velmi velke, velmi luxusne, velmi elegantne, velmi neprakticke, s velmi velkym motorom a velmi ale velmi velkymi nakladmi na prevadzku - to su charakteristiky tohto nadherneho auta triedy GT. Aj po dvadsiatich rokoch je to stale krasny kusok techniky. Stale ma velmi vysoku cenu a stale je to moj velky sen.
Pred par dnami som nasiel inzerat na krasnu 850ci v dobrej vybave s dvojfarebnym interierom a polovicnou cenou oproti ostatnym 8mickam. Prve co ma napadlo bolo, ze za tu cenu to bude daky odrb, ale kedze som o takom aute vzdy snival obetoval som 5 libier a dal som si ho preverit. Vyslo z toho, ze majitel pisal pravdu - je to rok 1992, auto bolo dovezene v roku 1997 z Nemecka po prvom majitelovi, v Anglicku ho mal takisto len jeden majitel a nikdy nebolo nahlasene ako burane alebo kradnute. Tak som si povedal, ze vyslem brata, aby na ten inzerat zavolal a zistil nejake informacie. Co ma prekvapilo je, ze auto ma 5 stupnovy automat, co je v tom roku skor rarita. Vo vybave ma vyhrievane sedacky, elektricku zadnu roletku, ASC, atd. Jediny problem som videl v tom, ze majitel bol zjavne z Indie. Ale za tu cenu by som prezil aj zapach kari v interieri, a tak ho siel brat pozriet.
tu su fotky z inzeratu:

ked sa vybral pozriet auto, par kilometrov pred cielom mu prisla smska, nech dnes nechodi, lebo auto je v servise - vraj sa pokazil siber, tak ho dal spravit, aby sme boli spokojni. Z tohto som mal zmiesane pocity, pretoze to mohlo znamenat dve veci: po prve, ze je seriozny a fakt chce, aby som bol spokojny alebo po druhe ze je to daky odrb.
Chlap slubil, ze naklady na cestu nam odrata s ceny auta kedze sa brat previezol zbytocne, tak sme boli s casti spokojni. Na druhy pokus sa uz podarilo ist ho pozriet, no po tom co mi brat zavolal v akom je to stave, sa mi tlacili slzy do oci! Auto bolo cele doskrabane a otlcene, elektrony orypane, interier zamazany - koza vypadala ako hovnom natreta, vzadu chlpy, tlacitko nefungovalo snad ziadne... hmatniky na ovladanie sedaciek tam pre istotu na jednej strane ani neboli. Na druhej sice boli, ale samozrejme nefungovali. Popolnik vylomeny, zrejme od casteho pouzivania a samozrejme v celom aute smrad od cigariet. Zaujimave, ze pri takomto zanedbanom aute, motor krasne naskocil ani nebolo starter pocut potocit, automat stale radil ako novy a tlmice, ako aj cely podvozok, boli v poriadku. Radio bola kapitola sama o sebe - nejaky kenwood s otacacim displayom. Ten sa uspesne otocil az na 4 pokus. Doteraz nechapem preco niekto vymenil original radio, ktore je dost vzacne a ku ktoremu mal CD menic na 10 CD za takyto lacny sunt.
A tak brat sklamany mi ani nezavolal, otocil sa a siel domov. Sice sa mu podarilo zjednat cenu este podstatne nizsie, ale aj tak usudil, ze to zato nestoji.
A ozaj, ten opraveny siber mal vytrhnutu polku kedra a ta polka, co tam este bola samovolne vypadavala von. Jeho funkcnost snad nemalo zmysel ani skusat.
par fotiek ako to vypadalo v skutocnosti

doma som si to nechal ulezat v hlave, poradil sa s lakyrnikom a po dlhych hodinach studovania repair manualu som usudil, ze mozno by sa to auto predsa len oplatilo. Vacsinu veci by som si vedel spravit sam, karosarinu by mi spravil kamarat, ktory sa tym zivi. Tak som si preratal financie a rozhodol sa, ze sa na to predsa len dam. Brat protestoval, ze taky hnoj sa neoplati kupovat, ale ja som proste nemohol nechat takyto skvost tym zasranym indom, aby ho este viac znicili. No na moj udiv inzerat je stiahnuty, takze auto je zrejme predane. Dufam, ze novy majitel bude mat k nemu viac ucty ako ten terajsi a dopraje mu len to najlepsie, tak ako by som mu to doprial ja
Takze dalej dufam, ze niekde na mna caka moja vysnivana 8micka a raz sa mi podari ju uspesne kupit
edit: upraveny nefunkcny odkaz na foto...
edit2: upravene asi dve tony gramatickych chyb (pisal som to plny emocii

)