... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
levi_strauss
Autor témy
Auto: 330Cd
Kraj: Prešovský

exhaust pipes extension

Streda, 19. Decembra 2012, 16:03

Caute chlapi,

Rad by som vedel vas nazor, pripadne nejake navrhy. Dost mi vadi na diesli tvar koncoviek na vyfuku. Chcel by som dat na koncovy tlmic nico taketo:

http://www.aliexpress.com/item/Eisenman ... 20968.html

Taktiez som rozmyslal o origo bmw 13. a 14. na obrazku

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... _silencer/

Neviem co by sa tam hodilo viac, kedze som zastnaca OEM tak asi tie origo bmw, ale nepridu mi nejake kvalitne. Zas tie eisenmann su fake. Ale dost kvalitne vyzeraju. Nechcem riesit cely koncovy tlmic, nakolko mam diesel a nevidim v tom zmysel, kvoli estetike dat 500euro za nejaky standard tlmic. Dakujem za vase nazory.

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: exhaust pipes extension

Streda, 19. Decembra 2012, 18:03

diesel bez filtra pevnych castic musi mat koncovku smerom do zeme.

levi_strauss
Autor témy

Streda, 19. Decembra 2012, 18:14

kosti123 napísal:
diesel bez filtra pevnych castic musi mat koncovku smerom do zeme.

Predpokladam ze to nariaduje zakon, nikdy som o tom este nepocul. Mas nejake doveryhodny zdroj? Inak nemyslim si ze by boli kvoli tomu nejake postihy.

kosti123

Streda, 19. Decembra 2012, 18:52

netusim ci je to ustanovene niekde v zakonoch explicitne, ale je to modifikacia ktora po prve nie je povolena a po druhe, budes ludom dymit do tvare a ked to uvidia chlpati, tak ti rychlo vysvetlia ze mas problem...
uprimne, keby mne takto tvoj diesel dymil do tvare tak ta vyblikam ci si normalny. predsalen, vyfuk nadol nie je len tak zo srandy.

levi_strauss
Autor témy

Streda, 19. Decembra 2012, 19:29

kosti123 napísal:
netusim ci je to ustanovene niekde v zakonoch explicitne, ale je to modifikacia ktora po prve nie je povolena a po druhe, budes ludom dymit do tvare a ked to uvidia chlpati, tak ti rychlo vysvetlia ze mas problem...
uprimne, keby mne takto tvoj diesel dymil do tvare tak ta vyblikam ci si normalny. predsalen, vyfuk nadol nie je len tak zo srandy.

To snad nemyslis ani vazne. Prosim ta aka modifikacia ze si tam dam dve plechove koncovky? Co potom dorbane xenony? Co potom ostatne auta, ktore nemaju schvalene rozmery kolies a maju tam 18, alebo 19'' disky. Co vykuchane DPF filtre? A kopec dalsich uprav, ktore tiez nie su v sulade so zakonom....to teraz chces vyblikavat kazdemu? A este mi povedz ako chlpaty pride nato ze nemam DPF filter? Este som ani nikdy nepocul o tom aby riesili takto nezmysli.

Ludia poprosim vas vyjadrite sa k teme. Dik

kosti123

Streda, 19. Decembra 2012, 19:48

vsetky tie upravy su proti predpisom a budem blikat a trubit na kazdeho takeho tunera. nemas mi co dymit do tvare. a vobec, ta pekna chromova koncovka bude aj tak po prvych dnoch cierna od sadze.

Anubis-artS
Auto: Seat Ibiza FR 2016
Kraj: Banskobystrický

Streda, 19. Decembra 2012, 20:00

:mrgreen: ... nie každý diesel dymí ... ja mám vymenené všetko v motore...vrátane motora...žiadny dym mi z výfuku nejde, aj keď to vytočím do vysokých otáčok ... tolko k dymeniu z výfuku

K téme, tiež budem riešiť nejaké takéto koncovky, no ja tam budem meniť celú rúru už od motora, takže komplet výfuk pojde nový s nejakou dvojitou koncovkou ... ak sa zadarí tak tam pojde Eisenmann.
Obrázok
Seat Ibiza FR 2016
Ex: BMW e90 320i M-packet
Ex: BMW e46 320d

baltazarr
Auto: Bmw 335d
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 01:38

toľko srandy v jednej téme
dym z ohnutých koncoviek sa vstrebáva do zeme a kanálov, kde to dýcha nejaké to klaunské TO!
originál alebo napodobeninu? nie je to jedno? kto sa ti nad tým bude pozastavovať?
a porovnávať kvalitu z obrázku???

levi_strauss
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 08:31

baltazarr napísal:
toľko srandy v jednej téme
dym z ohnutých koncoviek sa vstrebáva do zeme a kanálov, kde to dýcha nejaké to klaunské TO!
originál alebo napodobeninu? nie je to jedno? kto sa ti nad tým bude pozastavovať?
a porovnávať kvalitu z obrázku???

Pri porovnani je vidiet rozdiel v kvalite. OEM mi pride ako vyrobena ako keby z alobalu, tenkostenna. Na rozdiel od tej eisenmann, ktora je sice fake, ale ma hrubsie steny a vyzera ovela kvalitnejsie. Este pripada do uvadhy ze dam nieco vyrobit do AMA.

majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 21:16

kosti123 napísal:

neviem, ale podla mna ked na to niekto dupne(z tych, co im to riadne dymi), je uplne jedno ci ma koncovky do dola, alebo rovno.. pri jazde predsa ten dym neostava pod autom ako oblacik.. ostava predsa za nim, a darmo mozes mat koncovky aj v tvare baranich rohov, dym bude stale za tebou..

jedine, co akceptujem ako funkcny dovod, je stav za statia, a nasledne rozjazd, resp. predsi start.. vtedy to pekne do zeme udre, a to sa rozchniape na strany a neni oblak.. to je fakt dobra vec tych ohnutych koncoviek.. ale za jazdy sa to zeme poriadne ani nedotkne..

kolko krat ma obiehaju nejake passati tdi, a len dym za nimi ako z parostroja :D a isto tam nemaju straight pipes :roll:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Wincik
Auto: BMW 325 TDS
Kraj: Žilinský

Piatok, 28. Decembra 2012, 14:17

ja mám na svojom holú rúru od turba ...až po koniec a nedymí to ani prt.... ..niekedy sa až čudujem....

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Decembra 2012, 22:02

Ja len tolko ak ti auto aspon trocha dymi tak ked das rovne koncovky bude ti podstatne viac zaseirat zadok od sadzi, mal som nejaky cas rovne a sli naspot zahute do zeme. Umyte auto a po par km uz bolo vidno ciernotu, ale mne to dymilo viacej.

levi_strauss
Autor témy

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 15:21

Chlapi, rozodol som nechat tlmic v povodnom stave. Stacilo ked som to prelestil. Pisal som do AMA, tak nebol problem urobit vyfuky, alebo len koncove trubky lestene. Ale po tom ako som si spravil z papiera makety som pochopil ze to na diesel nebude take jednoduche. Tie originalne koncovky su zahnute dole a taktiez su privarene na koncovy tlmic dost nizko. Ciez ak by som tam umiestnil tie trubky tak by boli velmi nizko, bola by tam velka medzera medzi koncovkami a difuzorom.Cize ostava origo stav.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných