... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Kraj: Trnavský

Re: Gola "na celý život"

Pondelok, 16. Decembra 2013, 22:58

ice.blade napísal:
co tak mannesmann 98430 - 215 dielna za cca 110€?

mám túto a zatial nesklamala..na to občasné fušovanie mi stačí. zatial mi ani nič nechýbalo.. čo mi pri starej menšej gole vadilo..vždy čo som potreboval som v sade nemal :D

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 16. Decembra 2013, 23:00

Ja mám Golu Tona s ktorou si môj dedo opravoval Trambus na ČSAD a drží dodnes, ale bol som nútený si kúpiť aj menšiu sadu, lebo som potreboval menšiu račňu, kupoval som Mannesmann, no nič moc, pretože ako aj dedo tak i ja sa riadim heslom, ,,Keď to nejde odtiahnuť silou, treba to skúsiť ešte väčšou silou" tak malá račna už to má za sebou, veľká zmenila zvuk a redukcie už sú odtrhnuté, popravde, netreba šetriť, lebo nikto s tým nebude rozoberať kuchynský stolík, ale povoľovať zahrdzavené skrutky na nedostupných miestach a tak trubkový nástavec a väčšia sila na odtiahnutie je samozrejmosťou, poprípade nejaký ten úder kladivom či po orechu, alebo samotnej račni.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 16. Decembra 2013, 23:10

ja mam teraz nejaku noname chrom-vanadium taku vacsiu a zatial mi uplne stacila na vsetko... uz je polohrdzava, nieco sa postracalo, nieco sa postrhalo ale frcim na nej dodnes a mam ju rad lenze ju treba nahradit a mannesmann chrom-vanadium by bola v poho nahrada nie?

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 17. Decembra 2013, 06:57

na povolenie zažratých skrutiek je trhák, kým sa budú tie račne používať tak ako majú tak vydržia veľmi dlho
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pelo
Auto: e39 520i saloon

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:15

ViktorDDD napísal:
na povolenie zažratých skrutiek je trhák, kým sa budú tie račne používať tak ako majú tak vydržia veľmi dlho

To tu budes niektorym nymandom zbytocne vysvetlovat. Klasicky dementny styl jebat po racni kladivom, pripadne ju este nadstavit metrovou trubkou, ked to nejde. A momentovy kluc je najlepsi, lebo ma dlhu rucku a da sa po nom dobre skakat...

Na povolovanie je trhak a ked treba vacsi moment, tak sa trubkou nadstavuje vratidlo. Racna sa pouziva az ked je skrutka povolena na zrychlenie prace. Ked sa naradie pouziva tak ako ma, tak aj lacna racna z Tesca vydrzi dlho.

Ja kupujem vela veci osobitne, pretoze v tych sadach je nieco dobre a nieco sunt. Takto si viem postrazit potrebnu kvalitu k danemu ucelu. Minule som si kupil preciznu 72 zubovu racnu jonnesway v akcii na stiesnene priestory, na ostatne veci mam 36 zubovu na vyssiu zataz.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:19

minule sa ma pýtal kamoš či mu nepožičiam momenťák lebo si nevedia dať s jednou skrutkou rady a ten momenťák je fajný dlhý (rozsah cez 200Nm takže má cez 50cm) tak že keď po tom jebnú tak sa určite povolí, nemusím ďalej písať asi si vieš predstaviť kam som ho poslal :D

ja všetko čo sa dá povoľujem trhákom, popr. klasické očkové kľúče, račnu len na skrutky ktoré viem že určite povolím bez väčšej námahy a ako si písal na urýchlenie práce keď je už všetko povolené
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pelo

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:25

Hej, pravdu mas. Na jebanie kladivom su rovne ockove kluce este lepsie nez vratidlo, kedze sila uderu posobi priamo v ose a nie mimo ako cez orech. Len musi byt dost presny a tvrdy, nech sa nezozuje...

e39 525i sedan '03 -ex

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:27

na povolovanie je dobry nasobic momentu ... da az 3800nm takze s nim ukrutite aj kasnu :D joke :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

pelo

Utorok, 17. Decembra 2013, 08:39

johnyfly1 napísal:
na povolovanie je dobry nasobic momentu ... da az 3800nm takze s nim ukrutite aj kasnu :D joke :)

Nasobic je len malo pouzitelny, kedze musis niekde opriet to rameno aby fungoval...

e39 525i sedan '03 -ex

matyson
Auto: e84 X1

Utorok, 17. Decembra 2013, 09:42

Mám také niečo ako Lidl, ingus časom KO torx KO orech OK hrdza na všetkom okrem orechov.
Keď idem rozoberať mám veľkú cestovnú tašku plnú náradia, má cca 40kg Plus beriem veľkú a malú golu.
Čiže 55kg cca ako kokot.
Musím kúpiť tiež niečo kde mi nebude nič chýbať a bude to obsahovať vstko a nebude to mať 50kg

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Decembra 2013, 10:37

http://www.bmwklub.sk/bmw-nakupna-poradna/r-sada-naradia-t70772.html
http://www.bmwklub.sk/bmw-pokec/sada-nastrcnych-a-zastrcnych-klucov-t60997.html
tu su nejake starsie diskusie kde je aj moja skusenost s gola sadov atx
na povolovanie srobov na kolese odporucam toto http://www.rr-naradi.cz/racnovy-klic-s-vymenitelnymi-orechy vydrzi to dost aj ked sa na to postavim ,a nestalo sa mi stym zeby som s tym neodkrutil maticu,jedine ked sa neda povolit srob na naboji kolesa tak ide na rad colovy trhac a rura :)mam viacej veci od atx a som spokojny za tu cenu dobra kvalita

F!z:k
Auto: E36, E32

Streda, 18. Decembra 2013, 09:34

Proxxon vydrzi skoro vsetko a hlavne ked sa daco odjebe alebo strati, tak to ani nehladam a za euro dve kupim novy orech presne taky isty a ked to najdem, mam dva :D Mam dve sady, daku 65 dielnu kde som zatial len ulomil male vratidielko ale keby tam nedavam tyc z jasterice tak sa samozrejme neulomi. Velke vratidlo tam som si pre istotu kupil nahradnu tu redukciu ale zatial vydrzal vsetko az nechapem ako moze vydrzat tych par mm materialu metrovu paku ked som povoloval naboj na e32 tanku :shock: Dalej mam sadu predlzenych a kratkych imbusov a torxov a to tak isto zozuvem na poloosi 10.9 pevnost srob jak keby bol z masla a 8 imbus si to ani nevsimne.
Suma sumárum proxxon cena/kvalita urcite super a hlavne mi pri tych lidl sadach je nesympaticke zmrznutymi rukami vyberat nacvaknute bity a orechy to strasne boli :D
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 18. Decembra 2013, 19:42

Ja som rozmyslal ze by mi jezisko doprial taketo niecom myslim cena/vykon neni zla.... http://www.mojadielna.sk/geko/eshop/10- ... ROFI-180ks
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

MCbucik

Streda, 18. Decembra 2013, 20:18

http://www.triumfnaradie.sk/gola-sada-a ... kl-8-19mm/

ja mam doma tuto a zatial drzi vsetko z nej aj funguje ako ma..a uz co to rozobrala na roznych autach..aj ked cena je trosku inde..myslim ze maco pridal nieco podobne, za hodne nizsiu cenu..

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných