... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: Kazisvet - kapitola druhá

Sobota, 20. Februára 2010, 16:39

1.3 ma retaz preto, lebo je to stary OHV motor prevrtany a trocha zmodernizovany zo Skody 1000MB.
Inac extrem, mal si strasnu smolu na konkretny kus, ze si na tom aute skoro vobec nejazdil a viac stalo nez jazdilo. Daju sa najst aj BMW co ta prekvapia vydrzov, ale predsa len je vacsia sanca u benzinu ako u starej nafty, hlavne ked to dostanu vacsinou do ruky hocijaky clovek a nie taky, ktory vie ako sa ma o stareho naftaka spravat.
Nur Original ist Legal.

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Sobota, 20. Februára 2010, 16:50

Milosss napísal:
1.3 ma retaz preto, lebo je to stary OHV motor prevrtany a trocha zmodernizovany zo Skody 1000MB.
Inac extrem, mal si strasnu smolu na konkretny kus, ze si na tom aute skoro vobec nejazdil a viac stalo nez jazdilo. Daju sa najst aj BMW co ta prekvapia vydrzov, ale predsa len je vacsia sanca u benzinu ako u starej nafty, hlavne ked to dostanu vacsinou do ruky hocijaky clovek a nie taky, ktory vie ako sa ma o stareho naftaka spravat.

je to mozne, ale teraz si to riskovat nedovolim.. na tomto aute som prerobil tak cca 1500e od kupi po predaj a co som tam vrazil tak asi tak 1500e dalsich minimalne, cize som 3000e v minuse, a az teraz zacinam pracovat.. je to velke mnozstvo penazi pre mna stratovych.. pri felde s tym mozem ratat, ale aspon uz viem do coho idem, mam zistene ceny dielov, a myslim ze ma tam tolko veci neprekvapi ako u bmw..
vis, ked robis na stavbach, mam pristup k nafte, tak ta napadne zohnat naftaka za dobru cenu, len ja som to trosku nedomyslel.. :roll: naftu som nakoniec predaval, pretoze ju nebolo kam liat.. ](*,)
.

Milosss

Sobota, 20. Februára 2010, 17:12

Mas naftu a rozmyslas nad filckou, co tak 1.9D? Nad tym neuvazujes? Zevraj nesmrtelne motory a s pristupom k nafte, jasna volba.
Nur Original ist Legal.

xtreme

Sobota, 20. Februára 2010, 17:29

Milosss napísal:
Mas naftu a rozmyslas nad filckou, co tak 1.9D? Nad tym neuvazujes? Zevraj nesmrtelne motory a s pristupom k nafte, jasna volba.

pristup k nafte som mal prve dva roky co som mal bavoraka a stal mi pred barakom.. teraz uz nie.. radsej budem viacej vrazat do benzinu ako riesit dokola cerpadlo, turbo, trysky a milion dalsich veci co sa mozu dodrbat na diesli.. jednoznacne benzin..
par ludi mi vravelo ze aj m21d24 su nesmrtelne motory, ale mne to prijde ze boli na smrtelnej posteli uz ako vysli z vyrobnej linky.. :roll:
.

Milosss

Sobota, 20. Februára 2010, 18:00

Su nemsrtelne ak sa k nemu spravas od zaciatku tak ako sa ma, kazde jedno zle startovanie, tocenie proste hocico ten motor neznesie, je velmi nachylny, benzinak neni tolko nachylny, preto sa kazdemu zda ze viac vydrzi. Ale ide len o to ze benzinak viac znesie ako starsia nafta, o nicom inom to neni. A co sa tyka felcky, turbo nemas, cerpadlo neviem ako je na tom modely a vstreky nejak namahen nie su, aj benzinak ma vstreky ked si zoberes. :D
Ale je pravda to co si hovoril ze chces benzina, tak isto som postupoval aj ja, sice ma kazdy odradzal ze to bude zrat aj travu okolo cesty, ber naftu. Urobil som po svojom, zatial sa mi zda ze nelutujem :D a hlavne robim si co chcem ja, pocuvat druhych je velakrat len zbytocne sa zhadzovanie, zere 12l? ANo zere aj 13, sere sa na 20 rocnom aute vsteko? Ano sere, uz som vymenil polku auta a furt nejazdim. Drahe su na to diely? Ano sak kupim raz za mesiac jeden diel, povozim sa 100km a uz zase stojim no hrozne. Nic ine sa neda takym ludom rozpravat, naco sa s nimi hadat, aj tak ich nepresvedcis a zbytocne sa nastves a o to ja nestojim.
Nur Original ist Legal.

cobra11

Sobota, 20. Februára 2010, 18:01

felda 1.9D je ozaj nesmrtelny motor, nema turbo a bezne snimi tahaju okolo 500 000km.
lenze ma jednu nevyhodu, je to sice 50KW, ale jednoducho netaha...stovka davno cez 20s, predbiehat sa stym neda...
1.3 50KW sa stym neda porovnat. ale zas nech to tocis ako chces 6l na 100km je maximum, kamarat ma 1.9D a dlhodobu spotrebu mal 4.5l

1.6MPi su dobre motory, hlavne vydrz maju OK a felda je ôahka tak to nebude az taky lenivec.
1.3MPi jedine 50KW, 40KW je extremne slaba, a tiez pri 1.3 kupuj MPi a nie BMM!!!

neviem aky je tvoj rozpocet, ale kukni si octavky v nemecku, odporucal by som ti 1.6MPi 74KW, je to dost zive a hodne vydrzi a co som pozeral tak kombika octu 1.6 74KW v slusnej vybave vpohode najdes za 2000€

xtreme

Sobota, 20. Februára 2010, 18:21

to je momentalne vela pre mna.. 8-[
potrebujem prachy momentalne na prednejsie veci ako je auto, preto som sa rozhodol pre feldu, aj ked sa mi to nepaci, ale vyuzijem to.. ked si k tym 2tisicom pripocitas prihlasenie, dopravu tak uz si minimalne 2700e, a to je fest vela pre mna.. zostavam pri felde..
ta 1,9D no neviem.. poznam len dvoch co ju maju a jednemu odislo cerpadlo po 90tis km, a dalsiemu pri 110tis km.. tak moj nazor ostava.. benzin..
.

xtreme

Sobota, 20. Februára 2010, 18:25

Milosss napísal:
Su nemsrtelne ak sa k nemu spravas od zaciatku tak ako sa ma, kazde jedno zle startovanie, tocenie proste hocico ten motor neznesie, je velmi nachylny, benzinak neni tolko nachylny, preto sa kazdemu zda ze viac vydrzi. Ale ide len o to ze benzinak viac znesie ako starsia nafta, o nicom inom to neni. A co sa tyka felcky, turbo nemas, cerpadlo neviem ako je na tom modely a vstreky nejak namahen nie su, aj benzinak ma vstreky ked si zoberes. :D
Ale je pravda to co si hovoril ze chces benzina, tak isto som postupoval aj ja, sice ma kazdy odradzal ze to bude zrat aj travu okolo cesty, ber naftu. Urobil som po svojom, zatial sa mi zda ze nelutujem :D a hlavne robim si co chcem ja, pocuvat druhych je velakrat len zbytocne sa zhadzovanie, zere 12l? ANo zere aj 13, sere sa na 20 rocnom aute vsteko? Ano sere, uz som vymenil polku auta a furt nejazdim. Drahe su na to diely? Ano sak kupim raz za mesiac jeden diel, povozim sa 100km a uz zase stojim no hrozne. Nic ine sa neda takym ludom rozpravat, naco sa s nimi hadat, aj tak ich nepresvedcis a zbytocne sa nastves a o to ja nestojim.

100% suhlas.. dal som si poradit pri tom baworaku, teraz sa radsej ojebem sam, ako sa nechat odrbat.. viem co chcem a za tym si idem.. ak kupim bucoru, tak si za to budem moct len a len sam, a nadavat na seba. teraz aspon viem na com som, a ze za tisicku to nebude ziadna lestenka, a minimalne raz tolko tam do pol roka vrazim, ale to auto pojde.. a dam tam nove diely.. cize tak..
.

Milosss

Sobota, 20. Februára 2010, 18:31

DObre si napisal ze dalsiu tsiicku tam das do nej, lebo som ti prave chcel pisat, sice benzin je spolahlivejsi ale myslet si ze don nalejes benzin a jazdis je utopia. Kazde auto potrebuje opravy a pokial kupujes auto ktore je za malo penazi, jedno ci benzin ci anfta vzdy bude potrebovat daco, ta cena sa musi na dacom prejavit. Len je ta vec ze ked ti odide daco zlozitejsie je to vacsinou u starej nafty, kvoli zaobchadzaniu a s autom nebudes jazdit. Ja som mal odkurenu vahu, lambdu, vodna pumpa mi tiekla, ale auto jazdilo a kebych dolieval pravidelne vodu, verim ze aj na tej starej pumpe sa dalo prejst kopa km, aj ked pak to zacalo tiect uz hodne tak som kupil novu. Ale vaha, lambda dojebana, auto startovalo, islo, sice s vysou spotrebou ale islo a nikde ma zatial nenchalo.
Nur Original ist Legal.

ErziE30
Auto: E30 340i 6q

Nedeľa, 21. Februára 2010, 16:17

taky dotaz hlava sa dotiahla na 100NM ma sa na *60 alebo ako to tam je vzdy sa dotahovala na kazdom aute rovnako a dotahovala sa 3x tak netrieskaj kokotiny ze bola hlava povolena lebo na mojom som ju daval dole kazdu chvilku skoro vzdy po pretekoch a nikdy nebola zle dotiahnuta tak tu radsej nepiste chalani kokotiny o zle dotiahnutej hlave by sa ti miseal olej s vodou a auto by neslo vasade by bola voda a olej takrozmyslaj ked nieco napiese
BMW E30 4,0 V8 6q
BMW E32 3,0iA
BMW E34 2,5i ex
BMW E30 3,5i drift EX
BMW E30 3,5i TDC KWBT EX
BMW E30 3,5i EX
BMW E30 2,5i EX
BMW E30 1,8 is EX

Tuner S
Autor témy
Auto: BMW e28

Nedeľa, 21. Februára 2010, 19:58

ErziE30 ja netrepem kktiny ja iba pisem ako prebiehla demontaž hlavy a urcite nedavam za vinu tebe ze hlava sa odtahovala lahko a takisto nikomu nedavam za vinu ze ten motor klakol - ja som kupoval auto s tym ze budem muset do neho nasypat nejake tie peniazky . . .

Tuner S
Autor témy

Nedeľa, 21. Februára 2010, 20:08

Dnes som sa nudil a rozobral som turbo (vlasne ten kus kovu ktory sa uz nedal nzvat turbom).
Lopatky boly KO, ulozenie turbiny bolo totalne KO - jednoduch to bol šrot.
Prílohy
Snímka0087.jpg
Snímka0087.jpg (76.18 KiB) 1778 zobrazení
Snímka0086.jpg
lopatky
Snímka0086.jpg (78.91 KiB) 1778 zobrazení
Snímka0085.jpg
Snímka0085.jpg (98.9 KiB) 1778 zobrazení

ErziE30
Auto: E30 340i 6q

Nedeľa, 21. Februára 2010, 23:11

nj ak mas zaujem o dobry motor viem zohnat za 100e su dva dobre v slusnom stave
BMW E30 4,0 V8 6q
BMW E32 3,0iA
BMW E34 2,5i ex
BMW E30 3,5i drift EX
BMW E30 3,5i TDC KWBT EX
BMW E30 3,5i EX
BMW E30 2,5i EX
BMW E30 1,8 is EX

cretino
Auto: ..kombik :)
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Februára 2010, 07:58

Tuner S, taka mala otazocka na teba - tu fotku co mas v profile, to si tak nalozil tej 2,4TD?
..ja len tak informacne.. :oops:
F11 525d
E70 35d

Tuner S
Autor témy

Pondelok, 22. Februára 2010, 13:09

cretino napísal:
Tuner S, taka mala otazocka na teba - tu fotku co mas v profile, to si tak nalozil tej 2,4TD?
..ja len tak informacne.. :oops:

Ta 2,4 TD dala max. 160 potom som musel spomalit lebo to plavalo.
Foto v profile je z netu nie s mojho kazisveta.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných