barabas napísal:keby tebou nehladam pomoc tu, ale na specializovanom fore!
ved uz som co-to skusal. zatial som kukol zo 2-3 fora a mal som stastie na take kde zdochol pes v roku 2007. a viem ze je tu zopar tirakov, bo som dajakych stretol vlani v BA ked sme robili kolonu na svatbe.
konfiguracia:
modre zuby som skusil: MSI-Bluetooth Dongle BToes (MS-6970), a BELKIN F8T016nf. oba maju dosah 10m a vedia pracovat ako COM-port. automaticky mi ich priradi az na com-6, nizsi akosi neviem zadat (chyba je asi medzi klavesnicou a stolickov) niektore softy vedia vraj rozpoznat max com-3, ale neviem ci je to pravda.
GPS-modul som kupil: "i-Tec Bluetooth GPS SLIM 20 channels - SIRF STAR III"
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC6201030vybral som si ho lebo je lacny a ja som "lakomi skrob", a tiez preto lebo ratam s tym ze ho v buducnosti mozno budem chciet pouzit aj s PDA alebo mobilom.
inak by som kupil priamo pripojitelny na kabliku usb.
nuz a chcem to pouzivat na 7"EeePc s XP-kurvitkami.
soft som uz skusal kadejaky:
GarminMobilePc ktory nechce inu iba firemnu antenu (a mam ku nemu aj dajakeho simulanta firemnej anteny "gpsgate") no nepomaha.
mam tiez igo8 Pc verziu ktoru netreba instalovat no ani ten nenajde ziadnu antenu
do tretice som skusal Navigator8.0.38 ktory ma byt urceny pre TIR do laptopu no tiez bez uspechu.
vsetky 3 sa spravali rovnako, cez BT som nechal pripojit a sparovat GPS modul. signalizoval ze je pripojeny. spustil som navig soft, a dal som vyhladat antenu. ziadny ju nenasiel ale v menu pre BT mi antenu odpojil.