... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: DPF - a je to tu, pokuty za odstraneny DPF

Štvrtok, 17. Decembra 2015, 10:21

ViktorDDD napísal:
bude to neskutocna buzeracia to je jasne

presne tak...... ](*,) ](*,) aspon uz ludia konecne pochopia, ze diesel nie je lacnejsie vozenie ako benzin, ked zrataju prevadzkove naklady :mrgreen:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 17. Decembra 2015, 10:28

ono keby sa to bralo trochu vaznejsie na emisnej tak by sa nemuseli taketo kontroly robit, v anglicku su schopny vyhodit z MOT auto za take prkotiny ze slovaci by neverili, a u nas pomaly prejde aj vrak nalozeny na voziku
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

banned
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 20. Decembra 2015, 16:04

Jasne, v anglicku napriklad prejde auto, ktore ma kazdu pneumatiku ineho vyrobcu a iny dezen (zima/leto maju pici), ci motor totalne zajebany od oleja, ze kvapka z neho liter oleja za pol hodinu a prejde, pripadne nepozeraju ci svieti spiatocka a pod. Na druhej strane ale auto neprejde ak ma napr nacatu manzetu na tycke stabilizatora :D

Ale k veci: dpf ked tam je, tak tam je, vsetky aftermarket filtre su pica, vydrzia chvilu. Poriadne cistenie dpf filtra aby neposkodili oxidacny katalyzator v podstate ani neexistuje (resp. sa razantne znizuje ucinnost/zivotnost filtra) + cena za cistenie filtra nie je podla mna adekvatna.

Riesenie: mat dizlovy motor vzdy v dobrej kondicii (trysky, egr, turbo, vaha, zhavice, tankovat dobru naftu, aditvovat a kontrolovat regeneracie) - co pre bezneho cloveka/uzivatela auta, ktory vie doliat vodu do ostrekovacov je defacto nemozne. Bud po 200-300 tisic km investovat 1000-1500e do noveho filtra, alebo auto predat a kupit dalsie v lepsej kondicii.

Najlepsie riesenie: benzin/plyn, alebo starsi diesel s euro 4 - bez dpf.

vomack je kral

PS: aj ked je to trochua problem, pretoze pre majitela e60tky v hodnote 6-7 tisic eur je velmi luto vyjebat 2k za novy filter, kdezto napr vomack za f10 v cene okolo 20 tisic eur to nie je problem, kedze je to desatina z ceny auta a mas dalsich 200 tisic km pokoj, ale ked cena za opravu starej haraburdy je tretinova, tak sa necudujem, ze piciaci to vsetci vytahuju...
banned... ...connecting people :)

Easa
Auto: Staré
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 20. Decembra 2015, 16:53

Dnes nejaký šašo pridal na bmwfans odstránenie DPF filtra v zmysle

Výroba náhradného dielu za DPF filter pre vozidlo Ford Mondeo 2,0 TDCi MK3 - po opakovaných regeneráciach DPF filtra bez účinku sme sa rozhodli pre spriechodnenie výfukového systému formou nového náhradného dielu a úpravou RJ jednotky automobilu.

Tak som mu to okomentoval, že paráda o rakovinu na cestách viac, a inteligent z tej firmy odpísal toto

nastastie to komentuje clen skupiny BMW klubu, ktoremu vykon vozidla asi nic nehovori..
.

Ja by som to normálne bral techničáky a dával 650€ jak tam neni dpf okamzite, ten filter tam je z nejakeho dovodu, to rovno mozem oholit motor od zvodov dalej...
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 246 neregistrovaných