... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

e46 touring FL vs. Audi A4 avant

Pondelok, 28. Mája 2012, 23:21

ahojte, dufam ze ma nevykážete z klubu :lol: ale moje terajsie auto by som chcel v blizkej dobe predat (asi pod cenu :( ) a kupit :
1. moznost e46 fl touring , najlepsie benzin od 323 hore za dobry peniaz + montaz LPG a auto si uz par rokov nechať. ale nic takeho som nenasiel. rozpocet, okolo 6-7000., ak bude s plynom tak aj 8000.
druha varianta motorizacie 3,0d 150kw.
2. moznost Audi A4 avant, rocnik cca 2007, motor tak isto moze byt benzin + lpg,ale nemam tusenie co su tam za motory. pripadne TDi, idealne nieco silnejsie...
podmienky:
xenon,tempomat,el.okná, idealne aj navigacia-ale toto realne nevyuzijem kedze mam svoju..
mam kamosa,ktory mi odporuČa hlavne Nemecko, je velmi znalý nemciny aj aut atd.
vozim dosť často náklad v kufri a sedan je velmi neprakticky. Audi mi pripada velmi chudobné vnutri, palubovka, aj ta navigacia nieje Bohviečo.. nahánať sa nepotrebujem,ale rad mam vacsi vykon pod ritu :mrgreen: mam rad skor pohodlie,ako nejake sportove podvozky a podobne, jazdim dost casto na dlhsie trasy, e46 co mam teraz na letnych gumach je hrozne trvdé ](*,) (seriovy podvozok myslim, X-nahon)

nazory? rady? ci zostat u znacky,alebo ... ?
zohladnujem aj buducnost predaja auta, rozpocet sa mozno navýši do konca juna, a mozno nic z toho nebude :roll: zatial som nenasiel nikde nič take,co by ma naozaj oslovilo.
Prílohy
p0018311.jpg
p0018311.jpg (36.5 KiB) 1216 zobrazení
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

skoki
Auto: BMW e46 328i touring
Kraj: Bratislavský

Re: e46 touring FL vs. Audi A4 avant

Utorok, 29. Mája 2012, 08:01

ak to spravne chapem tak teraz mas e46 touring tak preco vobec rozmyslas nad vymenou?

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Mája 2012, 08:41

ja sa stale bojim kradnutia u audin takze to ma odradza, dalej je je to tazky predok, nerad jazdim nosom von zo zakruty (hlavne v istych motoristickych platkoch kde to uvadzaju ako vyhodu, ze lepsie to potom sedi v zakrute)

potrebujes isto e46? co tak mrknut sa po e39, dobry rocnik sa da tiez najst a napriklad taky xdrive predava svoju za 6t a je to jedna s naj vybavou o ktorej viem. podvozok e39 je oproti e46 o par svetelnych rokov dopredu, ak dojde na jedno vymenu tak to tiez citit :D, kufor je tiez znacne vecsi a cas od casu sa da vyuzit na spanie.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 29. Mája 2012, 09:49

ja osobne by som si nechal to čo maš, ved si to porobil komplet a teraz to ideš predat???prečo??? AK by som nemal bmw,tak si kupim audi.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bramborak
Autor témy

Utorok, 29. Mája 2012, 13:14

no do mojho islo uz 3000eur ale.... neverim bmw dieslom.. asi to je dovod predaja :roll: + X nahon vobec nepotrebujem tuto u nas..
e39 urcite nie, sice vnutri je to bomba,ale dizajnovo zvonku...hrozne zastaralé. aa e39 tour, to zase nevyuzijem, to uz je moc na mna :mrgreen:

SKOKY: mam e46 touring, nikto mi zatial rozumnu vymenu neponukol, takze bude nasledovat predaj, teraz ho mam za 6590e, ale dam ho asi o tisic lacnejsie a uvidim.

chcel by som 330i lpg tour , ale to je asi nerealne ako pozeram inzeraty :-&

Milosss

Utorok, 29. Mája 2012, 13:53

Vždy je kravina predať auto po tak veľkých investíciach, už vieš čo si na ňom vymenil a to isté môže odísť aj na druhom a si na tom ešte horšie než si bol.
V dobe od roku 2000 a vyššie, cca, sa nič nedá považovať za extra spoľahlivé. 330i má tuším 4 lambdy, váha ti môže tiež odísť, plyn musíš chodiť na štelovanie, stále to zožerie trocha benzínu, proste je to podobné ako nafta, ak zoženieš zlý kus, budeš sa trápiť rovnako.
Blbosť bola, že si predal TDSu, strašne si na tom musel vykrvácať, rovnako je to určite aj s touto 330d, ale rob ako myslíš, každopádne vrážať do auta tisícky eur nie je môj koníček, ak nemyslíš nejak do budúcnosti alebo nemáš nadpriemerný plat.
A keď neveríš BMW dieslom, tak na tie nové 2.0TDI musíš byť pevne odhodlaný, už to síce bude CR, ale problém s praskaním hláv a náhonom olejového čerpadla je tuším stále rovnaký. Tuším že ten 3.0TDi má zase rozvody od prevodovky a okolo 200tis meníš napínaky, no chuťovka teda. Keď koncern, jedine 1.9TDI rotačku.
Ak si chceš ale vyskúšať inú značku, potom je všetko čo píšeme absolútne zbytočné a si odhodlaný pre A4ku. Pretože fakt nechápem zmysel ísť z 3er do A4, proste fakt neviem ten racionálny dôvod. Jedine asi to vyskúšanie.
A tuším sme OT a malo by to byť presunuté do nákupnej poradne.
Nur Original ist Legal.

bramborak
Autor témy

Utorok, 29. Mája 2012, 14:04

no tds bola katastrofa, menit motor atd.
znamy má 2,7tdi taku audinu, ten mi vnukol nápad :oops:
ideal by bolo nejaky benzin 6valec do 5500e, supnem tam lpg a to auto uz nedam z ruky velmi dlho, proste diesel je pre mna nespolahlive auto, mam to vsugerovane po tolkych opravach,sice tento 3,0d je udajne podareny motor a zatial ma moc nepotrápil, chvalaBohu, musim si zaklopať. [-o<
dalsia vec je aj vybava, chybaju mi lepsie svetla (xenon), a mam nieco usetrené tak by som chcel ist do lepšieho a myslim ze jedina rozumna volba je benzinovy motor alebo to chrochtajuce tdi, a jediné z vw grupu prichadza do uvahy audi a4. co sa tyka kradeze tak nemam velke obavy, lebo byvam na dedine a parkujem vo dvore + v mestach som len cez den na parkoviskach pred obchoďákmi, a vecer sa tam zdrziavam len vnutri v aute :mrgreen:

Milosss

Utorok, 29. Mája 2012, 14:21

Čiže 3.0D je ešte v pohode, potrápia ťa TDSa na ktorej si pomenil skoro všetko a fungovala, a máš odpor k nafťákom? Koľko na nej típek najazdil než ju rozstrelil? Odišlo mu niečo?
A ak ti na tom benzíne odídu všetky lambdy, každý rok na nastavenie LPG, možno sem tam výfuk kvôli väčšiemu kondenzu u benzínu, možno nejaká tá cievka, tak si čo, kúpiš elektromobil? Fakt z jedného kusu určovať spoľahlivosť či nespoľahlivosť, to je dosť neobjektívne.
To že ti odíde nejaké čidlo na tom 3.0 a už tomu neveríš? Však sa zobuď takých vecí je na benzíne tiež kopec, žiješ v pretechnizovanom svete a auto je len vec, ktorá sa môže, a aj sa kazí. Kúpiť auto a nevraziť doňho nič je v dnešnej dobe možné len kúpením si starších motorov, alebo nového auta. A M57ma ešte nie je až tak moc moderný a prešpekovaný výdobitkami techniky.
Ak by si kupoval auto že nemáš, je logické si dať náklady na LPG a benzín voči nafte a porovnávať. Ale meniť to takto a auto, do ktorého je dosť vrazené, to je teda čistá blbosť.
Jo a krádeže sa nebojíš :mrgreen: nenechaj sa vysmiať, 2007ma nie je moc stará, takže tá ťa s kľudom opustí aj keď budeš 10 minút v tescu.
Nur Original ist Legal.

pietro642
Auto: E30 330i
Kraj: Košický

Utorok, 29. Mája 2012, 15:27

Milosss napísal:
... Koľko na nej típek najazdil než ju rozstrelil? Odišlo mu niečo?...

typek natom najazdil cez 8t km za 3 a pol mesiaca, odysli mi len predne tycky stabilizatora (ktore boli vraj fungel nove nedavno menene vsak bramborak) tlmice boli vsetky 4 na srot, z motorickej stranky sa mi len rozladilo cerpadlo. zrejme preskocil zaistovaci klinok ale nemal som to rozobrate. inac motor tip top TDS je pan diesel a nedam nanho dopustit! neh si vravi kto chce co chce!
ex: E36 325tds
E30 324td
E30 318is
E30 320i -go to swap
E46 330d touring
now: E30 330i
E61 530d

Milosss

Utorok, 29. Mája 2012, 16:57

No vidíš bramborák a ty si na tom koľko prerobil a jemu to 8 tis fachalo viac menej bez problému. Skús sa nad tým zamyslieť že asi neuvažuješ dobrým smerom.
Nur Original ist Legal.

bramborak
Autor témy

Utorok, 29. Mája 2012, 17:52

pietro642 napísal:

typek natom najazdil cez 8t km za 3 a pol mesiaca, odysli mi len predne tycky stabilizatora (ktore boli vraj fungel nove nedavno menene vsak bramborak) tlmice boli vsetky 4 na srot, z motorickej stranky sa mi len rozladilo cerpadlo. zrejme preskocil zaistovaci klinok ale nemal som to rozobrate. inac motor tip top TDS je pan diesel a nedam nanho dopustit! neh si vravi kto chce co chce!

ja mam od nich (od tyčiek) papier ! doklad zo servisu od tých nemenovanych amaterov,kde sa auto servisovalo, takze tie tyčky ti mozem dolozit. ako aj ten filter,si si myslel ze je 150rokov stary, a pritom som ho ja menil a nafotil to.
Miloss: mas asi pravdu, ale keby tebe vybuchol motor na dialnici, tak dizel uz nechces vidiet :lol:

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Utorok, 29. Mája 2012, 18:07

koncernove auto ee :D
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Milosss

Utorok, 29. Mája 2012, 18:34

bramborak napísal:

ja mam od nich (od tyčiek) papier ! doklad zo servisu od tých nemenovanych amaterov,kde sa auto servisovalo, takze tie tyčky ti mozem dolozit. ako aj ten filter,si si myslel ze je 150rokov stary, a pritom som ho ja menil a nafotil to.
Miloss: mas asi pravdu, ale keby tebe vybuchol motor na dialnici, tak dizel uz nechces vidiet :lol:

No amatérov by som ich nenazval, ak myslíme to, kde sa to auto robilo po búračke. A spravili ti ho myslím veľmi dobre.
Tyčky ti môžu odísť nekvalitné aj za chvíľu, ja som zas počul že si tam doniesol staré tlmiče a čudoval si sa, prečo sú naprd, proste každá minca má dve strany.
No mne sa napríklad benziňák prehrial, a to som mal pak zanevrieť na benzín? To nie. Ono vybuchnúť a vybuchnúť je tiež rozdiel, ale chápem tvoj oprávnený strach, určite je dieslový motor náchylnejší na údržbu o tom potom, ale tak ako som vyššie spomenul, každá strana má dve mince. Proste predávať to auto je čistá blbosť a ísť do A4ky, ktorá bude na údržbu rovnako náročná je naozaj zhovadilosť, jedine žeby si tú A4ku mal za super cenu.
Titan: to som si aj ja myslel, ale tak každé auto je na niečo určené. Mám koncernové auto a keby som mal BMW, tak ho toľko netrápim ako toto. A keďže bolo za sumu aká sa neodmieta som rád, že ho vôbec mám. A keďže som študent, som rád, že to žerie toľko, čo to žerie. To by som so žiadnym porovnateľným BMW nedosiahol. Takže radšej zachovalý koncern, ako nejaký vydojený vrak so znakom BMW, však len hlavne že to má znak BMW. Nie každý je ochotný totiž pchať do auta všetky úspory.
Nur Original ist Legal.

bramborak
Autor témy

Utorok, 29. Mája 2012, 20:17

Miloss prosim ta neries stare auto,ktore uz nemam, ale pis k teme AUDI A4 vs. e46.
a ked mudrujes o tlmicoch... , pri predaji vobec neboli tlmice tie,ktore som tam doniesol na vymenu. :|

Milosss

Utorok, 29. Mája 2012, 20:33

Riešime cez SZ.
K téme, pi.ovina predávať e46 a kupovať zas e46, viac nemám čo k tomu dodať.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných