ano, cenovo je to velmi neadekvatne a velmi vysoko na taky "stredny" model. Ale mozno lebo je to uplna novinka tak vsadzaju na prvotne nadsenie kupujucich. X4-ka co som skusal mala cenu dokonca 67tis, a za tie peniaze sa da uz kupit slusna F15ka tiez s 30d motorom, takze ano, ceny su dost nechutne vysoko...

BranoMW

Piatok, 8. Augusta 2014, 10:01

bruno75 napísal:
Nechcem flameovat, ale ma cenu davat do X-modelom M-paket? Ved je to iba o plastoch zvonku a zopar drobnostiach vovnutri...
U 5er, 6er, 3er, 4er je to samozrejme ine, ale u X by som za to tie prachy nedal.

Osobne si myslim ze to suvisi s tym carovnym slovom SAC (Sports Activity Coupé) ktore si BMW vymyslelo a kedze je tam to slovo "coupe" tak uz tam musi byt mpaket, Mkova verzia atd proste vsetko co ku coupe patri... usili si na seba bic ... a mozno (urcite ) je to zamer a ludia prave to zeru....

Ja osobne mpakety nemusim (aj na F10 ma tu ludia lamali)... chcem len zaujimave, zive/vrtke SUVko co mi padne do oka a ako Dogg88 pise co ma dost priestoru a zaroven nebudi dojem ze idem v karavane...

BranoMW

Piatok, 8. Augusta 2014, 10:02

voMacK napísal:
U X-modelov by som ako zakladnu vec povazoval adaptive drive [resp jeho evkivalent podla modelu]. Aby to aj na ceste sa nejako spravalo a nie kolisalo ako jebnute.

tu chlapik v recenzii pise ze sedi na ceste velmi dobre ale za cenu ze je mozno az prilis tvrde...
http://autobild.cas.sk/clanok/196052/te ... kane-ostre

BranoMW

Piatok, 8. Augusta 2014, 10:22

Dogg88 napísal:
sedeli sme s kamaratom z recesie dvaja v novom Samuraji na autosalone, tak to bola riadna sranda...po zatvoreni dveri som si nemohol nastavit sedacku. Takze podla mna su tieto male derivacie velkych aut na smiech...

Mas na mysli Suzuki Samurai ? No ale ved toto porovnavat s X4 sa neda, to je trochu mimo. Samuraj je mini-mikro-nano-piko pseudo terenne auto s dlzkou 3 metre 40 cm... !!! a vyderivovane je z ktoreho "velkeho" auta...z Jimmiho (ktory ma sotva 4 metre)? To je "velke" auto? Alebo je to derivat "velkej" Vitary? Ved ta ma 4 metre a v 5-dverovej verzii len 4,5 metra co je stale menej ako samotna X4.

X4 ma 4 metre 67cm co je normalne auto a ako som spominal kabina vo vnutri poskytuje pre cestujucich este o par cm na vysku aj dlzku viac ako je to u F10...

Hmmmm..... fakt free diskusne forum...

BranoMW

Piatok, 8. Augusta 2014, 10:58

Este na temu X4.
Pred 10timi rokmi sa mi velmi pacil tento specialny Dodge Avenger, napadne sa stylom podoba X4. :D
Prílohy
2003dodge_avenger_a01.jpg
2003dodge_avenger_a02.jpg

miso_525d

Piatok, 8. Augusta 2014, 13:59

prave ja mam taky nazor ze Xkove modely bez M-paketu vyzeraju horsie, ako s M-paketom

bruno75 napísal:

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 8. Augusta 2014, 14:59

suhlasím s Mišom, pre mňa(nie že by to bolo na programe dňa) je pri kúpe noveho bmw min. vonkajší M paket vec ktorá jednoducho musí byť, nech to stojí 5k, ale radšej dať za auto viac. Posledne autá ktoré boli ako tak bez paketu boli e39/e46, potom je to neospravedlnitelné, a mám dojem že to soudruzi robia naschval. F10 bez paketu si kupi iba stravenkový kraľ :roll: .
tak to vidím ja
miso_525d napísal:
prave ja mam taky nazor ze Xkove modely bez M-paketu vyzeraju horsie, ako s M-paketom

predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

bruno75

Piatok, 8. Augusta 2014, 15:36

No vidis.... good for you :D
Ja by som radsej tych 5k vrazil do funkcnej vybavy, v F10 by som za to mal Innovation Paket aj Profi navigaciou a to uz zacina byt pre mna normalne vybavene auto, ak by som pridal este dalsich 4-5t, mal by som tak vybavene auto, ze mi uz bude takmer jedno ako to vyzera zvonku... :mrgreen:
dedo1 napísal:
suhlasím s Mišom, pre mňa(nie že by to bolo na programe dňa) je pri kúpe noveho bmw min. vonkajší M paket vec ktorá jednoducho musí byť, nech to stojí 5k, ale radšej dať za auto viac. Posledne autá ktoré boli ako tak bez paketu boli e39/e46, potom je to neospravedlnitelné, a mám dojem že to soudruzi robia naschval. F10 bez paketu si kupi iba stravenkový kraľ :roll: .
tak to vidím ja

dedo1

Piatok, 8. Augusta 2014, 18:33

ja som to skor myslel tak, ze je jedno ci ked si kupujem auto za 80k ci bude faktura na 80 alebo 85k. Pri aute za 30-40 je to ine samozrejme. Ale predpokladam ze nova F10/11 sa nekupuje za posledne, a je tam stale priestor na nejake navysenie rozpoctu .

bruno75

Piatok, 8. Augusta 2014, 21:42

Ako sa kupuje nova F10, to este neviem (treba sa pytat inde :mrgreen:), ale viem ze 80t za daily plecku z roznych dovodov nedam a ze aj 5t nie je v rozpocte na auto uplne zanedbatelna polozka...
Je fajn skladat si auto na konfiguratore, ale aj tak asi kupim to, co v danu chvilu ponukne mobile.de :mrgreen:, takze volba ci M-paket alebo Innovation paket bude nakoniec asi trochu hypototeticka... :D
X4 nemusi byt uplne marna, ale za tie prachy by som urcite zebral radsej F10 (mierne dojenu a vymazlene vybavenu) moze byt aj s M-paketom...

dedo1

Piatok, 8. Augusta 2014, 22:04

preto som napisal ze ked kupujes auto za 80+k EUR. Aspon teda ja keby som daval za auto 80+ tak 5k hore dolu.... ale kedze to nie je v ziadnom pripade dohladna buducnost, tak moj nazor je pica

miso_525d

Nedeľa, 10. Augusta 2014, 20:23

stary otec, robi sa to tak, ze si nabombujes auto vybavou az po strop, potom dostanes 50% zlavu a nakoniec to vezmes na lizing s 10% akontaciou :mrgreen:

a vtedy ti je nejakych pat litrov navyse za vybavu naozaj ukradnutych...

dedo1 napísal:
preto som napisal ze ked kupujes auto za 80+k EUR. Aspon teda ja keby som daval za auto 80+ tak 5k hore dolu.... ale kedze to nie je v ziadnom pripade dohladna buducnost, tak moj nazor je pica

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných