... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Re: Idiot v X6

Utorok, 6. Decembra 2011, 21:53

podla prispevku, ktory pridal tomas20 v teme "bol to niekto z klubu " ... chlapec sa priznal ze isiel rychlejsie a popisal aj celu situaciu, ospravedlnil sa...
Podla mna ho to vobec neospravedlnuje. Chcel by som vediet vyjadrenie toho pana, ktoreho predbehoval...
Ktovie ci sa dozvieme niekedy ako dopadlo vysetrovanie....
Naposledy upravil/-a kamil9 v Utorok, 6. Decembra 2011, 21:59, upravené celkom 1 krát.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 6. Decembra 2011, 21:57

Nebudem toho chalana obhajovať ani ospravedlňovať, zjavne to s rýchlosťou prehnal a aj to sám priznal. Je predčasné vynášať závery, ešte bude určite spracovaný znalecký posudok a podľa neho sa uvidí, ale podľa všetkého bude mať chlapec minimálne vodičák dosť dlho v "čistiarni".... :evil:
Mňa na tom záráža iná vec, ak ten týpek hovorí aspoň z polovice pravdu, myslím, že tam je aj spoluzavinenie toho šikulu, ktorý sa mu evidentne začal počas predbiehania tlačiť do pruhu - a to zjavne bez toho, aby pozrel do späťákov (nebol som u toho a info mám iba z tu publikovaných odkazov, ale iba samovrah by úmyselne vliezol do pruhu, kde sa rúti viac ako 2 tonový "cvalík" rýchlosťou "jemne" nad 50....)
Ten šikula, ale jazdil "predpisovo" (rozumej, neprekročil rýchlosť) na tuctovom aute a on samozrejme za nič nemôže.... a asi sa mu to aj prepečie, pretože polícia asi za príčinu nehody označí prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a neprispôsobenie jazdy povahe vozovky, vlastnostiam vozidla, svojim schopnostiam a pod. = čisté 100% zavinenie vodiča BMW. To, že ak by sa ten exot v predbiehanom vozidle trochu pozrel do spätného zrkadla a trochu pribrzdil by mohlo s najväčšou pravdepodobnosťou zábrániť nehode asi nikoho nebude zaujímať....
Opakujem, že toho chalana z BMW nechcem v žiadnom prípade ospravedlňovať, s rýchlosťou to musel dosť prehnať (viem to aj podľa toho, koľko práce mi dalo dostať do šmyku moju E60 530xd na suchej prázdnej letiskovej ploche - skoro sa mi to ani v 80 km/h nepodarilo) a potom to bola už len nešťastná zhoda okolností. Áno, príčinou nehody bola v prvom rade veľká rýchlosť, ale nie len tá veľká rýchlosť. Chlapec asi dostane trest, ktorý mu patrí. Ten trest si aj zaslúži, ale podľa mňa by nemal byť trestaný iba on. [-X [-(
Žiaľ, teraz najviac trpia tí, ktorí za to môžu najmenej - obete nehody a ich rodiny. Prajem im, aby sa z toho dostali čo najskôr a bez následkov (čo je aj v záujme toho chalana....) [-o<
Rozpísal som sa, ale nedalo mi to. Každý iba slepo kydá na tých, ktorí chodia rýchlo, ale nikto sa nezamyslí nad tým, že rýchlosť sama o sebe nie je jedinou príčinou, len podstatne zhorší následky.
Ja sa snažím v obci jazdiť max. 10-15 km nad limit a mimo obce do 30 km nad limit (myslím však, že jazdím bezpečne), ale nemôžem vystáť vodičov, ktorí si myslia, že ak oni idú 10 km/h pod limit nikto nemôže ísť rýchejšie a sú schopní sa bezohľadne za kažkých okolností strčiť predo mňa.
Otázka na záver: Čo je väčšie pirátstvo, prekročiť na dialnici rýchlosť o 20-30 km/h alebo bezohľadne stresovať za mnou idúcich vodičov tým, že sa v rýchosti 110 km/h vystrčím do ľavého pruhu 50 m pred auto idúce cca 150 km/h? - opravte ma ak sa mýlim, ale myslím, že v opísanom prípade má vodič rýchlejšieho auta na zareagovanie asi 3 sekundy :!: :?

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Decembra 2011, 07:58

Suhlasim s brunom. Ja osobne by som pred krizovatkou urcite neobiehal. Ale uz aj mne sa stalo, ze mi do cesty (mal som 95 kmh na okreske) vbehol stary dedko na Fiate Seicento z vedlajsej bez toho aby sa vobec pozrel ci nieco z mojho smeru ide. Nastastie v protismere nic neslo, tak som to strhol tam. Ked som zacal na deda trubit, tak ten sa tak zlakol, ze este dalsich 500m zabudol vypnut smerovku. A teraz si zoberme, ze oproti by nieco islo, keby som do Seicenta narazil len 75km rychlostou, tak co urobi 320d s dlhym nosom ked narazi do Seicenta? A v spravach by bolo: Sofer BMW tazko zranil dochodcu/starceka..... Myslim ze posudzovat niekoho len podla par fotiek a kratkeho textu je priskoro.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Lipo69
Kraj: Žilinský

Streda, 7. Decembra 2011, 09:01

Ale jasne ze za to moze vysoka rychlost.
Ked obiehas tak mas mat na mysli vsetky moznosti co sa moze stat.
Kazdy je tu objektivny ale kazdy druhy dava vinu cloveku co sa vyhol odstavenemu autu.
ako viete ze sa nepozrel dospatneho ?
ako viete ze sa nesnazil co najmenej odbocit do laveho pruhu ?
ako viete ako moc odstavene auto zasahovalo na vozovku?

Nikto z vas tam nebol a vsetci ste mudry, jedno je jasne keby sa vodic x6 nehnal zvladol by situaciu a nic by sa nestalo
Tiez nemam rad ked sa niekto navaza do vodica len kvoli znacke co riadi ale toto je uplne iny pripad.
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Decembra 2011, 09:06

MuadDebb: Novy cas by napisal "Arogantne prasa za volantom na luxusnom BMW zostrelilo dochodcu" a rozpisoval by sa ako si vsetci baworisti myslia ze im patri cesta, ze chudacik dochodca ledva nasetril na Seicento a ze je vylucene ze by si dodrziaval predpisy. K tomu by nasli este dve babky v najblizsej dedine, prva by potvrdila ze tade lietaju ako blazni a druha "zijem tu sedemdesaaat rokov a taketo tu este nepamatam" ... zaverecna, opona pada. :lol:

No a ak by si sa z toho dostal, lebo znalci a policia by potvrdili ze ti tam vbehol, tak si ich istotne podplatil, vyhrazal sa im alebo si zavolal kamaratovi na najvyssom sude, lebo mas BMW a si zly, zly, zly!

Vivat slovenske klise, predsudky a komplexy!
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Streda, 7. Decembra 2011, 09:11

troska dam OT:
moja dnesna ranna skusenost s bielou X6 s TN znackami -
seriem si to ako kazde rano do prace, isiel som asi 70, lebo sa predomnou motkalo par aut, ale nechelo sa mi obiehat...zrazu ma obehla biela X6 [ale podotykam, ze celkom regulerne, nikoho neobmedzila ani neohrozila]....o par km dalej uz medzi tou X6 a mnou boli asi dve auta....zrazu vidim v spatakov sanitku, tak ze reku sa samozrejme upracem na bok...to spravilo auto predomnou aj ta biela X6..akurat za tou X6 sa tahal Citron C4, ktory asi mal tazko v pici, alebo nevidel a ako sa ta X6 pratala ku krajnici zacal ju Citronik zvesela obiehat...akurat v case, ked uz na jeho urovni bola aj sanitka....tym sanitku zacal uplne vytlacat do protismeru, co sposobilo, ze sanitka skoro odstrelila z cesty zelenu staru feldu...ta musela uplne zastavit s pravou castou auta uplne mimo vozovky.. [chudak ked som prechadzal okolo neho mal smrt v ociach... :( ]
poucenie - biela X6 sice jazdila trocha rychlejsie, ale nikoho neohrozila..kdezto spomaleny citron mal v pici a rubal vsetko co sa mu postavilo do cesty :mrgreen:

keby sa nieco, stalo novy cas by isto napisal, ze arogantny sofer bielej X6 svojim bezohladnym vyhybanim sa sanitke prinutil chudaka na citroene, ktory len nevinne zavadzal sanitke, odstrelit auto v protismere :mrgreen: :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 7. Decembra 2011, 09:18

Inak ešte k tomu chlapcovi v X6. Ak ten vodič pred ním išiel obísť auto odstavené na krajnici, tak vodič X6 vďaka vyššiemu posedu mohol to auto na krajnici vidieť tiež a rátať s tým, že ten čo ide pred ním ho asi bude chcieť obísť. Takže treba sa pozerať aj ďalej dopredu, nielen 2 metre pred seba.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 7. Decembra 2011, 10:47

mexican, x6 nieje az tak vysoka, aby si videl nieco poza nejake dublo, sharan a podobne auta.

myslim, ze je jedno akou rychlostou ta auto obieha, ak sa tak deje, nesmies ho obmedzit.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 7. Decembra 2011, 10:52

Poradim vam nieco chalani. Necitajte novy cas. To ze je to mienkotvorny dennik vacsiny slovenskej populacie je len smutne...

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 7. Decembra 2011, 11:00

bohuzial to je kazdododenna realita,
serble jazdiace 35 ti nedaju prednost (neviem co robili ked bola v meste 60ka)
a ked to na vode nedobrzdis a trafis ho pod uhlom zozadu tak si na vine. to je skusenost.
ked uhnes protiiducemu autu aby nedoslo k celnej zrazke a rozbijes si prednu napravu o obrubnik,
policajt ti povie ze ked to nahlasis ako nehodu tak ti da pokutu za neadekvatnu reakciu. zase skusenost.

treba sa tomu prisposobit a jazdit podla moznosti a svojich schopnosti bezpecne
najmenej nehod je ked jazdia vsetci rovnako.
lenze na slovensku je privela soferov jazdiacich pomaly aby chranili seba, ale prilis casto tym ohrozuju ostatnych,
privela soferov ktory sa nimi nechaju vytocit, dalej privela takych co jazdia ako prasa
a prilis malo tych ktory jazdia zlatou strednou cestou..

nikoho neobhajujem ani neodsudzujem.
ja len dufam ze az sa nieco take stane mne,
stihnem vyhodnotit situaciu a rozbijem vinnika alebo spoluvinnika a nie niekoho kto s tym nic nema.
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

bruno75

Streda, 7. Decembra 2011, 11:07

mexican napísal:
Inak ešte k tomu chlapcovi v X6. Ak ten vodič pred ním išiel obísť auto odstavené na krajnici, tak vodič X6 vďaka vyššiemu posedu mohol to auto na krajnici vidieť tiež a rátať s tým, že ten čo ide pred ním ho asi bude chcieť obísť. Takže treba sa pozerať aj ďalej dopredu, nielen 2 metre pred seba.

nechcem sa znovu rozpisovať, takže skrátka: počas nehody bola už tma, takže to odstavené auto skutočne vidieť nemusel, niekde som čítal, že to bolo 200m pred križovatkou - myslím, že pri zrýchlení tohto auta je 200 m na predbiehací manéver v meste viac ako dosť,
samozrejme rýchlosť zohrala veľmi negatívnu úlohu, keď vybehol na ten betónový obrubník (či čo to bolo) a následne do jamy, už sa s tým asi veľa robiť nedalo.... :evil: určite mal viac predvídať a nejazdiť tak rýchlo , ale podľa mňa všetko predvídať nejde a niekedy, keď natrafíš na nejaké "hoviadko božie", tak si nepomôžeš (na ceste a ani v živote...)
tak či onak, chalan bude mať dosť nepríjemné poučenie a dúfam, že ak niekedy ešte sadne za volant dá si pozor :evil:
zraneným prajem, nech sa z toho čo naskôr dostanú bez fyzickej a psychickej újmy....

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Streda, 7. Decembra 2011, 11:16

keby isiel tak ako chodia vsetci/vacsina.. tak sa mu toto nemohlo stat..

bruno75

Streda, 7. Decembra 2011, 11:23

SurrendeR napísal:

myslíš :?: :!:
ty si ešte nikdy nedupol na brzdu kvôli ch*jovi, krorý sa pred teba natrepe bez smerovky práve vo chvíli, keď si počas predbiehania na jeho úrovni (teraz neberiem do úvahy rýchlosť jazdy)? [-X ](*,)

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 7. Decembra 2011, 12:33

SurrendeR napísal:

keby siel pomalsie, tak mozno vleti do toho jarku tak, ze ti ludia na chodniku zostanu zavaleny pod autom

A keby nesiel vobec, tak ziadna nehoda nestane. Od dnes prestavam chodit von, aby sa mi nestala nejaka nehoda

AlienZV

Streda, 7. Decembra 2011, 12:34

bruno75 napísal:

myslíš :?: :!:
ty si ešte nikdy nedupol na brzdu kvôli ch*jovi, krorý sa pred teba natrepe bez smerovky práve vo chvíli, keď si počas predbiehania na jeho úrovni (teraz neberiem do úvahy rýchlosť jazdy)? [-X ](*,)

Prípadne sa mi pár krát stalo, že auto, ktoré som predbiehal tak začalo zrýchlovať a oproti auto! To je tiež ďalší extrém! V tom momente som mal sto chutí toho dotyčného CHUJA vytiahnúť z auta a z tváre mu urobiť guláš.
A k tomu chalanovy na X6, mne stačilo, keď som čítal diskusiu na markýze #-o tento slovenský národ je ozaj taký blbý a závistlivý? :-({|= Inak to ani nevidím! Samozrejme dosť to asi prehnal, lebo prevrátiť X6 je celkom problém :thumbup: Ale tiež ak sa mu tam vtrepal niekto bez smerovky a strhol to, no radšej mal drbnúť do toho auta...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 229 neregistrovaných