Nebudem toho chalana obhajovať ani ospravedlňovať, zjavne to s rýchlosťou prehnal a aj to sám priznal. Je predčasné vynášať závery, ešte bude určite spracovaný znalecký posudok a podľa neho sa uvidí, ale podľa všetkého bude mať chlapec minimálne vodičák dosť dlho v "čistiarni"....
Mňa na tom záráža iná vec, ak ten týpek hovorí aspoň z polovice pravdu, myslím, že tam je aj
spoluzavinenie toho šikulu, ktorý sa mu evidentne začal počas predbiehania tlačiť do pruhu - a to zjavne bez toho, aby pozrel do späťákov (nebol som u toho a info mám iba z tu publikovaných odkazov, ale iba samovrah by úmyselne vliezol do pruhu, kde sa rúti viac ako 2 tonový "cvalík" rýchlosťou "jemne" nad 50....)
Ten šikula, ale jazdil "predpisovo" (rozumej, neprekročil rýchlosť) na tuctovom aute a on samozrejme za nič nemôže.... a asi sa mu to aj prepečie, pretože polícia asi za príčinu nehody označí prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a neprispôsobenie jazdy povahe vozovky, vlastnostiam vozidla, svojim schopnostiam a pod. = čisté
100% zavinenie vodiča BMW. To, že ak by sa ten exot v predbiehanom vozidle trochu pozrel do spätného zrkadla a trochu pribrzdil by mohlo s najväčšou pravdepodobnosťou
zábrániť nehode asi nikoho nebude zaujímať....
Opakujem, že toho chalana z BMW nechcem v žiadnom prípade ospravedlňovať, s rýchlosťou to musel dosť prehnať (viem to aj podľa toho, koľko práce mi dalo dostať do šmyku moju E60 530xd na suchej prázdnej letiskovej ploche - skoro sa mi to ani v 80 km/h nepodarilo) a potom to bola už len nešťastná zhoda okolností. Áno,
príčinou nehody bola v prvom rade veľká rýchlosť, ale nie len tá veľká rýchlosť. Chlapec asi dostane trest, ktorý mu patrí. Ten trest si aj zaslúži, ale podľa mňa by
nemal byť trestaný iba on.
Žiaľ, teraz najviac trpia tí, ktorí za to môžu najmenej - obete nehody a ich rodiny. Prajem im, aby sa z toho dostali čo najskôr a bez následkov (čo je aj v záujme toho chalana....)
Rozpísal som sa, ale nedalo mi to. Každý iba slepo kydá na tých, ktorí chodia rýchlo, ale nikto sa nezamyslí nad tým, že
rýchlosť sama o sebe nie je jedinou príčinou, len podstatne zhorší následky.
Ja sa snažím v obci jazdiť max. 10-15 km nad limit a mimo obce do 30 km nad limit (myslím však, že jazdím bezpečne), ale nemôžem vystáť vodičov, ktorí si myslia, že ak oni idú 10 km/h pod limit nikto nemôže ísť rýchejšie a sú schopní sa bezohľadne za kažkých okolností strčiť predo mňa.
Otázka na záver: Čo je väčšie pirátstvo, prekročiť na dialnici rýchlosť o 20-30 km/h alebo bezohľadne stresovať za mnou idúcich vodičov tým, že sa v rýchosti 110 km/h vystrčím do ľavého pruhu 50 m pred auto idúce cca 150 km/h? - opravte ma ak sa mýlim, ale myslím, že v opísanom prípade má vodič rýchlejšieho auta na zareagovanie asi
3 sekundy