... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ľuboš PP
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Prešovský

Kúpa BMW...Prosim o radu

Sobota, 23. Augusta 2008, 00:55

Ahojte...tak po 2 tigrach som sa rozhodol kupit BMW 320d rok.vyroby 2002.Je po facelifte.Mozem Vas poprosit o rady,na co si dat pozor a tak? Idem si pre to v pondelok do nemecka a poriadne som v takom aute este nesedel.Viem, ze je to tu uz urcite rozobrane, ale stale netusim,ci je to model e46,ci e36 a tak a uz nemam moc casu na to,aby som to tu hladal,tak prepacte :roll: Vopred dakujem [-o<

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Augusta 2008, 08:42

e36 sa ropak 2l nerobil, je to e46. prever si vsetko, bud ako male decko, oskusaj vsetko so vsetkym, sadni si na kazde miesto a skusaj vsetko na co dosiahnes. vsetky tlacidla, vsetky posuvne blbosti. k motoru, je to turbokachla, cize moze byt v riti jak turbo tak naftove cerpadlo (bezne problemy dizlakov) skor nech ti uz o tom povedia ty co ju maju. btw je to 5 kvalt 100kw alebo 6 kvalt 110?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 09:43

je to presne toto http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... er=3...ale asi to ma len 5 rychlosti :-(

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 09:48

a este nieco..da sa nejak zisit, ci je to turbo, alebo naftove cerpadlo v prdeli? Volal som uz na slovensku o nejake BMW a som sa pytal na stav.Jeden mi vravel,jasne,je v poriadku, ale oproti peugeotu viac dymi...No neviem,podla mna dost blbost.Alebo naozaj tie bmw viac dymia?

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 09:57

bedo

Sobota, 23. Augusta 2008, 12:17

Cau,
no ja ti tu o tomto konkretnom aute pisat nejdem (lebo o nom ani nic neviem), ale chcem ti aspon povedat moje skusenosti s kupou auta v nemecku...
Tak zaprve dufam,ze toto nie je jedine auto, ktore si si vyhliadol a ides si pon...Ono na obrazkoch totiz vsetky vyzeraju nadherne, no realita moze byt uz ina, teda zalezi, ci ti vadi brutalne doskriabany lak, olupana farba, fusersky opravena karoseria a ine, uz na prvy pohlad badatelne veci, popripade nefunkcne niektore elektronicke veci v aute. Lebo ono predajca ti hned povie (a este ak je to turek,alebo iny nie nemec...), ze ved co by si chcel, nekupujes nove auto...
Takze moja rada, priprav si zoznam aut v okoli, vyzbroj sa trpezlivostou, idealne nechod sam, lebo emocie robia vela, treba sa drzat pri zemi. Otestuj si fakt vsetko, co sa da..ak si nie si isty, chod s tym do bmw origo servisu na test - stoji to 100eur, cca hodinu to trva.
Jo, neviem ako velmi si informaciami vyzbrojeny, no ked nevies ci je to 36/46, tak neviem ci dostatocne...Ja som sa na kupu pripravoval asi 4 mesiace a aj tak viem o bmw uplne nic. Auto som dufam kupil dobre, ale tiez som si napr. nevsimol, ze tecie riadenie...a to som mal zoznam veci pripraveny asi na 3 A4, co treba pozriet;)
Ono sa hovori, ze prve auto ktore pozries, nikdy nekupis....ja som kupil az 5te...takze tolko....no nic, ak by si chcel nejake info, mozem poslat dake vseobecne materialy, co som si zozbieral...a vela stastia pri vybere;) (minimalne nech ma afto 4 kluce ;) )

jo...a este mala poznamka....co sa moze pokazit, sa aj pokazi...vravi sa, ze tak 1/3 ceny treba mat vyclenenu na opravy...nemusi to platit, ale isto by som nekupoval nadoraz s financiami...
e39 530d 01/2002
Obrázok

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 13:20

No, nieco malicko o tom aute viem.Kamarat ma take,ale ma rok 2001,pred faceliftom.Jasne, ze nejdem sam,ideme 4.A mam vybrate 3 auta a este nejake zalohy,kde som este nevolal. Budem rad,ked mi posles ten zoznam, nieco mrknem.Posli mi to prosim na mail Listo@azet.sk
A ked to auto bude mat take veci,ze fuseracky opravena karoseria,doskriabane,olupany lak, tak sa na neho vykaslem. S tou 1/3 na opravy mas mozno pravdu.Ale dufam,ze to nebudem potrebovat.Jasne, ze kupovat auto na doraz je blbost.Ale ked si zoberiem,ze som kupoval 2 tigri,tak ked som dal dokopy na opravy a to pocitam vymenenie rozvodov, oleja,filtra,tak maximalne 20 000 za obe.

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 13:22

a to afto ma mat fakt minimalne 4 kluce? Ja som kupil 2 tigri a ku kazdej bol len 1 kluc :-(

bedo

Sobota, 23. Augusta 2008, 13:34

Ľuboš PP napísal:
a to afto ma mat fakt minimalne 4 kluce? Ja som kupil 2 tigri a ku kazdej bol len 1 kluc :-(

no...5ka ma 4...neviem ako 3jka...vecer ti poslem veci, co mam...no, ja ked ratam co som este musel zainvestovat(zhruba, jo, nie len opravy...ale hned na uvod investicie):
KO-3000
STK/EK-2000
recyklacny-2000
prihlasenie-2000+2000
zakonna poistka+havarijna-30000
olej+filtre-3000
olej prevodovka-3000
riadenie-10000
zeder-lock-8000
suma somarom:63.000:)) krasnych slovenskych koruniek:) Takze asi takto som to myslel...
teraz na rad pride druha sada elektronov+zimne gumy...a ono sa to pomalicky zbiera...uff,...ani som to nemal pisat, vyzera to hrozivo;) lepsie je to platit postupne ako takto naraz si to napisat;((
e39 530d 01/2002

Obrázok

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 13:43

no ano,s tym prihlasenim pocitam.Dovoz s prihlasnim takych 20 000.A olej,filtre asi tiez.Tie rozvody budu musiet asi trosku pockat.Inak,ako je to v Nemecku v bazaroch?Dala by sa vybavit aj nejaka zlava? Ked sme im volali, tak povedlai,ze prepravne znacky vybavia oni a bude to v cene...ale ci budu ochotni spustit aj z ceny auta???? :roll: :?:

bedo

Sobota, 23. Augusta 2008, 17:05

caf, no ja som dostal zlavu asi 500eur, nepamatam presne. Ale to asi zalezi od predajcu. Ja som kupoval od nemca. No ci ti da kazdy zlavu, tazko povedat. Asi ale nie len tak pre modre oci...to skor, ked najdes nieco pokazene, co nebolo v inzerate, potom sa mozes pokusit daco vyhandrkovat...napr. druhe auto,co som pozeral, tipek nechcel spustit ani euro:) a ani sme sa nakoniec nedohodli...no ved si kukni moj pribeh, tam som to cele napisal...idem ti poslat tie materialy...
e39 530d 01/2002

Obrázok

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 17:18

diky moc za pomoc a rady!!!
Zajtra okolo 4 vyrazime,aby sme tam v pohode o 10 rano v pondelok boli.Urcite napisem, ako som dopadol a co som kupil... :wink:

bedo

Sobota, 23. Augusta 2008, 17:23

nuz...drzim palce....zial materialy co som si pripravoval uz nemam;( pravdepodobne som to po kupe vymazal...takze skoda...
e39 530d 01/2002

Obrázok

Ľuboš PP
Autor témy

Sobota, 23. Augusta 2008, 17:30

hm...ti poviem,ze skoda..som sa tesil,.ze mam aspon nieco...Ostatni sa neozvali, nejak to tu na fore nezije :cry:

bedo

Sobota, 23. Augusta 2008, 17:33

mno pozri si technicke okienko-rady pred kupami...ja som vychadzal hlavne z toho, + napr. na stranke tipcars.cz su recenzie ojetin...som precital vsetky clanky o 5kovej rade, kde pisali, co sa najviac kazi...a podla toho som vyberal...tak este raz vela stastia
e39 530d 01/2002

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 258 neregistrovaných