... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Marca 2008, 01:26

barabas napísal:
a po .it si behal ako? bez navi?
ako ked nepoznam prostredie, tak nemam chut sa pytat stale dakoho pri ceste a pozerat popri tom mapu a byt brutalne nervozny a este aj nestihnut termin...imho to je super vec, aj na odhady, napr ti to ukaze vopred vzdialenost a vies cca odhadnut kedy prides...na ten odhad navi sa nespolieham...

Mio je vyrobca HW, iGo je navigacny SW. Pouzivam iGo a na moje potreby postacuje,
Casovy odhad funguje uplne presne, pri 10 hodinovej ceste to vzdy vyjde presne na 10 minut,
aspon dlhe trasy pomimo miest.
Bez navi mi to vzdy trvalo o jednu az dve hodiny dlhsie, a ked velke mesto tak aj viac..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

barabas
Kraj: Žilinský

Sobota, 22. Marca 2008, 10:51

crumar napísal:

ty brd, fakt ta nechapem:)
no mio vyraba aj sw aj hw
a igo pouziva tie iste mapy a v podstate by som povedal ze aj ten isty engine, lebo len skiny sa trocha odlisuju...by som aj povedal ze to je od jedneho vyrobcu, lenze mio je usa a igo je hungary...cize netusim, ci si sharuju engine, alebo ako...

barabas

Sobota, 22. Marca 2008, 10:52

BlackMW napísal:
Mio je vyrobca HW, iGo je navigacny SW. Pouzivam iGo a na moje potreby postacuje,
Casovy odhad funguje uplne presne, pri 10 hodinovej ceste to vzdy vyjde presne na 10 minut,
aspon dlhe trasy pomimo miest.
Bez navi mi to vzdy trvalo o jednu az dve hodiny dlhsie, a ked velke mesto tak aj viac..

pockaj mne to nevysvetluj, ja to vcelku chapem:) mio ma aj vlastny sw...

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Nedeľa, 23. Marca 2008, 01:15

barabas napísal:
a mio neni soft?:)
celkom som to nepochopil...

barabas napísal:

aha moze byt, no tak co sa tak blbo pytas ci mio neni soft
ked v tom mas prehlad vacsi jak my ? :wink:
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

barabas

Nedeľa, 23. Marca 2008, 11:55

BlackMW napísal:
aha moze byt, no tak co sa tak blbo pytas ci mio neni soft
ked v tom mas prehlad vacsi jak my ? :wink:

no ved mne sa tu stale daco crumar snazi vysvetlit, neviem, mozno sa ja mylim, ale zatial ma len priviedol do nechapania:)

crumar
Auto: 528i

Nedeľa, 23. Marca 2008, 13:07

barabas napísal:
no ved mne sa tu stale daco crumar snazi vysvetlit, neviem, mozno sa ja mylim, ale zatial ma len priviedol do nechapania:)

Mio je vyrobca GPS navigacii, takze to nie je software. Pouziva mapy spolocnosti Tele Atlas. Jedna sa o uzavrete riesenie. Pokial Ti to nevyhovuje, zvol si radsej PDA navigaciu. S tou mas viac moznosti. :wink:

m4x
Auto: E60 545i

Nedeľa, 23. Marca 2008, 14:52

barabas napísal:
a mio neni soft?:)
celkom som to nepochopil...

jezisi vazne sorry, poplietol som to v hlave :x mas pravdu, MIO je soft, ale z casti aj vyrobca hw.. i ked neviem ci nahodou vyrobca hw nie je digiwalker
uz ani neviem co som chcel povedat :lol:
!!! Obrázok ???

k_michal
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 23. Marca 2008, 15:15

ja mam v sluzobaku dost novinku od VDO/SIEMENS RNS 510. Zatial je to naj co som kedy videl. este vyriesit obraz DVD za jazdy a bude super. vrelo odporucam, akurat ze asi nepasne do BMW
Prílohy
P1010348a.JPG
P1010348a.JPG (225.14 KiB) 1073 zobrazení
Obrázok
E36-328i coupe-ex

m4x
Auto: E60 545i

Nedeľa, 23. Marca 2008, 18:00

to uz sa mi javi lepsia investicia vyrobit si nejaky car pc..
!!! Obrázok ???

barabas

Nedeľa, 23. Marca 2008, 18:01

crumar napísal:
Mio je vyrobca GPS navigacii, takze to nie je software. Pouziva mapy spolocnosti Tele Atlas. Jedna sa o uzavrete riesenie. Pokial Ti to nevyhovuje, zvol si radsej PDA navigaciu. S tou mas viac moznosti. :wink:

ehm, pockaj, no a co som napisal pred chvilou? a mio nevyraba len gps ako hw ale aj sw ma brandnuty, resp ma podobny interface ako igo a ano obidve pouzivaju teleatlas, co pouziva aj google maps a spol...

SnipE_88
Auto: BMW 328i E46 1998

Štvrtok, 24. Júla 2008, 17:19

tento tyzden som bol na sluzobke v madarsku siel som cez rakusko a dostal som do sluzobneho navigaciu mio... neviem presne co to bolo zac a kedy boli upgradeovane mapy ale bola to hroza!!!!!

skoro vobec to nepoznalo cesty na dialnici mi to vkuse vravelo okamzite sa otocte do protismeru alebo odbocte vlavo vkuse do daco prepocitavalo na dialnici si to zmyslelo ze tato cesta neexistuje pritom som siel stale podla neho.. nakoniec som to vypol zahodil na sedacku a siel podla znaciek no naozaj to bola hroza...

aj ked opakujem NEVIEM KEDY A CI VOBEC TO MALO UPGRADEOVANE MAPY

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 24. Júla 2008, 17:59

Moja skusenost:

Mio C710 - v tedy najvyssia rada. V nemecku navygoval zmatocne, na 2 hodiny nevyhladal ziadne satelity. 2h uplne strateny.

Garmin 250 - mam osobne a spokojnost nadovsetko. Mnichov, Berlin, Cechy bez problemov aj dedinky a sakra podrobne. Slovensko- no coment. Byvam na malej dedinke a su tam zakreslene este aj cesty, ktore su uz zarastene. Nechapal som podrobnost slovenska a to som mal pri sebe aj MIO C510.

Kamarat. Zahranicie jedine TmoTom a na Slovensku ma trochu slabsie pokrytie.

Trosku moj nazor : Najpodrobnejsie mapy ma Garmin a mozete sa hadat ako chcete. Kym som si kupil navigaciu, sledoval som to pol roka a vsade vytaz testov. Maju mapy Navteg. Zatial najpodrobnejsie. Neporovnavajte v rovnakej cene Garmin a MIO. Mio za 12000 je ten naj model a Garmin tam zacina. Ak nechcete fotak, prehravac filmov (zbytocne zaplatite u MIA). Kdesto u Garminu nedavaju zbytocne funkcie videa a podobne, ale mapy maju viac prejazdovych bodov, mosty atd. Ak vam staci iba podrobna mapa (moj pripad) tak staci Garmin za par tisic. A ak chcete podrobne vsetko, tak Garmin a rady 660 a viac. Viem o com hovorim. Malo su tu preferovane Clariony a pritom hlavny dovozca navygacnych pre lode. Lider v amerike co sa tyke lodi a letectva. Robia tiez autonavygacie.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

pepo286

Štvrtok, 24. Júla 2008, 18:48

SnipE_88 napísal:
tento tyzden som bol na sluzobke v madarsku siel som cez rakusko a dostal som do sluzobneho navigaciu mio... neviem presne co to bolo zac a kedy boli upgradeovane mapy ale bola to hroza!!!!!

skoro vobec to nepoznalo cesty na dialnici mi to vkuse vravelo okamzite sa otocte do protismeru alebo odbocte vlavo vkuse do daco prepocitavalo na dialnici si to zmyslelo ze tato cesta neexistuje pritom som siel stale podla neho.. nakoniec som to vypol zahodil na sedacku a siel podla znaciek no naozaj to bola hroza...

aj ked opakujem NEVIEM KEDY A CI VOBEC TO MALO UPGRADEOVANE MAPY

nebolo nahodou zle pocasie ? .. niektore 'slabise' modely ak nemaju externu antenu (niektore staci ze nie su priamo na okne) ... tak zle chytaju GPS signal a 'myslia si' napr ze si napr. o 50m inde nez si realne a potom sa spravaju blbo ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive

Štvrtok, 24. Júla 2008, 20:37

barabas napísal:

mio len "upravil" igo, resp. len pouziva svoj skin tak ta aplikacia vizera inac, inac tiez som jednoznacne za iGO zatial najlepsie skusenosti s nim :twisted:
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Mirec-e39
Auto: BMW 520i - e39
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 25. Júla 2008, 07:56

Ja tiez pouzivam navigaciu od Mia, konkretne Mio P560 - je to PDA s GPS, soft Igo 8 a zatial maximalna spokojnost. A kedze mam v aute este stare radio na kazety, tak som kupil len kazetovy adapter, ktory napojim na PDA a vyuzivam ho aj ako MP3 prehravac :wink:
By Mirec Wehicle
BMW 520i e39 ´96

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 217 neregistrovaných